Nuorten hyvinvoinnin indikaattorit Jenni Similä Suunnittelija.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

Jukka Vehviläinen, DiaLoog Tieto nuorten palveluiden tukena Nuorten elinolot -seminaari Forssa.
Energiaseminaari eduskunnassa
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi Stakesissa Jussi Simpura
Copyright © Tekes ”Tutkimusprojektin tulostiivistelmä” Janne Takalo-Mattila
Keski-Pohjanmaan Lapsi- ja Nuorisopoliittinen strategia
ITÄMERI-STRATEGIA JA ITÄ-SUOMI ESKO ANTOLA.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Hyvinvointitieto Keski-Pohjanmaan hyvinvointistrategiatyössä Nuorta ei jätetä -seminaari Kristiina Niemi Hyvinvoinnin valtatie -hanke Keski-Pohjanmaan.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
MONIALAINEN LIIKKUVA TUKI HAJAUTETTUUN ASUMISEEN Arviointityöskentely
Älykäs LEDien valintataulu Tuomas Hiltunen. Tavoite Luoda älykäs LEDien valitantaulu helpottamaan Farnellista tilattavien yleisimpien komponenttien valintaa.
Palaute- ja arviointi- vuosikello palaute keskustelu kehittäminen
Nuorten elinoloindikaattorit hyvinvoinnin kuvaajana LASTEN HYVINVOINTITIEDON FOORUMI Helsinki Sami Myllyniemi, Nuorisotutkimusverkosto.
Ympäristönäkökulma EAKR-ohjelmien toteutuksessa Jorma Keva Ympäristöministeriö
STANDARDI 4:N SOVELTAMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ: Henkisen kuormittumisen hallintamallin kehittäminen ESSHP:ssä Eeva Häkkinen TtM Hankekoordinaattori
Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n toimet Suomen EU- puheenjohtajuuskaudella Jarkko Lehikoinen,
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Maaliskuussa 2015.
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Tulevaisuuden kuntaa tekemässä - Hallituksen Tulevaisuuden kunta-reformi Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte.
ROKK-HANKE Kevään 2015 työskentelystä Heidi Rontu, FT, dos. (Aalto) & Taina Juurakko-Paavola, FT (HAMK)
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KUULEMISTILAISUUS JA JATKOTYÖSTÖ NUORTEN KUULEMINEN PORVOOSSA.
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
Terveytemme.fi -sivusto. Seuraavat THL:n väestötutkimus- ja rekisteriaineistot hyödyntävät Terveytemme.fi-palvelua tärkeinpänä julkaisuvälineenä: Alueellinen.
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
Terveytemme.fi -sivusto
Prosesseista palveluihin
KUVA-mittaristoehdotus/ Poimintoja Hyvinvoinnin ja terveydentila -mittaristosta
Järjestöt Satasotessa
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta
Lukukausimaksuihin liittyvä
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
Suomen Akatemia ja VIRTA-julkaisutietopalvelun hyödyntäminen
Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Eveliina Karjalainen.
Työkaluja tehtävien tueksi
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
RUOTSIN KIELEN OPETUKSEN KEHITTÄMINEN KORKEAKOULUISSA (=ROKK-HANKE): Työskentely lv Heidi Rontu, FT, dos. (Aalto) & Taina Juurakko-Paavola, FT,
Miten hyödynnetään Keravalla?
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
Lapsi-ystävällinen kunta
Viitebudjetit ja köyhyyden mittaaminen
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Esityksen nimi / Tekijä
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Strategian toimeenpanon tvk Hannu Hämäläinen
Tuotanto workshop, vaihe II
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Arvioinnista arkipäivää
Monialaiset ohjaus- ja palveluverkostot Lapissa
Indikaattorit – mitä ne kertovat vaikuttavuudesta?
Alueellisella yhteistyöllä kohti tavoitteellista terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä 1/3/2019.
Kehittämisprosessit VamO-hankkeessa
Sote-uudistuksen toimeenpano
Indikaattorit – mitä ne kertovat vaikuttavuudesta?
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Airi Partanen (THL) esitteli päihdetyön.
Varttivaltuuston vuosikello
Seinäjoki Kohtaamo 2019.
Fysioterapeutit kouluille
Esityksen transkriptio:

