+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Mervi Jansson AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
Hanke- ja yritysyhteistyö Parturi-kampaajat Tampereella Kotipalveluyrittäjät Matkailualan verkkomarkkinointi Parturi-kampaajat Tampereella Kotipalveluyrittäjät.
PK-YRITYSTEN HSE-PALVELU Yrityksen kehittämispalvelu, josta yritys saa apua  terveys- (Health),  turvallisuus- (Safety) ja  ympäristö (Environment)
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
KOULUTUSVIENTISTRATEGIA Nykytila ja strategiset linjaukset
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
OSAAMISEN VIENNIN EDISTÄMISESTÄ Alueellisesta hankkeesta ja kansallisesta klusterista MYR:n koulutusjaosto Johtaja Kari Seppälä Turun yliopiston.
Lajipäällikköpäivät Skills –oppisopimus ja huippuvalmennus painotekniikkalajissa.
Työpaikkakouluttaja- hanke
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
Koulutusvienti Skills Finlandin näkökulmasta Ammatillisen koulutuksen viennin kehittämishanke Aloituspaja ja –kokous Eija Alhojärvi.
Ammatillisen koulutuksen viennin edistäminen Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Laatuseminaari Laadulla tulosta Case – opiskelijapalautteen kerääminen ja käsittely.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Tekesin strategia 2015.
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
Nuoret ja muuttuva työelämä TRIANGLE seminaari Rehtori Saija Niemelä-Pentti.
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
VALTIONAVUSTUKSET AIKUISKOULUTUS Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Opetushallitus.
Potkua Pienyrittäjille – Kehittämispalveluja kentälle Pohjois-Karjalassa -hanke.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Suomalaisen ammatillisen koulutusosaamisen vienti
Koulutusvientistrategia pohdiskelua Visio: Suomi on globaalisti merkittävä ja tunnustettu ammatillisen koulutuksen viejä (vuoteen 2020 mennessä?) Koulutusvienti.
LARK 3 – hanke Tavoitteet ja tulokset. Hankeverkosto Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Haaga Instituutti-säätiö/Ravintolakoulu Perho Helmi Liiketalousopisto.
Työpaikkakouluttaja- hanke OKM Nuorten oppisopimuskoulutuksen uudistamisen toimenpidekokonaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Yleishyödyllinen ja puolueeton puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö jo vuodesta 1970.
+ Lainsäädännön haasteet Ammatillisen koulutuksen viennin edistämishanke (2015, OPH) Kirsi Koivunen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
Ready Study Go Around Europe! RSGAE Projektin esittely.
+ Mervi Jansson Oppimiskumppanuuksien johtaja Omnia KOULUTUSVIENNISTÄ OSAAMISLIIKETOIMINTAAN.
AMMATILLINEN KOULUTUS UUDISTUU – AJANKOHTAISTA KOULUTUKSESTA Koulutuspolitiikan asiantuntija Soile Koriseva Metsäteollisuus ry.
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Hankkeen lopputilaisuus Mervi.
Koulutusviennin nykytila Jaana Palojärvi, OKM. Oppimisala Suomessa (TEKES 2015) Vientiä tekee vain muutama liikevaihdoltaan keskisuuri tai suuri yritys.
+ Lainsäädännön haasteet Koulutusvienti vauhtiin Kirsi Koivunen, Projektipäällikkö, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
UUDISTUKSIA Sataedun opopäivä, Opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Mervi Jansson Oppimiskumppanuuksien johtaja Omnia
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Askelmerkit Rahoitusmahdollisuuksia julkisen sektorin toimijoiden tuotekehitykselle ja vientiavauksille. Valtion vientitakuun tulee koskea myös koulutusvientipalveluja,
Hallitusneuvos Mikko Ojala
Team Finland – palvelutarjonta
Ammatillisen koulutuksen reformi
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Koulutusvienti käyntiin
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
AKKUNA – Ikkuna Venäjälle ja Suomeen
Tilannekatsaus ammatilliseen tutkintovientiin
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Globaaliin toimijuuteen valmentaminen -valtionavustushaku
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Ohjelmajohtaja, KTT Lauri Tuomi Opetushallitus, Education Finland
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Ohjelmajohtaja, KTT Lauri Tuomi Opetushallitus, Education Finland
Jarmo Paloniemi kuntayhtymän johtaja
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Taitaja2019-kilpailussa menestyneet koulutuksen järjestäjät
Esityksen transkriptio:

