Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
C ognitive A ffective T raining Peter 12 v: Kesäsunnuntai •Toiveikas, arvio 7 •Tänä viikonloppuna menen Strandbolle.. Eilen aikuiset sanoivat, että mennään.
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Suomen kielioppia edistyneille Ajanilmaukset
VALTA VALITA. Miten monta valintaa olet jo tänään tehnyt?
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Runokokoelmasta 1 Keskiyön aurinko © Jorma Piippo
Heijastuksia elämästä
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
KUrpitsatalo Kurpitsatalon on muistitietojen mukaan rakentanut Leppänen pojalleen v Silloin hän rakensi taloon alakerran, jossa on keittiö, kaksi.
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
FAUNA – Nähdessämme pienet punaruskeat Nähdessämme pienet punaruskeat pennut, niiden joukosta erottui heti pennut, niiden joukosta.
Hyvää Joulua! Sinun ei tarvitse odottaa jouluun asti…
Tämä on Agoran hissisimulaattori kesto on 1 3 / 4 min (jos ei välipysähdyksiä)
Lumi-Waippa Walkoinen
Heipsan taas! Tässä on minun tämänvuotinen joulutervehdykseni Sinulle. Jos odotat jotain ”rati riti rallaa”, niin voin sanoa, että sitä ei ole tulossa,
Prosenttilaskua, tiivistelmä
Todennäköisen käsite alakouluikäisille
Riippuvuus tupakoinnista
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
Mainoselokuvalle tyypillistä Korkeat kustannukset pituuteen/kestoon nähden Täysin manipuloitu tilanne esitetään ikään kuin se olisi realismia/totta – erona.
© Cylon Jippii! Oli prinsessan syntymäpäivät ja hänen ystävänsä kokoontuivat juhlimaan.
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Jesuksen lapsuus.
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
JEESUKSEN LAPSUUS.
Riippuvuus tupakoinnista
1.M IKÄ ON SARJAN SEURAAVA JÄSEN ? 1, 2, 3, 4,…. 2.M IKÄ ON SARJAN SEURAAVA JÄSEN ? A, B, C, D, …
Päivänavaus Rukous on silta Joskus sisimpäämme kasvaa ilon kukkamaa. Kaikki on niin hyvin, että ihan naurattaa. Silloin tuntuu, että rukouskin.
Tervetuloa Afrikkaan! Asithi – Aamen, siyakudumisa, Asithi – Aamen, Baba, Aamen, Baba, Aamen, siyakudumisa. Aamen, aamen – Aamen, ylistäkää He nimeä, Aamen,
Elämän pyhyys. Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan Jo äidin kohdussa ihminen on ainutkertainen kokonaisuus ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun.
FIBS Kysy parilta: Mitä sinä teit viime viikonloppuna? Mitä teit perjantaina, lauantaina entä sunnuntaina?
Hyvää elämää maaseudulla
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
Maanantai 21. maaliskuuta 2016
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Suomi 2A
Tervetuloa.
Tonttu Pakkasyö on ja leiskuen pohja loimuja viskoo.
Joululauluja 2016 Joulujuhlan laulut.
Joulujuhla.
Puhutaan rahasta Pieniä dialogeja.
Tervetuloa JOULUjuhlaan!.
aikasanat sitten ago kuluttua / päästä after mennessä by
Kertausta tärkeimmistä asioista
Kuningasten ajan alku.
Tulkoon joulu Niityillä lunta, hiljaiset kadut
Musiikkipiste Valkolan koulu 110 vuotta
Suomi 2B Maanantai
Joulu saapuu jokaiselle
Joulu on taas.
JOULU SAAPUU JOKAISELLE
Juutalaiset ja joulu.
TULKOON JOULU 1. Niityllä lunta, hiljaiset kadut,
taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus.
Muistojen virta, lapsuuden sadut.
Sanoma joulun on uusi mahdollisuus.
Tulkoon joulu.
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
Hei, onko tuo uusi grilli???
Esityksen transkriptio:

