Suunnistuksen kuivaharjoitus Aapo Leskinen/Sporzz.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus.
Advertisements

SUUNNISTAMINEN JA KARTTAMERKIT
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta
Garmin GPS Käyttöä käytännössä Timo Hyvönen 2013.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Maapallo – ihmisen koti
SUUNNISTAMINEN JA KARTTAMERKIT
Sprinttisuunnistuksen tekniikka
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
14 websuunnitteluvinkkiä!
Tehtävä 3: PowerPoint Hans Laihia Hans Laihia.
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Mikä vika on kuvannoissa? Kuvannot ovat nyt oikein!
Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto.
Graafisen esityksen laatiminen taulukkolaskentaohjelmalla (excel 2007)
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Suomen Suunnistusliitto ry Talven taitoharjoitus 2013.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Harjoituksia Jäähalliin
Reittiohjeet Kuortaneenkadun ja Kumpulantien toimipisteisiin. Kuvalliset ohjeet Pasilan juna-asemalta.
Large Animal Rescue January 2003 Slide Hevonen Laumaeläin Saaliseläin Elopaino täysikasvuisella keskimäärin kg välillä Menee helposti paniikkiin.
HauPa HYVÄ ASENNE NÖYRYYS JA SITKEYS ROHKEUS JA ITSELUOTTAMUS
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Cadsin vinkkejä Ristikon tähtäimen koko: tapa1 Kirjoita komentoriville: muuttuja aseta valintaetäisyys Anna koko numerona esim. 5.
Tehtävä 3: PowerPoint Anneli Tirkkonen 4/2/2015Anneli Tirkkonen1.
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Reittihaku Google Maps –palvelussa
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Suunnistuskoulutuksen aiheet
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Suunnistuksen kuivaharjoitus
Suunnistuksen kuivaharjoitus
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Talven taitoharjoitus 2013
Kurssipäiväkirja Valokuvaus ja graafinen suunnittelu
Ykkössuunnitelma ja varasuunnitelmat
PISTOOLI- AMMUNTA.
Työpisteen ergonomia.
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
Työpöytäharjoitus 1.4. Karttamerkit 2
Käytännön harjoitus 1.2. Suunnanotto ja kartan suuntaaminen
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Jukola-koulu Teoria 3.
Dino isona YÖ-ryhmän tapaaminen
Käytännön harjoitus 3.2 Viivasuunnistus
Liittokokous Förbundsmötet xx.xx.2014
Vapaaohjelman arvostelulomakkeen täyttäminen
aihe tekstiä SmartArt-kuva, jossa on kuvia punaisella taustalla
Harjoituksen ohjaaminen
Karttamerkit 2
Jukola-koulu Teoria 2.
Työpöytäharjoitus 1.3. Suunnistusradan suunnittelu
Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta
Esityksen transkriptio:

Suunnistuksen kuivaharjoitus Aapo Leskinen/Sporzz

Tässä harjoituksessa on yhdeksän rastiväliä. Ensin tulee dia, jossa näkyy rastiväli. Sinun tehtävänäsi on tehdä välille reitinvalinta ja miettiä, mitkä ovat ne kohteet, joihin suunnistuksessasi tukeudut. Seuraavalla dialla näkyy minun kuviteltu reittini ja kohteet, jotka itse ajattelen tärkeiksi. Huomaa, että minun valintani ei aina ole ainoa oikea valinta. Mitään aikarajaa välien katsomiseen ei ole, seuraava dia tulee aina klikkaamalla. Pyri kuitenkin aina tekemään valintasi mahdollisimman nopeasti. Laita nyt diaesitys käyntiin ja keskity!

On vähän makuasia mistä nousee ekan mäen yli. Itse valitsin hieman viivan oikealta puolelta, jolloin säästän hieman nousua ja pääsen hyvin tähtäämään seuraavan mäen päähän. Mäen päädyn vasempaan reunaan nojaten ja suo jää vasemmalle. Rastimäkeen ylös avokallionenää jyrkänteiden välistä ja katse hakee oikealla olevaa mäen huippua. Avokallioinen mäenhuippu johdattaa kivasti rastille.

Laakean notkon poikki katseella hyvää alustaa hakien kohti seuraavaa huippua, jossa jyrkänteistä varmistus sijainnista. Oikealle jää avokalliokumpare ja katse hakee rastia edeltävää avokalliokumparetta. Tässä on hyvä huomata, että vasemmalta ei voi mennä ohi, koska mäki lähtee laskemaan. Eli voi huoletta nojata hieman vasemmalle niin, että mäenreuna on hallussa.

Vasemmalta kiertäminen ei houkuttele, joten ekaa pitkää mäkeä huipulle asti. Isoissa jyrkänteissä on pieni kolo heti korkean kohdan jälkeen, joten siitä alas. Rastia edeltävään mäkeen nojaten ja notkosta ylös (oikealle jää kumpare) ja kääntö rastille. Pienet kivet voi myös sijoittaa kartalle mäen reunassa jos ne silmiin sopivasti osuvat. Lopun voisi mennä myös suorempaan (oranssi katkoviiva), mutta tällä punaisella valinnalla rastivälin loppu on vauhdikas eikä ole riskiä törmätä jyrkänteisiin.

Vasemmalle jää iso jyrkänne. Pienet avokalliokumpareet hyödyntäen kohti seuraavaa isompaa mäkeä, jossa pitkä jyrkänne ja kivet ohjaavat kohti loivasti laskevaa pitkulaista avokalliota. Siitä onkin helppo tiputella rastille.

Lähtösuunta kuntoon ja tähtäys jyrkänteen päähän. Jyrkänteiden jälkeen mäkeen ja mäen muoto halliten kohti korkeimman kohdan oikeaa reunaa. Siitä vielä kompassilla viimeinen varmistus ja tiputus kohti rastia.

Heti pistää silmään tummanvihreä tiheikkö, joka kannattaa kiertää. Eli hieman vasemmalle viivasta, alkuvälillä kannattaa peilata aukkoa ja oikealle jäävästä mäestä laskevaa nenää. Rastivälin puolen välin jälkeen olevalla pitkulaisella avokalliomäellä pitää tietää tarkka sijainti, jottei laske sinne tiheikköön. Siitä kompassille tyhjän alueen yli, rastia edeltävän mäen muoto haltuun ja mäen yli rastille. Hyvä myös huomata, että rasti on aukean reunassa.

Mäki ylös ja tarkasti kompassilla laskemaan oikeaan suuntaan. Tärkeää huomata, että isosta mäestä laskiessa rastin vasemmalla puolella on pienempi mäki (iso sininen ympyrä). Tämän mäen reunalla olevat jyrkänteet johdattaa rastille.

Iso jyrkänne haltuun ja ylös seuraavaan mäkeen. Ylös noustessa pitkulainen avokalliotasanne (sinisten viivojen väli) on hyvä huomata ja hyödyntää. Oikealle jää korkea kohta, vasemmalle nenä jossa kumpare. Rastin oikealla puolella myös korkea kohta, jota hyvä peilata rastille mennessä.

Nenän yli iso jyrkänne haltuun. Hetken aikaa voi hyödyntää polkua, kunnes mäki kääntyy. Ylös mäkeen ja päällä olevia avokalliokumpareita hyödyntäen. Isompi huippu vasemmalla saattaa myös näkyä. Alas laskiessa oikealle jää jyrkänne ja kompassilla taas viimeiset kymmenet metrit rastille.