Nuorten hyvinvoinnin indikaattorit Jenni Similä Suunnittelija

Miksi Nuora? Tällä hetkellä Nuoralla ei ole käytössä kattavaa mittaristoa nuorten hyvinvoinnin mittaamiseen NuorisoL 5§: Nuoran tehtävänä on mm. – tuottaa ajantasaista tietoa nuorista ja heidän elinoloistaan Nuoralla ollut aiemminkin indikaattoriprojekteja, mutta projektit ovat kuivuneet kasaan omaan mahdottomuuteensa: on nostettu esiin asioita, jotka olisivat hyviä mittareita, mutta joita koskevaa tietoa ei kuitenkaan tällä hetkellä kerätä.

Miksi Nuora? Kaudelle valittu Nuora on perustanut indikaattorityöryhmän Työryhmän tavoitteena on luoda indikaattoripatteristo, joka – perustuu jo kerättävään tietoon (THL, Tilastokeskus) – hyödyntää aiemmin tehtyä työtä (Lasten hyvinvointi- indikaattorit) – huomioi esim. EU –strategian tiedonkeruuvaatimukset – huomioi nuorten hyvinvoinnin eri osa-alueet – tuottaa tietoa yli hallituskausien

Indikaattorityön tavoitteet Tiedolla johtaminen - poliittinen ohjaus – Yhteys hallitusohjelman tavoitteisiin, mutta myös pitkän tähtäimen tavoitteen asetteluun -> HO-seuranta, Lanuke valmistelu – Ei sidonnaista yksittäisiin hankkeisiin ja strategioihin sinänsä  hankkeilla on oltava omat onnistumisen indikaattorit – Ihmisoikeusindikaattorityöhön vaikuttaminen On saatava käsitys siitä, mitä tietoa jo kerätään, mitä tietoa ei kerätä, ja mitkä alueet jäävät paitsioon – Kaikkea ei voida tämän työn puitteissa saada, vaan on hyväksyttävä tietyt reunaehdot  tiedon täydentäminen myös ad hoc –selvityksin, kvalitutkimuksen keinoin – Nuora voi kohdentaa omaa tutkimustoimintaansa tarkemmin

Mitä on nuorten hyvinvointi? Ongelmana se, että usein hyvinvointimittarit mittaavat pahoinvointia Pohjana EU-strategia Kysely nuorille – Kyselyä hyödynnetään indikaattoreiden valinnassa, jotta käytetään nuorten elämän kannalta oikeasti merkityksellisiä mittareita – Pohjana EU-strategiajaottelu, jonka alle kerätään tiedot kyseisellä osa-alueella jo kerättävistä indikaattoreista – Auki asti – Linkki löytyy esim. Nuorten tulevaisuus –FB-sivulta

Indikaattorityön haasteita Indikaattoritiedon ajankohtaisuus Indikaattoreilla kerättävän tiedon objektiivisuus, kuinka huomioidaan subjektiiviset kokemukset erit. erilaisten vähemmistöjen tai tilastojen ulkopuolella olevien osalta? Tiedon yleistettävyys vs. kohdennettavuus esim. paikalliselle tasolle -> vertailumahdollisuudet? Kuinka varmistetaan kytkentä laadulliseen ja ad hoc – tutkimukseen myös tulevaisuudessa? Nuorten hyvinvointitiedon pirstaleisuus -> kuinka koordinoida tiedonkeruuta paremmin

Aikataulusta Webropol-kysely auki nuorille saakka Indikaattorityöryhmä aloittanut työskentelyn helmikuun alussa, kokouksia noin kerran kuukaudessa Työryhmä valmis elokuussa 2012 Indikaattorit hyväksytään Nuorassa syyskuussa 2012 Ensimmäinen tiedonkeruu syksyllä 2012, jonka jälkeen seuranta vähintäänkin vuosittain Nuoran nettisivu-uudistus keväällä 2013, jonne myös indikaattoritiedot