Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Advertisements

YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
Tervetuloa IISALMEN LYSEOON!. Koulutus on paras investointi tulevaisuuden kannalta 2 Koulutettu saa varmemmin mieleisen työpaikan. Työpaikan täyttöperusteita.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
LYSEONPUISTON LUKIO IB- linja International Baccalaureate Organization perustettu v
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa Tervetulotilaisuus
Aiotko lukiolaiseksi ?. Lukio-opinnot kaikissa lukioissa perustarjonta ja opetussuunnitelma suunnilleen sama opiskelu kurssimuotoista: suoritetaan vähintään.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Kielivalintailta Etelä-Hervannan koulu. Valinnan paikat A1A2B1B P A K O L L I N E N V A P A A E H T O I N E N Perusopetus.
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Opiskelijaksi Oulunsalon lukioon. Uusien opiskelijoiden valinta keväällä 2014  Oulunsalon lukiossa on 80 aloituspaikkaa kevään 2014 yhteishaussa  Lukioihin.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Vaiheistettu ryhmätyö 3. tunti
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Oppilaskysely 2017 Perusopetuspalvelut
Opiskelu eLukiossa
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Johdatus elämänkatsomustietoon Kouluvierailut
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Painotetun opetuksen kuvaaminen koulun opetussuunnitelmassa
OPS-koordinaattori Tuija Vänni
Erikoisluokkatoiminta
Sähköinen avustushaku
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2016
Norssin kerhot
ERITYISLUOKKA 7-9J Elokuu 2016 MIKSI Yhteystiedot MITEN OHJAUS
Tutustumista elämänkatsomustiedon didaktiikkaan
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Työpaja 3 Sähköinen YO-koe.
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
Valinnaisaineiden valinnasta tuleville 8. - luokkalaisille
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
VIITASAAREN LUKIO perustettu vuonna 1905
Kieli- ja musiikkiluokkainfo
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Pataluodon koulu Draamaluokka Klikkaa lisätietoja:
Lentokonealan jatko-opinnot
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2018
Etelä-Hervannan koulu
Koodaamista Ohkolan koululla
KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
Matematiikka- ja luonnontiede-luokkien oppilasvalinta
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Muutokset matematiikan opetuksessa
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Kaksoistutkinto.
Tietopaketti jäsenyhdistykselle
Yhteishaku 2019 OSAOssa Raija Lehtonen.
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2019
Toiselle vuosikurssille
7lk valinnaisainepäivä
Maaliskuun päivämääriä Oppimisen ilo ja sisäinen motivaatio
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella

Mitä? Nurmon yläasteella on syksyllä 2009 aloittanut ensimmäinen matemaattisiin aineisiin erikoistunut opetusryhmä. Ensi syksynä 7-luokan aloittaa uusi vastaava ryhmä.

Miksi? Tavoitteena on koota yhteen matemaattisista aineista kiinnostuneita oppilaita ja näin päästä näissä oppiaineissa opiskelemaan syvemmin peruskoulun oppisisältöjä.

Miten? 7-luokalla kaikilla oppilailla on yksi vuosiviikkotunti tietotekniikkaa. Matikkaryhmäläisillä tällä tunnilla keskitytään tietotekniikan ohella matematiikkaan esim. Excel-taulukkolaskentaohjelmaa hyväksikäyttäen ja GeoGebraa käyttäen. 8- ja 9-luokilla matemaattiset aineet korvaavat yhden valinnaisaineen. Valinnaisaineita valitaan siis kaksi, ja kolmannen valinnaisaineen kohdalla opiskellaan matemaattisia aineita.

Tuleeko ylimääräisiä tunteja? Matikkaryhmäläisille ei tule lukujärjestykseen oppitunteja enempää kuin muillekaan. Matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa ei juurikaan mennä peruskoulun opetussuunnitelman oppisisältöjen yli, vaan syvennetään niitä esim. tekemällä käytännön kokeita.

Mitä opiskellaan 8- ja 9- luokilla valinnaisaineisiin kuuluu yksi jakso kemiaa, yksi fysiikkaa ja yksi matematiikkaa. 8 luokalla tehdään kemiassa ja fysiikassa hieman haastavampia oppilastöitä, kuin tavallisilla tunneilla. 9 luokalla opetellaan lisäksi tarkemmin fysiikan ja kemian laskutehtäviä. Tutustutaan myös ohjelmointiin

Mitä opiskellaan Matematiikassa haetaan vahvaa pohjaa ja laskurutiineja lukion matematiikan opiskelua varten. 9- luokalla voidaan opiskella jo joitakin lukion oppisisältöihin kuuluvia asioita. Lisäksi tehdään yritysvierailuja. Vierailukohteita vovat olleet esim. Seilab- laboratorio Seinäjoella ja Olkiluodon ydinvoimala.

Oppilaiden mielestä mukavaa on ollut: Superpallon ja sädetikkujen teko Aurinkogrilli Bakteeriviljelmät ”CSI- rikoslabra-työ” Yritysvierailut Oppituntien rentous Luokan rauhallisuus Kaikki haluavat opiskella

Onko opiskelu raskasta ja vaikeaa? Opiskelusta ei ole tarkoitus tehdä yhtään raskaampaa. Luokan tasosta riippuen voidaan myös tavallisilla matematiikan, fysiikan ja kemian tunneilla ottaa enemmän asiaa, mutta arvostelu on sama kuin tavallisillakin luokilla.

Pääsyvaatimuksia? Matematiikan ja fysiikka-kemian numerot kahdessa viimeisessä todistuksessa 9 tai 10. Kaikkien aineiden keskiarvo n. 8,5. Lisäksi vaaditaan tietenkin kiinnostusta matemaattisia aineita kohtaan. Jos kiinnostusta on, mutta kaikki pääsyvaatimukset eivät täyty, kannattaa hakemus lähettää silti. Vaatimuksista voidaan tarvittaessa joustaa ja mahdolliseen pääsykokeeseen kutsutaan jokainen hakija.

Kuinka haetaan? Matemaattisiin aineisiin painottuvaan ryhmään haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka on oltava koululla perjantaina 29.1 mennessä. Liitä mukaan kopiot kahdesta edellisestä todistuksesta. Hakemuksen voi lähettää sähköpostilla Tai postitse osoitteeseen Nurmon yläaste / rehtori Toukotie Nurmo Tieto valituille lähetetään myöhemmin keväällä

Pääsykoe Mahdollinen pääsykoe järjestetään klo Kokeesta ilmoitetaan hakijoille erikseen Tieto kokeesta tulee myös koulun kotisivuille