Joulun runoja © Jorma Piippo

Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää, oli valkoista. Jouluna on valkoista, täytyy olla, täytyy ja täytyy, mutta ei, ei ole vaan enää, lunta. Lämmintä tuli, vettä tuli, lumi lähti johonkin, maa tuli esiin, tuli musta joulu. Voi sentään, musta joulu taas, oli viime vuonna, edellisenä. Ilmastonmuutos, sitä se nyt on, lämmintä seitsemän astetta, joulu tulossa ja kesäkelit. Palestiinassa ei ollut lunta. Jeesus syntyi Palestiinaan. Paimenet eivät hiihtäneet, kävelivät, musta joulu silloin, se todellinen, ensimmäinen, se joulujen joulu, jouluyö. Ei mustasta kannata välittää, joulu tulee meille nytkin. Lumen puute ei estä, ei saa. Ei estänyt silloinkaan, mikään ei voinut estää. Joulun lapsi tulee, olkoon vaikka mustaa. Joulu tulee mustaan, lapsi näkyy mustassa, näkyy kaikille, jouluna, jos, vain haluamme katsella.

Odotin valkeaa Ensimmäinen adventti, valkoinen lumi, pensaat lumessa, kuusi lumessa, takapiha lumessa, lumienkeli tuli eilen, tuli, kun taivaalle katselin. Valkoisessa lumessa jäljet, naapurin takapihassa. Salaisuus tuo, miksi nuo, miksi jäljet tulleet? Tallatessa ovat tulleet, yleensä tulee, kun tallataan, takapihalla on tallattu. Turhaan ei ole tallattu, ei, kun on johtoja, takapiha täynnä johtoja. Antaa johtojen olla, sopii olla vaan, takapihalla. Antaa olla, voi itku, antaa ja antaa, valoa antaa, sinistä, punasta, keltaista, kaikkia sateenkaaren väriä. Sirkus tuli takapihalle, adventtinako sen piti tulla? Odotin valoa valkeaa, odotin joulun lasta, joulunlapsi on valkea. Otanko leikkurit, katkaisenko? Älä katkaise, anna olla, tulen etupihalle.

Joulu on taas Joulu on taas, tullut kerran, tullut jo monta kertaa. Tuli eka kerran kauan sitten, kaksi vuosituhatta siitä jo on. Silloin, kauan sitten kedolla, paimenille yöllä, enkeli ilmestyi. Pelästyneille nuotiolla kertoi, älkää pelätkö, minä ilmoitan, ilmoitan teille suuren ilon. Ei ilmoittanut mitään juhlasta, ei joulujuhlasta kertonut. Kertoi lapsesta syntyneestä, kertoi tulevasta Vapahtajasta, on vapahtava koko maailman. On Kuningasten Kuningas, mutta ei tästä maailmasta. Joulu on taas, joulun lapsi, onko lapsi taas, kun on joulu. Onko lapsi unohtunut, jäänyt, eivätkö paimenet enää tule, tule kertomaan lapsesta, jouluna. Onko meillä kiire, johonkin? Paimenet eivät ehdi, eivät jaksa, pysyä mukana, perässä. Ovat menneet talliin pieneen, tähden johtamana löytäneet, lapsen, joulun lapsen seimessä. Haluaisivat kertoa meille, tulkaa ihmeessä katsomaan. Katsomaan, ette muuten usko, eivät kaikki usko, vaikka näkisivät. Joulu on taas, kun se on, joulun lapsi on taas, paimenten kanssa tallissa. Kenen kanssa me olemme? Olemmeko joulun kanssa, kun, joulu on kanssamme taas.

Mistä tiedän joulun? Mistä tiedän joulun, mistä voisin etsiä, joulua, jos, löydän – mistä tiedän? Tiedänpä hyvinkin joulun, kukapa ei voisi tietää? Kukapa voisi paeta, päästää pakoon joulua. Joulu on joka paikassa, se on kaikkialla – ennen, ennen tapahtumia tallissa, tallissa, Betlehemissä. Kesken joulukiireiden, pimeimpänä aikana, tuonne talliin majoittuivat, ei ollut tilaa majatalossa. Onko kotonamme tilaa, onko sydämessämme tilaa, onko tilaa, muukalaiselle? Olisi tullut aikaisemmin, tulisi myöhemmin. Ei jouluna ole aikaa passata, kesällä olisi ollut, talvella tulisi olemaan. Onko joulu kiirettä, onko joulu – ei ole aikaa, onko joulu – en ehdi, onko joulu – en tiedä? Tallista kuuluu kummia, tietäjät tiesivät. Olisivat tulleet kertomaan, mistä sen tietää.

Hyvää joulua ! Onnea uudelle vuodelle!