Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tuomas Lehtinen Mediamaisteri Group 2006© MOODLE MEDIAMAISTERI GROUP Mediamaisteri Group PL 82 (Yliopistonkatu 58 D) Tampere mediamaisteri.com.
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Verkko-opetuksen laatutyöpaja Vopla-seminaari
Virtuaaliammattikorkeakoulu Tuottamisen malli
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
TVT ja verkot opetuksessa ja oppimisessa Opintopäivä Arcada, Haaga & Helia Tore Ståhl Pil-projektet
Sähköinen viestintä projektitoiminnassa Georges Segura / Hanna Toijala Sähköisen viestinnän muotoja ja web 2.0 työkaluja.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Mitä valtakunnallinen TVT-strategia kertoo meille? Kaisa Vähähyyppä
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä- tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä,
Oulu Juha Pulkkinen Tekes.
Digitaalinen oppimateriaalin tuotanto Miten opettajia voidaan tukea sisältötuotannossa? projektikoordinaattori Pasi Karvonen, Kuopion yliopiston oppimiskeskus.
KÄSITYÖN VIRTUAALILUOKAT TOIMINTAMALLIN ESITTELY - VERKKO-OPETUS - - OPETTAJAVERKOSTO - - VERKKOMATERIAALIT - Pirjo Sinervo 2004.
Yksinäisestä propelipäästä yhteiseen tekijäporukkaan Joensuun seudun kansalaisopisto.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
ELMO2009 – AIKATAULU JA VASTUUT - SUUNNITELMA Juha KnuuttilaELMO2009 Sivu 1 Benchmarking Pilottiopintojaksot: valinta ja suunnittelutyö.
eSavonia ”Verkko-opetuksen hyvät käytänteet
TTL Sosiaalisessa mediassa
TVT ja verkko-opetus ENORSSI-SEMINAARI JOENSUU
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Suomen Oppimiskeskus ry Projektipalaveri Outi Vahtila.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Huippuvalmennuksella kilpailukykyä- HUKI-projekti Tiimityöllä kohti maailman huippua! Lajipäällikkö-valmentajapäivät Imatra, Valtionhotelli
RajatOn Kehitys Jukka Vilen & Heli Korte TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
ESatama näyttötutkintojen uudet sähköiset mahdollisuudet Amiedu, Samiedu, TurunAKK, Jyväskylän aikuisopisto, Vaasa … eAsiointi kehittyvä aikuiskoulutusorgani.
Edusaimaa-opetusverkko HarjoitustyönHarjoitustyön esitys.
KANSALLISET PERUSKOULUPÄIVÄT 2012 HELSINKI
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
Kokemuksia sometyökaluista verkkopalvelun kehittämisessä – Case toimeksi.fi Saara Pajunpää, VVV-projekti, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys.
Oppimisfoorumi Tilanne AKTIVA ▲ Hyria Koulutus Oy ▲ VirtuaaliAMK.
Yhteisöllisen tiedon rakentamisen- ja jakamisen työkalut – Wiki ja semanttinen Web Aija Hietanen, Tarja Vainionpää ja Seppo Räsänen Savonia-ammattikorkeakoulu.
Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Uudistuva intranet Henkilöstötoimikunta Riitta Lehtonen Juhani Lassander.
Mentoreiden verkostoitumisiltapäivä klo
Nuorisopalveluiden tavoitetila
Tutkimus ”Käspaikka” –sivuston verkko- oppimateriaaleista Tarja Kröger Savonlinnan OKL / Joensuun yliopisto Käspaikka:
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
EWorking, eLearning käytännöt TKI:n ja opetuksen integroinnissa Leena Vainio, HAMK
Julkaisu ja viestintä -vahvuusalue Tavoitteet Tavoitteena on edistää koulutustutkimuksen ja sen tulosten tunnetuksi tekemistä sekä laitoksen.
Moodlen opetus, projekti- ja intrakäyttö samassa organisaatiossa Pauliina Veräväinen, TaY.
Opetusteknologiasta ja verkko-opetuksen tukihenkilötoiminnasta Katja Kunttu Viikin tiedekirjasto.
Jyväskylän ammattiopisto
Juha KnuuttilaSivu 1 VERKKO-OPETUSPALVELUT – KEKKO Strategia ja yleinen kehittäminen: koulutuspalvelupäällikkö Mauri Kantola.
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
G.Taliacotius: Plastiikkakirurgiaa 1598 Tankens bilder : om människors vilja att synliggöra kunskap och idéer
G.Taliacotius: Plastiikkakirurgiaa 1598 Tankens bilder : om människors vilja att synliggöra kunskap och idéer
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / Kirjastosta Kirpaksi – kerran se kirpaisee Sari Uski & Oili Valtonen XAMK AMK - kirjastopäivät.
TAKK Henna-Riikka Ahvenjärvi TAKK Henna-Riikka Ahvenjärvi2.
Pedagogisesti tarkoituksenmukaisia oppimis- ja opetusratkaisuja Pori Marjut Anderson ja Pasi Häkkinen.
Tietohallintokeskus Tietohallintokeskuksen palvelut henkilöstölle Tervetuloa uusi henkilöstö! Leila Hämäläinen.
Verkkoympäristöjen hyödyntäminen verkoston toiminnassa. Plonen ja muiden alustojen (yhteis)käyttö.
1 PROSESSIN OMISTAJA Tutkimusjohtaja PROSESSIKUVAUKSEN HYVÄKSYJÄ Johtoryhmä PRSESSIKUVAUS LUOTU JA PÄIVITETTY Kesäkuu – lokakuu 2008 PROSESSIKUVAUS HYVÄKSYTTY.
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä-tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä, FT.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Tuuli-webinaari Ohjelma:
WWW-sisällönhallintaohjelmistot
Ympäristö- ja laiteriippu-mattomuus
ePortfolio ohjauksen apuvälineenä
Opin ja opetan tekijänoikeuksia Opettajan kolme roolia
Opeka-kyselyn tulokset
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Kansallinen metatietovaranto Vuoden 2018 suunnittelu
Tavoite- ja kehityskeskustelut prosessina, syksyllä 2014
Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Esityksen transkriptio:

Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa

Opetuksen tukeminen avustamalla erilaisissa tietotekniikkaa liittyvissä kysymyksissä. Meille parhaiten soveltuvien laitteiden ja ohjelmien löytäminen Uusien toimintamallien kehittäminen Hyvien käytänteiden levittäminen Osaamisen kehittäminen Suuntaviivojen hakeminen

Jyri Vuorinen Ohjelmistot ja laitteet, yhdessä ideointi Ville Tuominen verkko-opetus ja järjestelmät, yhdessä ideointi Pasi Ollikainen MultiPrimus Juha Lehtinen Sähköinen työpöytä, käyttöliittymät TVT-tiimiläiset avustavat kaikessa opetuksen tvt kysymyksissä Tarja Hämäläinen Moodle ja ACP

Ennemmin panostetaan hyvien toimintamallien löytymiseen kuin materiaalin tuotantoon. Työelämäyhteistyö

Mahdollisimman luonteva tekniikan hyödyntäminen Itselle ja ryhmälle sopivien ratkaisujen löytyminen Lisäarvoa opetukseen Ratkaisujen hakeminen yhdessä

Moodle on päivitetty uuteen 2. 1 versioon Moodle on päivitetty uuteen 2.1 versioon. Uusi versio avataan käyttöön lokakuun alusta. Vanha versio suljetaan kokonaan viimeistään elokuussa 2013. Tulossa syksyllä: Verkko-kurssiaihiot käsikirjoitus-malleineen ja graafisineen elementteineen 1 -10 min tiivis itseopiskelutietoisku 10 – 45 min tiivis itseopiskelutietopaketti 20 – 90 min itseopiskelu ja harjoituspaketti Sähköisen työpöydän koulutukset alkavat syyskuussa pääsisällöntuottajien osalta. Järjestelmän laajempi käyttöön otto 20.12.2011

Moodle 1.9 ja 2.1 MediaWikiä, Drupal, Wordpress Kyvyt.fi ePortfolio Videopalvelu Lync ja Acp videoneuvottelut Jne… Käytössä useita eri tietokantoja. Terveysporttia, RT-kortistot, Aleksit ja Artot jne… Erilaisia mobiili projekteja Sähköinen työpöytä tulossa loppuvuodesta Second Life mahdollistuu Kuopion tai Kainuun saaressa

Verkko-opetuksen mentorit 14.11.2017 Parhaiden työkalujen löytyminen TVT-tiimi Verkko-opetus -tiimi Verkko-opetuksen mentorit Opetuksen käytänteiden kehittäminen Innovatiivinen opetus tarvitsee myös hyvän tuen

Sähköinen työpöytä Verkko-palvelu, joka tunnistaa käyttäjän, hänen asemansa, yksikkönsä toimialansa. kohdistaa- ja hakee käyttäjälle pkky:n aineistosta ja työkalusta työntekijän tarvitsemansa mahdollistaa yhteistyön verkossa yhdessä tekeminen viestintä materiaalin jakaminen Sisäisen tiedottamisen työvälineet kohdennettu tiedottaminen Materiaalipankit kuvakirjasto videokirjasto diakirjasto muut tiedostot opetusmateriaali

Sosiaalinen media -ohjeistus Johtoryhmän hyväksymä toimintaa linjaava dokumentti Antaa oikeuden perustaa ryhmiä ja sivustoja työprofiileilla Nimeäminen Logot ja muut tunnisteet Sisältö Ylläpito Sulkeminen Dokumentti on oppimateriaalin luonteinen. Käytön tueksi on laadittu myös verkkosivut. Tulossa: Työsuojeluohjeet verkkokiusaamisen vähentämiseksi ja sen ilmetessä perustuu oaj:n antaamaan ohjeistoon