Aarresaari.net käyttäjien kokemustenvaihtoa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kelan kuntoutusraha - toimeentuloturva kuntoutuksen aikana Anne Flak suunnittelija.
Advertisements

Change Day on työkalu kohti parempia palveluita Change Day tuo asiakkaan äänen kuuluville henkilöstön kautta. Change Day on työkalu henkilöstölle oman.
1 Pardian uudet verkkopalvelut Yleisesittely Pardian koulutus/SM.
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
Oppisopimuskoulutus yrityksen kilpailutekijänä. Yksi taho vastaa oppisopimuskoulutuksesta Yhtenäiset ohjeet Byrokratian selättäminen vs. raha Koulutuksen.
Exam –eTentti Jyväskylän yliopistossa IT-palvelut Hannele Rajaniemi.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
| Sähköisen viestinnän ja tietosuojan uudistukset HE 48/ Johanna Aho.
Marjut Salokannel OTT, dosentti  EU:n PSI –direktiivi ja sen uudistaminen  Valtioneuvoston periaatepäätös ( )tietoaineistot avoimesti.
AikuiskoulutusEP - tietokantatilanteen yhteenveto
YOPALAn ja Jyväskylän yliopiston opiskelijakyselyn vertailua
Vinkkejä pulmatilanteisiin (1/2)
MITÄ UUTTA? Tekstiviestihälytysjärjestelmä Toimikunta- ja maakuntarajat pois Hälytysryhmän jokaisen jäsenen tiedot päähälyttäjien lisäksi (väh. nimi,
Vilpistä ja sen selvittämisestä | Petri Sjöblom
Jani Kiviharju Helsingin normaalilyseo Syksy 2016
Ammatillinen kasvu M5216SAB
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
Wordpress.com.
12§ Vuosityöajan lyhentäminen
Lomake-editori Käyttöönottokoulutus
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
6 Tärkeä työsopimus s
Tutkimustietovaranto – Virran tuomaa Työpaja
DMPTuulin ohje ylläpitokäyttäjille
Hetuttomien hakijoiden paikan vastaanottaminen opintopolussa
Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Mikä Change Day? Change Day on työkalu kohti parempia palveluita
L7 Sovellus Koulutusrekisteri
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
Koulutuspäällikkö Taina Eriksson, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
Internetin käyttö opetuksessa
Vardan tietomalli ja raportointi
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
Opinnollistamisen pähkinät
Hanna Laitinen Hyvinvointisuunnittelija Psykologian laitos / JY
Microsoft SharePointin mukauttaminen Verkkosivusto
Jäsenprosessi
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
GDPR:n hyvää syksyn alkua
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Helsingin kaupungin avustukset 2017
Oodin version 3.7 yhteenveto
Oodi versio 5.0. yhteenveto
Edunvalvonnan johtaminen
Markku Kokkonen Kuulemistilaisuus
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
Projektiorganisaatio:
Opinnäytteiden sähköinen arkistointi yliopistoissa
Opintopolku-info vastuukäyttäjille
Rajat ylittävä terveydenhuolto ja järjestöyhteistyö
Kehittämispäällikkö Eija Lappalainen
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Tieto Edu Hoitoajat Tieto Education Finland.
Suomi.fi-viestien käyttöönotto
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Aarresaari.net käyttäjien kokemustenvaihtoa Päivi Jyry (HY), Mia Simpanen (Tay), Annemari Rautio (Aalto) 18.8.2016

Aarresaari.net – meidän verkkopalvelu Käyttäjätilastoja 1.1.-15.8.2016 (Google Analytics) Käyttäjät: 178 804 Istunto: 670 006 Sivujen katselut: 2 902 827 Palvelussa julkaistu 1.1.-15.8.2016: Työpaikkoja 5004 Harjoittelupaikkoja 1811 Gradu- ja dippatyöaiheita 169 Yliopistojen ilmoitussivujen katselumäärät 1.1.-15.8.2016 englanniksi HY 215 239 12 232 ruotsiksi 1 010 Tay 142 394 6 070 TY 134 084 1 473 Aalto 72 196 13 754 ruotsiksi 77 JY 59 458 3 282 VY 38 434 2 165 OY 31 953 1 535 Hanken 29 099 6 406 suomeksi 1 483 Åbo 28 199 3 134 suomeksi 3 927 UEF 27 121 315 TTY 22 496 6 508 Lappi 18 915 41 LTY 14 951 2 984

Työpajan teemoja: Aarresaari.net järjestelmän kehittämistarpeet Koulutusalaluokittelun muokkaaminen Julkaisuehdot ja niiden täsmentäminen Verkkosivujen päivittäminen

