Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koulutusviennin nykytila Jaana Palojärvi, OKM. Oppimisala Suomessa (TEKES 2015) Vientiä tekee vain muutama liikevaihdoltaan keskisuuri tai suuri yritys.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koulutusviennin nykytila Jaana Palojärvi, OKM. Oppimisala Suomessa (TEKES 2015) Vientiä tekee vain muutama liikevaihdoltaan keskisuuri tai suuri yritys."— Esityksen transkriptio:

1 Koulutusviennin nykytila Jaana Palojärvi, OKM

2 Oppimisala Suomessa (TEKES 2015) Vientiä tekee vain muutama liikevaihdoltaan keskisuuri tai suuri yritys. Oppimisalan yrityksille tehdyn kyselyn perusteella alan vienti vuonna 2014 oli 268 miljoonaa euroa. Mikro- ja pk-yritysten vienti vuonna 2014 oli 13 miljoonaa euroa. 41% vastaajista on nuoria, alle 5 v. yrityksiä ja vastaajien mediaani yrityskoko on neljä henkilöä. Merkittävin vientialue on Eurooppa, mutta lähitulevaisuudessa kasvua haetaan erityisesti Lähi-idästä, Itä-Aasiasta ja Kaakkois-Aasiasta.

3

4 Koulutusvienti: eteneminen Lainsäädäntömuutokset tutkintoon johtavan koulutuksen maksullisuutta koskien: valmistelu käynnissä Koulutusviennin esteiden /hidasteiden kartoitus: syksy 2015  tiekartta tarvittavista toimenpiteistä Tiivis yhteistyö uudistuneen Future Learning Finlandin kanssa: FLF:n strategiaa täydentävät toimet? Team Finland -verkoston entistä tehokkaampi hyödyntäminen


Lataa ppt "Koulutusviennin nykytila Jaana Palojärvi, OKM. Oppimisala Suomessa (TEKES 2015) Vientiä tekee vain muutama liikevaihdoltaan keskisuuri tai suuri yritys."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google