Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lehtikuusi. Tärkeimmät tuntomerkit Lehtikuuset voivat kasvaa yleensä metrin korkeuteen. Monilla lajeilla korkeus jää kuitenkin vain 6-20 metriin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lehtikuusi. Tärkeimmät tuntomerkit Lehtikuuset voivat kasvaa yleensä metrin korkeuteen. Monilla lajeilla korkeus jää kuitenkin vain 6-20 metriin."— Esityksen transkriptio:

1 Lehtikuusi

2 Tärkeimmät tuntomerkit Lehtikuuset voivat kasvaa yleensä 15-50 metrin korkeuteen. Monilla lajeilla korkeus jää kuitenkin vain 6-20 metriin. Kasvunopeus on suuri erityisesti nuorena. Neulasiksi kutsutut lehdet ovat litteitä ja muodoiltaan tasasoukkia tai neulasmaisia. Lehti asento on kierteinen.

3 Hedekukinto Lehtikuuset ovat yksikotisia, joten erilliset yksineuvoiset hede- ja emikukinnot kehittyvät samaan puuyksilöön. Kukinnot kehittyvät yksittäin lyhytversojen kärkiin. Ne puhkeavat samaan aikaan neulasten kanssa. Hedekukinnot eli hedekävyt ovat muodoltaan lieriömäisiä tai munanmuotoisia ja väritykseltään yleensä keltaisia.

4 Siemenet ja niiden leviäminen Käpy kypsyy 4-7 kuukauden kuluttua pölytyksestä. Ohuet käpysuomut avautuvat siementen kypsyttyä. Usein käpy pysyy kiini oksassa pitkään avautumisen jälkeenkin. Siemenet ovat siivellisiä sirkkalehtien määrä voi vaihdella neljästä kahdeksaan.

5 Kukat ja kukinta-aika Lehtikuusen juuristo on vankka ja upottautuu syvälle maahan. Nuoren lehtikuusen runko on sileä ja mutkainen, mutta kaarnoittuu voimakkaasti ja suoristuu jossain määrin puun vanhetessa. Lehtikuusen oksat ovat hauraita. Selkeitä oksakiekuroita lehtikuusella ei muodostu.

6 Levinnäisyysalue Suomessa Lukuunottamatta Suomentunturialuetta siperianlehtikuusen viljely on ollut suosittua ja menestyksekkäästä koko maassa. Siperianlehtikuusenviljelmiä on perustettu 1960-luvulta lähtien ja erityisesti 1980 sitä viljeltiin toiveikkana yli tuhat hehtaaria vuodessa. Taimikoiden kehitys ei kuitenkaan ollut odotetun veroista, joten into alkoi hiipua jonkun sadan hehtaarin viljelyyn vuodessa.

7


Lataa ppt "Lehtikuusi. Tärkeimmät tuntomerkit Lehtikuuset voivat kasvaa yleensä metrin korkeuteen. Monilla lajeilla korkeus jää kuitenkin vain 6-20 metriin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google