Järjestelmän kehittäminen Keskustelu: minkälaisia toiveita ja tarpeita järjestelmän kehittämiseksi on? Tarjous on pyydetty seuraavista muutoksista: 1. Aarresaari.net koulutusalaluokitukset muuttaminen.   2. Työpaikkailmoituslomakkeelle lisätään valinta: myös opinnäytetyö mahdollisuus (Työnantaja ilmoittaa paikan työpaikkana, mutta työpaikassa on mahdollista tehdä myös opinnäyte – eli opiskelija saa työpaikan paikan näkyviin myös haulla opinnäytetyö.) = 630 € + alv. (HY:lle on pyydetty tarjous kahdesta lisäluokasta: kv.harjoittelu + messuja varten väliaikainen luokka = 200 – 300 €) Mikäli koetaan tarvetta lisäluokalle kv-harjoittelu)

Julkaisuehtojen täsmentäminen Aarresaaren sivuilla yleiset julkaisuehdot nyt Aarresaari.net on tarkoitettu työpaikkailmoituksille, jotka soveltuvat yliopisto- opiskelijoille tai yliopistotutkinnon suorittaneille työnhakijoille. Työtehtävien tulee tukea opiskelijan opintoja tai edellyttää akateemisia opintoja / akateemista tutkintoa. Henkilöstöpalvelu- ja työnvälitysyritysten rekrytointi-ilmoituksissa pitää näkyä asiakas/toimeksiantajayrityksen nimi ja työtehtävän yksilöidyt tiedot. Emme julkaise siis anonyymejä ilmoituksia. Emme julkaise verkostomarkkinointiin liittyviä ilmoituksia. Yliopistoilla on omien julkaisuehtojensa ja harkintansa mukaan oikeus olla julkaisematta työnantajan lähettämää ilmoitusta tai poistaa julkaistu ilmoitus. Ilmoitukset välittyvät yliopistoille välittömästi. Ilmoitukset pyritään julkaisemaan yliopistojen opiskelijoille kolmen (3) arkipäivän kuluessa. Aarresaari-verkosto ja siihen kuuluvat yliopistot eivät vastaa ilmoitusten sisällöstä. Jos jo jättämääsi ilmoitukseen jää virhe tai haluat muutoin muuttaa sitä, käy korjaamassa ilmoitustasi sähköpostitse saamasi linkin kautta. Linkki on voimassa kolme kuukautta viimeisestä hakupäivästä.

Julkaisuehtojen täsmentäminen Käytännöt – keskustelu: Julkaisuehtojen näkyvyys sivuilla – nyt vain työpaikkalomakkeella ja oheissa Suurempi osa yliopistoista julkaisee kuin jättää julkaisematta rekrytointiyritysten ilmoituksia, joissa ei ole mainittu rekrytoivan yrityksen nimeä, jos paikka muuten soveltuu opiskelijoille. AcademicWorkin edustaja toi tapaamisessa esille käytäntöjen epäjohdonmukaisuuden samassakin yliopistossa. Julkaisuehdoissa ei mainita palkkakysymystä – pitäisikö olla? Onko mahdollista määritellä alinta palkkatasoa – tätä mietitään HY:ssä? Mikä on meidän roolimme portinvartijana? Pitäisikö kansainvälisille harjoittelupaikoille olla oma luokkansa? Mahdollistaisi palkattomien paikkojen ja myös vapaaehtoistyön julkaisemisen. Tällöin pystyisi pitämään kiinni siitä, että kotimaan palkattomia harjoittelupaikkoja ei julkaista (perustelu: kv-harjoitteluun voi hakea erilaisia tukia). Vain Jyväskylän yliopisto julkaisee palkattomia kotimaan harjoittelupaikkoja. Tämän voi kirjoittaa auki niin opiskelijoille kuin työnantajillekin. Yliopistojen julkaisupolitiikkaa koottu google docsiin: https://docs.google.com/document/d/1ppaKe5S0tSLztXFXCD0j3BNWBIJvE MsrgnvwtBS2XMg/edit

Verkkosivujen päivittäminen Aarresaari.net-työryhmä ehdottaa, että kaikki työryhmät tarkistavat sivujen sisältöjen asianmukaisuuden vuoden 2016 loppuun mennessä. Virheet ja muuttuneet asiat mm. toimimattomat linkit korjataan. Muut kehittämistarpeet sisällöissä ja rakenteessa kirjataan ylös ja raportoidaan Aarresaari.net-työryhmälle. Mietitään eri kohdissa sivuston parempaa löydettävyyttä Google-hauissa. Aarresaari.net työryhmä ottaa kehittämistarpeet punnintaan ja niitä voidaan toteuttaa 2017 sovittavilla tavoilla omana työnä tai Verkkoasemalta tilaten.