Metsän uudistaminen Metsän uudistaminen lähtee liikkeelle uudistushakkuusta ja uuden taimikon perustamisesta. Uudistamisella saadaan aikaan uusi hyväkasvuinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Johtoalueiden vierimetsien hoito
Advertisements

Metsänhoidon suositukset
Tattari Fagopyrum esculentum.
Tornator Oy Suomen kolmanneksi suurin metsänomistaja: metsiä yhteensä yli hehtaaria. Tavoitteena hyödyntää maa- ja metsävaroja kestävästi ja omaisuuden.
Metsänhoidon suositukset
Metsänhoidon suositukset
Jumalan kanssa.
Taimien i stutus ja suojuksen asennus •Yksittäistoimituksissa metsätaimi on pakattu Tubex -suojukseen. Kennotaimen ympärille on laitettu kostutettu sanomalehti,
Moodlen ohje opiskelijoille
Taimikonhoito Huhtikuu 2007.
METSÄNUUDISTAMINEN JUKKA-PEKKA VAPANIEMI
Metsäseminaari Eduskunta Metsäpolitiikan ajankohtaista - metsälain uudistaminen ylijohtaja Juha Ojala maa- ja metsätalousministeriö metsäosasto.
Reijo Käki Luomuneuvoja ProAgria Kymenlaakso
Atte Järvinen Julia Martikainen Jani Grönlund
UUDET POHJOIS-SUOMEN METSÄNHOITOSUOSITUKSET
Gloria LadyCup Karsintakisojen järjestäminen. Gloria LadyCup pähkinänkuoressa •Golfliiton Ladygolftoimikunnan järjestämä vuosittainen Ryder Cup -tyyppinen.
ENSIHARVENNUS Pertti Mäkinen
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Yleiskaavaselvityksen toteuttaminen Helena Mäkelä, Kari T. Korhonen, Tuula Packalen, Hannu Hirvelä Kaavoituksen vaikutukset.
Metsälain muutos Keskeisintä:
Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska mm. : 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi.
2. Vuokaaviot.
Puun elinkaari metsässä:
Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan.
Haasteellinen vuorovesi-ilmiö
Talousmetsän kierto Talousmetsän kierto – oppimateriaali perusopetukseen ( , päivitetty 06/2012) Lisätietoja: Taustatietoa ja linkkejä löytyy.
ORAVA.
Metsät ja ilmasto Miksi istuttaa puu tai mieluummin useampikin?
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Tehtävä: lukiokoulutusten vertailu
Tietokannat -kurssi KSAO, Datanomit, käytön tuki kevät 2015 Lauri Tapola.
1 PUUKAUPPA KEVÄT 2011 Huhtikuu Ajankohtaista tuotemarkkinoilta Sahatavaramarkkinoilla kysyntä kasvaa - Rakentaminen vilkastunut Euroopassa.
UPM säästöpuuryhmän poltto Kulotusseminaari Ruokolahti Juha-Matti Valonen Senior specialist UPM Environment Sustainable forestry.
Radioamatöörikerhojen toimintapäivä, Lahti RA- tutkinnot 11/2009 mennessä Heikki Lahtivirta OH2LH
Opetusmateriaalin hallintajärjestelmä ”Matahari” Jouni Huotari ja IST5S1-ryhmä Kevät 2006.
Vastavalmistuneen puheenvuoro Risto Laine
Huonekasvien hoito pähkinänkuoressa
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
KIVIHIILEN KORVAAMINEN ENERGIAN TUOTANNOSSA
Todennäköisyyslaskentaa
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
Kouluinfo Renkomäen koulu
Etsi ensin predikaatti.
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Metsänkäsittely ja kuukkeli Juha Ojala MMM metsäosasto.
T IEDONHAKUPROSESSI Monta tärkeää vaihetta. M ISTÄ HAKISIT TIETOA ? Sukusi vaiheista Aleksis Kivestä Kauhavan nuorisovaltuuston päätöksistä Lauseennvastikkeista.
MITEN METSÄNOMISTAJAN TULISI VARAUTUA ILMASTONMUUTOKSEEN? Kari Mielikäinen Metsäntutkimuslaitos © Metla/Arvo Helkiö.
Ajankohtaista lammas- ja vuohipalkkiosta + pohjoisen kotieläintuen uuhi- ja kuttutuet Tampere Marika Lehtinen,
3. Vuorovaikutus ja voima Vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Vuorovaikutuksen.
Vesihuoltorakenteet / viemäröinti Erikoiskohteet  Tien alitus  Vesistön alitus  Harjoitustyön palatus  Esittely / muovituotteet.
Mikä on metsien merkitys? JOHDANTO METSÄ- ja PUUALAN TET-JAKSOLLE.
Lehtikuusi. Tärkeimmät tuntomerkit Lehtikuuset voivat kasvaa yleensä metrin korkeuteen. Monilla lajeilla korkeus jää kuitenkin vain 6-20 metriin.
Sosiaalinen media työelämän viestintäkanavana
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
IHOSYÖPÄ.
Kanta-verkkokoulujen toteutukset keväällä 2016
Metsien merkitys ja käytön tarkoitus on erilaista eri ihmisille
9 lk Maa- ja metsätalouden kurssisuunnitelma syksy 2015 ja kevät 2016
Lämpötilaloggerit 1/2: mitä ne ovat?
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
Vaahtera.
POSTERIOHJE – AIHEEN NIMI TÄHÄN
Hyvä ympäristö syntyy aina uudelleen
Metsäsuunnitelmalla ja –arviolla alkuun Päivi Huutoniemi, Metsä Group
METSÄTALOUDEN HIRVIVAHINGOT Vahinkojen määrittely- arviointi- ja ilmoitus Koulutus metsänomistajille Kuivaniemi Juha Hyvönen.
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Tiina Taipaleenmäki.
Viljat.
Viljat.
OC-Raportoinnin ja OC-KVH toimintatavan automatisointi
Esityksen transkriptio:

Metsän uudistaminen Metsän uudistaminen lähtee liikkeelle uudistushakkuusta ja uuden taimikon perustamisesta. Uudistamisella saadaan aikaan uusi hyväkasvuinen metsä ja metsänomistaja saa metsästään tuloja. Mikään laki ei velvoita metsänomistajaa hakkaamaan tai harventamaan metsiään, mutta metsälain mukaan hänen täytyy huolehtia, että yli 0,3 hehtaarin suuruiselle hakkuuaukolle syntyy uusi taimikko vuoden kuluessa, maantieteellisestä sijainnista riippuen. Taimikko tulee perustaa aina uudistushakkuun jälkeen. Sen voi tehdä istuttamalla tai kylvämällä tai luontaisesti, jos alueelta löytyy riittävästi siemenpuita.

Männynsiementen kylvö Kylvöä voi suorittaa kahdella eri tapaa, konekylvöllä tai käsinkylvöllä. Meidän koulussa se suoritettiin käsinkylvönä.

Männyntaimien istutus Taimen istutuksessa tarvitset vain istutusputken, taimia, suojakäsineet ja taimivakan. Istutus tehdään muokattuun maahan. Paakkutaimien istutuksessa käytetään istutusputkea. Kevät on parasta istutusaikaa. Istutustiheys männyllä on n kpl/ha.

Istuttamisen vaiheet Ensimmäiseksi tiivistetään istutuskohta, joka on lähiympäristöään korkeammalla. Istutusputki isketään maahan, taimi tiputetaan putkeen ja maa tiivistetään taimen ympäriltä niin, että taimi tulee suoraan. Taimi pitää saada riittävän syvälle maahan ettei se kuivu.