Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tehtävä: lukiokoulutusten vertailu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tehtävä: lukiokoulutusten vertailu"— Esityksen transkriptio:

1 Tehtävä: lukiokoulutusten vertailu
Lähteitä vertailun tueksi: Mankkaan koulun kotisivu, Opinto-Ohjaus Lukioiden omat sivut (Espoon kaupunki, Päivähoito ja koulutus, Lukiokoulutus) Reittiopas ja Länsimetron liityntälinjasto (HSL:n sivut) Yhteishaun oppaat ( ja Helsingissä (kaikki yhteishakuun mukaan tuleva koulutustarjonta ja paikka jossa yhteishaun aikana hakemus tehdään) 1. Tee itsellesi lista vähintään kolmesta lukiosta, joihin voit ajatella hakevasi. Merkitse taulukkoon lukion nimi (järjestyksen ei tarvitse olla tässä vaiheessa sitova), mahdollisesti linja, viime kevään keskiarvoraja (löytyy koulun kotisivuilta tai ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden oppaista), sekä oma joulutodistuksesi keskiarvo. Jos et muista keskiarvoasi, voit myös numeroittain syöttää sen koulun kotisivuilla olevaan laskuriin. Lukio/ linja Oma keskiarvo Viime kevään keskiarvoraja 1 2 3 4 5 2. Mene opintopolun demoon, osoitteeseen ja täytä hakulomake. Etsi nimeämäsi lukiot/ lukioiden linjat. Tähdellä (*)merkityt kentät ovat pakollisia. Varmista, että löydät lukiot, joita olet ajatellut ja haluamasi linjat.

2 3. Arvioi alla olevaan taulukkoon koulumatkaasi eri lukioihin
3. Arvioi alla olevaan taulukkoon koulumatkaasi eri lukioihin. Laita myös tietojen rinnalle esimerkiksi plussia (+, ++, +++) ja miinuksia (-, --,---) sen mukaan, mitä mieltä olet vaihtoehdoista ja laske lopuksi plussat ja miinukset yhteen. Koulumatkat (esim. reittiopas, koulujen sivut, HSL:n sivut, Länsimetron liityntälinjasto) 1. hakutoive 2. hakutoive 3. hakutoive 4. hakutoive 5. hakutoive Koulumatkan pituus kulkeminen syksyllä ja keväällä (kävellen, bussilla, pyörällä…) Koulumatkan kesto kulkeminen talvella (kävellen, bussilla, pyörällä…) Miten koulumatka muuttuu metron tulon myötä (Länsimetron liityntälinjasto)? Miten koulu sijaitsee suhteessa harrastuksiisi? Yhteensä: matkojen plussat ja miinukset

3 4. Mene 3-5 miettimäsi lukion kotisivuille ja vertaile lukion soveltavia kursseja, sillä soveltavien kurssien osalta lukiot eroavat. Merkitse plussia (+, ++, +++) ja miinuksia (-, --,---), sen mukaan, mitä pidät soveltavista kursseista ja laske lopuksi plussat ja miinukset yhteen. Laita myös muita huomioitasi ylös, kuten toivomiesi kielien tarjontaa kyseisissä lukioissa, tai jotain muita asioita, jotka sinua erityisesti kiinnostavat. Soveltavat kurssit ja lukioiden erityispiirteet 1. hakutoive 2. hakutoive 3. hakutoive 4. hakutoive 5. hakutoive Lukion soveltavat kurssit Kielivalikoima tai muut itseä kiinnostava piirre Plussat ja miinukset yhteensä: soveltavat kurssit ja muu, jolla lukio erottuu edukseen tai haitakseen 5. Voit listata myös halutessasi plussia ja miinuksia kolmen hakutoiveen osalta eri aineiden rinnalle verratessasi lukioita toisiinsa (seuraava sivu).


Lataa ppt "Tehtävä: lukiokoulutusten vertailu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google