Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Advertisements

PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
Koulukuraattorien perehdytysohjelma Helsingissä
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Erityisesti Isä-projekti
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
Lastensuojelu nuoren tukena
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
sosiaalialan käytäntötutkimus porvoossa
Työpajojen tehtävä nuorten ohjaus- ja palveluverkoston kehittämisessä Lapin lääninhallitus
Nuoren turvapaikanhakijan polku Pudasjärvellä
Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari Eija Nyrhilä.
Osallisuus ja työllistyminen
Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palvelut
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
Oman elämänsä sankarittaret
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
MIEPÄ-projekti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille – Asiakkaiden ja yhteistyötahojen näkemyksiä projektista.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
OPPISOPIMUSNUOREN OHJAAMINEN TYÖPAIKALLA RAKENNUSAINEITA NUORTEN MODUULIN SUUNNITTELUUN Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi- hanke 2015.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Kuntien talous; miten huolehditaan, etteivät säästöt kohdistu heikommassa asemassa oleviin ja lisää eriarvoisuutta Case: Tajua Mut! –toimintamalli Mia.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Tampereen Tyttöjen Talo. TAUSTAA: Tyttöjen talon toiminta käynnistyi keväällä 2004 Tyttöjen Talo on osa Setlementti Naapurin toimintaa Toimintaa rahoittaa.
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset Valmentajakoulutuksen taso.
Etsivä nuorisotyö Kemissä Argos. Taustaa ja tuloksia Argos -etsivän nuorisotyön hanke aloitti Kemissä heinäkuussa 2008 Työparitoiminta Tuloksia 2008 hanke.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Sosiaalialan asiantuntijapäivät
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
VOK- valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittäminen
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Etelä-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry
Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus
Kintas – Sosiaalisen kuntoutuksen toimintamalli nuorille aikuisille mielenterveys-kuntoutujille Jarmo Salonen, Eveliina Oksa, kokemusasiantuntija Virve.
KULTTUURIMENTORI VUOLLE SETLEMENTTI RY
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.
YHTEISTYÖLLÄ YHDENVERTAISUUTTA
Tavoitteen asettamisesta tasavertaiseen kohtaamiseen
Oman elämän raiteilla!.
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Läheisen ohjaus terapiatyössä
Nostetaan kissa pöydälle! Kuulluksi tuleminen palveluohjauksessa
Vaalijala.
Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!
Osallisuuden toimintamalli
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Osallisuuden toimintamalli
MIELI pt (personal trainer)
Osallisuuden toimintamalli
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
Tukea työhön paluuseen tai työssä jaksamiseen
Autismiliitto ry.
Esityksen transkriptio:

Kokemusosaamista, tukea ja osallisuutta itsenäistymisen elämänvaiheeseen!

Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät: Lastensuojelun jälkihuoltoon siirtymässä olevat tai siirtyneet n . 16-21 vuotiaat nuoret Noin 16-29 -vuotiaat turvapaikanhakijanuoret tai vasta turvapaikan saaneet nuoret Oulussa ja lähialueella.(toissijainen kohderyhmä) n. 21-29-vuotiaat kokemusasiantuntijat Toiminta: Vetureina toimivien kokemusasiantuntijoiden valmentaminen, tukeminen ja työllistäminen Nuorille suunnattu yksilöllinen tuki ja ryhmätoiminta Muu kokemusasiantuntija- ja vaikuttamistoiminta. STEA 2015-2017

Veturien ohjaaminen ja tukeminen Veturi-valmennus: Ryhmäytymistä, elämäntarinatyöskentelyä, Veturin roolin ja tehtävien pohtimista. Valmiuksia nuorten tukemiseen sekä ohjaamiseen tarvittaessa muiden palvelujen äärelle. Valmiuksia kokemusasiantuntijana toimimiseen. Höyrytiimi: Työnohjauksellista tukea Vertaistukea Virkistystä Koulutusta Kehittämistyötä Yksilötapaamiset: Tukea omaan elämäntilanteeseen

Veturin kanssa Yksilöllistä tukea omalta Veturilta sai vuoden 2016 aikana yli 20 nuorta. Ryhmämuotoiseen toimintaan ja tapahtumiin on osallistunut yli 160 nuorta. Vuolle Setlementti ry:n kanssa yhdessä toteutetun Hae mut mukaan-hankkeen ryhmätoimintoihin on osallistunut n. 500 turvapaikanhakijanuorta Monenlaista tekemistä: liikuntaa Kahvittelua Yhdessä höpsöttelyä Tutustumista Käsitöitä Valokuvausta Aitoa ymmärrystä Kotoa hakemista Käytännön asioiden hoitamista Viestittelyä ja tukea puhelimessa/ somessa Tukea ja tekemistä!

Koettuja vaikutuksia Toimintaan osallistuvat nuoret ovat saaneet tukea, kannustusta, tekemistä ja tietoa itselleen tärkeisiin ja omaa toimintakykyä tukeviin asioihin  Oman elämän ja arjen hallinta vahvistuu, sosiaaliset verkostot laajenevat, omat voimavarat löytyvät, vahvistuvat ja tulevat käyttöön. Tämä tukee nuoren kokonaisvaltaista hyvinvointia ja sosiaalista osallisuutta. Monipuolista ja joustavaa nuoren tarpeista lähtevää toimintaa Ajatusten ja kokemusten jakaminen ja keskustelu Uudet ihmissuhteet/kaverit Vertaistuki ja positiivinen esimerkki Rohkaisu ja kannustus Kaveri asioiden hoitamiseen, ei aina ohjaajan kanssa Tuki ja tieto omiin asioihin toiselta nuorelta Veturi vie nuoren asioita eteenpäin Nuoren kannustaminen ottamaan vastaan ammatillista tukea. Kohdatuksi, nähdyksi ja ymmärretyksi tuleminen Itseluottamuksen ja oman arvon tunnon vahvistuminen Tekemistä ja hyvää oloa

Koettuja vaikutuksia Nuorten osallisuus ja toimijuus lastensuojelun toiminnassa ja kehittämisessä on vahvistunut. Kokemusasiantuntijanuoret ovat saaneet työmahdollisuuksia, kokemukset ja osaaminen ovat tulleet käyttöön. Vuorovaikutteisuus ja kumppanuus, molemminpuolinen ymmärrys vahvistuu (työntekijä, kokemusasiantuntija, nuori) Omien kokemusten jakaminen ja käsitteleminen Oman toiminnan vaikutusten näkeminen suhteessa nuoreen ja ammattilaisiin Vertaistuki

Vaikuttamistoimintaa ja kokemusten jakamista

Yhteystiedot www.autalasta.fi/veturointi Mervi Väisänen Projektipäällikkö mervi.vaisanen@autalasta.fi puh. 044 5629805 Anna-Stiina Effe Projektisuunnittelija anna-stiina.effe@vuolleoulu.fi puh. 0400 832 344 Niina Jääskeläinen Kokemusohjaaja veturointi@autalasta.fi puh. 044 5629802 Anni Vaittinen Kokemusohjaaja veturointi@autalasta.fi Puh. 044 5629824 Katuosoite: Kumppanuuskeskus Kansankatu 53, 1 krs. 90100 Oulu www.autalasta.fi/veturointi