+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Mervi Jansson AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI

+ Mitä viedään kun viedään ammatillista koulutusta? Koulutusvienti on Suomen ulkopuolelle myytävää, osaamista kehittävää, voittoa tavoittelevaa toimintaa: esimerkiksi tutkintojen ja niiden osien myyntiä, konsultointia, laajoja kehittämispalveluja sekä oppimateriaalia ja niihin liittyviä oppimisympäristöratkaisuja.

+ Mitä viedään, kun viedään ammatillista koulutusta? Toimenpide-ehdotus: Luodaan rakenteet ja liiketoimintamallit, jotka vauhdittavat ammatillisen toisen asteen koulutuksen vientiä. Hyödynnetään esimerkiksi lisensointia ja franchsingia, jotta ei viedä opettajia vaan osaamista.

+ Koulutusviennin volyymi kasvuun – puretaan lainsäädännölliset esteet osana ammatillisen koulutuksen reformia Toimenpide-ehdotus: Mahdollistetaan näyttötutkintojen myynnin kokeilu vuonna 2016 hyödyntämällä voimassa olevaa lainsäädännön ns. kokeilupykälää ja kerätään tietoa reformin tueksi alkaen tulee olla mahdollista myydä laajemminkin tutkintotavoitteista ammatillista koulutusta EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle.

+ Kansainvälisestä toiminnasta liiketoiminnaksi Toimenpide-ehdotus: Koulutuksen järjestäjille ja heidän omistamilleen yhtiöille perustetaan liiketoimintakiihdyttämö tuotteistamisen ja palveluliiketoiminnan kehittämisen tueksi. Liiketoimintakiihdyttämö on jo suunnitteilla, haku avautuu 5/2016.

+ Tyhjästä on paha nyhjästä – rahoitus Toimenpide -ehdotus: Yrityksille suunnatut vientiavustukset avataan koulutuksen järjestäjien julkisomisteisille yrityksille. Ministerin asettama toisen asteen koulutusviennin esteiden työryhmä laatii 3.6. mennessä toimenpideohjelman, jossa otetaan kantaa myös rahoitukseen.

+ Pyörää ei kannata keksiä uudelleen – benchmarkataan maailmalta Toimenpide-ehdotus: Ammatillisen toisen asteen koulutusvientiin tulee kehittää ketterästi monistettavia palvelukokonaisuuksia ja liiketoimintamalleja. Liiketoimintakiihdyttämön työpajoissa tehdään juuri tätä.

+ Brändin rakentaminen Toimenpide-ehdotus: Tuodaan koulutus aktiivisesti osaksi eri vientisektorien toimintaa. Tuotetaan Team Finlandin käyttöön toisen asteen ammatillisen koulutuksen markkinointipaketti. Alkajaisiksi ammatillisen koulutuksen viennin hanke on koostanut neljän viikon MOOCin Finnish Vocational Education Excellence

+ Koulutuspolitiikasta liiketoiminnaksi – ei siirrytä sanoista puheisiin vaan tekoihin Toimenpide-ehdotus: Laaditaan kansallinen strategia kokonaisvaltaiseen koulutuspalvelujen vientiin, jossa huomioidaan eri toimijoiden vahvuudet ja roolit. Määritellään selkeät lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteet, jotka ovat linjassa keskenään. OKM on julkaissut koulutusviennin tiekartan. Ammatillisen koulutuksen osalta reformi on keskeinen mahdollistaja – tai uusi este.

+ Ammatillisen koulutuksen viennin edistämishanke toteutetaan Opetushallituksen tuella. Sitä koordinoi Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia kumppaneinaan Etelä-Savon Koulutus Oy Helmi Liiketalousopisto Oy Helsinki Business College Oy Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Kemi-Torniolaakson koulutuskuntayhtymä Lappia Kiipulasäätiö/Kiipulan ammattiopisto Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymä Satakunnan koulutuskuntayhtymä Savon koulutuskuntayhtymä Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opiston Säätiö ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus.