Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Advertisements

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Venäläisten matkailijoina Suomessa maaliskuu 2012 Kapustat Kaakkoon.
Turku Millainen paikka asua? Mitä mahdollisuuksia tarjoaa?
Sri Lanka.
JOKA, JONKA, JOLTA, JOSSA, JONNE, JOSTA, JOLLE… MALLI: Tuolla on autolautta (færge). Se menee Ruotsiin. -> Tuolla on autolautta, joka menee Ruotsiin.
LIETTUA LIETUVA.
MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN
Mikä on maailman design pääkaupunki? World Design Capital, WDC - nimitys on ainutlaatuinen muotoilualalla, koska se painottaa designin laajempaa merkitystä.
Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan.
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Kiina.
Latinalaistansseja Tervetuloa latinalaistanssien kuumiin rytmeihin mukaan. Latinalaistansseja on tanssittu läpi aikojen. Tunnetuimpia tansseja ovat samba.
Venäläinen kulttuuri Mirva SÄP13.
ANGLO-AMERIKKA.
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
Tilastoja Vantaalta Väestönmuutokset (ennakkotieto) Vantaalla tammi-joulukuussa 2014 Päivitetty Lähde: Tilastokeskus 2 VuosiMaassamuuttoSiirtolaisuusMuutto-LuonnollisetVäestönVäestö.
Tilastoja Vantaalta Väestönmuutokset (ennakkotieto) Vantaalla tammi-kesäkuussa 2014 Päivitetty Lähde: Tilastokeskus2 VuosiMaassamuuttoSiirtolaisuusMuutto-LuonnollisetVäestönVäestö.
Tilastoja Vantaalta Väestönmuutokset (ennakkotieto) Vantaalla tammi-maaliskuussa 2014 VuosiMaassamuuttoSiirtolaisuusMuutto-LuonnollisetVäestönVäestö.
Globaalimatkat Ky Helsinki Shanghai Calgary Rio de Janeiro Kapkaupunki.
Havaiji.
MEKSIKO JA YHDYSVALLAT.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Kaakkois-aasia.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
Australialainen kulttuuripiiri
INTIAN KULTTUURIPIIRI
Sierra Leone ja Bolivia. Sierra Leone  Valtiomuoto: tasavalta, jossa presidenttinä Ernest Bai Koroma  Itsenäistyi Iso-Britanniasta  Pääkaupunki:
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Kolumbia República de Colombia.
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Tokio.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL Etelä- Korea. HAKEMINEN  Haku tapahtui asiossa olevan hakemuslomakkeen avulla.  Hakuaika on keväällä.  Tärkein kohta hakemisessa.
MANILAN SLUMMI.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Helsinki on Suomen suurin kaupunki asukasluvultaan. Siellä on noin asukasta! Helsinki on merellinen nähtävyys itsessään. Helsingin hienoja nähtävyyksiä.
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
Yleistietoa Japanista 1 Virpi Serita 2016 Japanin perusteet Luento 1.
Brasilia Brasilia. Tietoa Pääkaupunki: Brasilia Asukasluku: (2014) Valuutta: Real Kieli: portugali.
HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI
Taitavat Roomalaiset rakentajat
Alueiden Eurooppa.
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Tilastoja Vantaalta Väestö-, rakentamis- ja työttömyystiedot päivittyvät seuraavan kerran lokakuun lopussa Työllisyysastetta kuvaavat ¼-vuositiedot.
Parityö maailman valtioista.
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
Latinalaisen Amerikan
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Saturnus Iida, Sara ja Vilma.
Suomen kaupunkien kehitys
Trooppiset hirmumyrskyt
Etelä-Suomen rannikkoseutu
Väestö ja väestönmuutokset
KPL 4. HELSINKI PÄÄKAUPUNGIKSI
Pietarsaari ( Jeppis ).
Litosfäärilaatat.
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Indonesia.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
tilastot päivitetään tammikuussa.
Yleistietoa Japanista 1
Capri & Sorrento Katja & Sanni.
Esityksen transkriptio:

Rio de Janeiro

Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km²  Ilmastovyöhyke: Trooppinen  Kasvillisuusvyöhyke: Paranán havumetsä ja rannikkosademetsä

Rio de Janeiro Rio de Janeiro on Brasilian toiseksi suurin kaupunki ja samalla myös yksi tunnetuimmista brasilialaisista kaupungeista. Tunnetuksi se on tullut mm. Kristuspatsaasta ja vuosittaisista sambakarnevaaleista. Kaupunki on jaettu neljään alueeseen keskustaan, etelä-,pohjois- ja länsiosaan. Keskusta on ns. vanhakaupunki, eteläosassa on rantoja ja vuoristoa, siellä asuu myös rikkaampi väestö, pohjoisosa on luokiteltu köyhempien alueeksi ja länsiosa on luokiteltu moderniksi. Rio on myös tunnettu useista faveloistaan eli slummeista, jotka ovat syntyneet huomattavista tuloeroista johtuen ja noin viides osa koko kaupungin asukkaista asuu niissä. Riossa tuloerot ovat selkeästi näkyvillä, sillä muutamat favelat sijaitsevat suoraan kaupungin rikkaimpien alueiden vieressä.

Favelat  Rio de Janeirossa kuten muuallakin Etelä-Amerikassa favelat ovat usein vuortenrinteille rakennettuja alkeellisia kaupunkimaisia asutuksia, jossa köyhemmät asukkaat elävät omissa yhteisöissään.  Brasilian suurin favela Rocinha sijaitsee Rio de janeirossa ja siellä asuu arviolta noin ihmistä. Rocinhassa elintaso ja elinolot ovat nykyään paremat kuin monissa muissa Rion faveloissa, sillä suurin osa taloista sisältää vesijohdon ja sähköt.  Suurimmassa osassa faveloita infrastruktuuri on kuitenkin heikko ja esim. kunnollista viemärijärjestelmää ei monista faveloista löydy.  Faveloihin tehdään kuitenkin nykyään myös turistimatkoja ja monet favelat ovat rakentaneet hostelleja turistien varalle.

Ongelmat faveloissa  Väkivaltaisuus, huumekauppa ja ryöstöt ovat aina liittyneet faveloihin, vaikka niitä on poliisin toimesta yritetty vähentää voimakkaasti viime vuosina, mutta silti ryöstö ja väkivaltaisuudet ovat kuitenkin arkipäivää.  Myös faveloissa hallitsevat jengit ovat aiheuttaneet onnettomuuksia sivullisille mm. jengitappeluissa ja vastustaessaan poliiseja.  Onnettomuuksia aiheuttavat myös maanvyöryt vuortenrinteillä, joihin asutukset ovat rakennettu.  Myös suurin osa faveloiden asukkaista kärsii nälästä ja hygienian puutteesta.

Lähteet  Wikipedia  Geographica  City.fi  Helsingin Sanomat