Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

Mediakasvatus MLL:ssa
Lavian lukio.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle. Kummituki, Senegalin koululaiset • 284 oppilasta on kummituen piirissä, näistä 3 on Gambian puolella •132 poikaa.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Vaihto-opiskelu Unkarissa syksyllä 2006 Eija Paronen LT41.
Katso lisää osoitteesta Sinua tarvitaan • kodeissa, lääkärikeskuksissa, yksityisissä sairaaloissa, vanhusten palvelutaloissa, päiväkodeissa,
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Hannu Hausen Suomen Hammaslääkäriliitto
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Perusopetuksen oppilaat 2014 Generated on :03.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
© Aseman Lapset ry 2009 A-taso 1. © Aseman Lapset ry 2009 A-taso 2 Walkers-Hubu-bussiprojekti - Keväällä 2011 alkanut kehittämishanke, päättyy joulukuussa.
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
Koulunkäynnin tuen rakenne: Dzikwan tukiohjelman ydintä (Dzikwa Basic) on lasten peruskoulun käynnin tukeminen eli ala-asteen ja yläasteen suorittaminen.
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Kummiohjelma Gujaratin koulutuskeskuksessa. Kummiohjelma (The Education Sponsorship Programme ESP) on saanut alkunsa vuonna 1974.
Toisen asteen koulutus
Lapsen oikeudet kuvakäsikirjoitus
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on luotettava tapa parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA.
Kummina olet korvaamaton. Hei! Dumelang! Olen Gofaone ja asun Botswanassa äidin ja sisarusten kanssa. Äidillä ei ole töitä. Minut valittiin kummilapseksi,
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Kadonnutta vanhempaa etsimässä Tarja Hiltunen Tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopisto Lapsi- ja läheistyön koordinaattori Sininauhaliitto.
Sivistystoimi Hankintabrunssi Raija Lindroos.
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
Vanhempien mielipiteitä
Laatua lasten voimisteluun!
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
TET =Työelämään tutustuminen
Kummina olet korvaamaton
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
HYVINVOINTI- JA SIVISTYSPALVELUJEN TOIMIALA Kaupunginvaltuusto
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
PERINTEISET SYYSKARNEVAALIT PIDETÄÄN
Omppu-diplomi ja Omppu-kokoelma
TET =Työelämään tutustuminen
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
Provesta Oy Messi Provesta luottamuksellinen
Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla
- ja tähän mahdollinen ala
Dino isona YÖ-ryhmän tapaaminen

Tuloksellisuuden mittaaminen
Lähtö ma 9.7. klo 4.00 Keskustorilta(Vanha kirkko)
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Jämsän kaupungin nuorisokysely, kevät 2019
Rakennetaan lasten päiväkeskus Etiopiaan
Fysioterapeutit kouluille
Kellon asukastupa suunnannäyttäjänä
Esityksen transkriptio:

Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET

Etiopiassa neljäsosa väestöstä elää alle eurolla päivässä. Yksi kolmesta osaa lukea. Kirkko auttaa aidsin vuoksi orpoutuneita lapsia ja nuoria hankkimaan koulutuksen ja ammatin. Kuvat Dessiestä, Pohjois-Etiopiasta.

Dessien kummiohjelmassa noin 300 orpoa lasta saa mahdollisuuden koulunkäyntiin ja ammattiopintoihin. Työtä tehdään kolmessa kaupungissa: Dessiessä, Kombolchassa ja Woldiyassa. Kaikissa näissä on myös koulunkäyntiä tukeva toimintakeskus.

Useimmiten lasten huoltajana on isoäiti, täti setä tai joku muu sukulainen. Jotkut orpolapset asuvat sisarustensa kanssa. Kummien avulla lapset saavat ruoka-, koulutus- ja vaatetustukea sekä mahdollisuuden terveydenhuoltoon. Lapsia ja huoltajia tuetaan myös säännöllisin kotikäynnein. Kuvassa paistetaan perinteistä injera-leipää.

Toimintakeskuksissa lapset ja nuoret saavat tukiopetusta ja voivat käyttää kirjastoa. Kouluissa oppikirjoja ei ole kaikille, vaan niitä luetaan vuorotellen. 7. luokalta alkaen kaikki opetus on englanniksi, mutta materiaaleja on niukasti saatavilla.

Keskuksissa lapset voivat myös tehdä käsi- tai puutöitä, pelata pallopelejä ja viettää muuten vapaa-aikaa.

Nuoret oppivat myös yhteistä vastuunkantoa, niin työssä kuin juhlien järjestelyissä.

Hei! Tadias! ”Olen Tilahun Etiopiasta. Asun mummon ja papan luona Dessiessä, vanhempani ovat kuolleet. Kun mummo sairastui, minulla oli koulussakin vaikeaa. Sain apua lasten ja nuorten toimintakeskuksesta. Löysin ystäviä, sain tukiopetusta ja opin arkisia asioita. Mieluiten hoidan keskuksen puutarhaa. Pidän myös erilaisista pallopeleistä. Keskuksessa saan myös monipuolisen lounaan. Nyt pärjään jo koulussakin paremmin.”

Nuorille pyritään takaamaan myös ammatillinen koulutus, jotta he pystyvät selviytymään jatkossa itsenäisesti. Nuorilla on mahdollisuus myös starttirahaan yrityksen perustamista varten. Sintayehu aloitti starttirahan turvin pienen kaupan Woldiyassa.

Joulukuussa 2013 kummien tuella Dessien kummiohjelmassa valmistuivat mm. Ali, automekaanikoksi Dagnaw, opettajaksi Debalke, opettajaksi Dejen, sairaanhoitajaksi Enfris, hotellivirkailijaksi Gebeyaw, kirjanpitäjäksi Sefiwe, mekaanikoksi Tesfaye, kampaajaksi Tesfaye, IT-asiantuntijaksi Kiitos kummeille!

Hintaesimerkkejä Etiopiasta Koulupuku 12 – 15 e, koosta riippuen -Kengät 10 – 20 e, koosta riippuen -Vuoden koulutarvikkeet peruskoulussa 10 e -Koulutarvikkeet yläluokilla 5 e/kk -Rekisteröintimaksu valtion kouluissa, 1,5 e -Kuukausimaksu yksityisissä kouluissa 7 – 25 e, kouluasteesta riippuen

Kummina olet korvaamaton! kummit kummit