PIRKANMAAN AVOIN KUITU – YHTEISTYÖ Suunnitelma 7.12.2011 Marja-Riitta Mattila-Nurmi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Keski-Suomi. Keski-Suomi, miksi Kuuskaista tarjosi?  Samanlainen tilanne kuin Kuusiokunnissa 2000-luvun alussa => 10 vuoden kokemus  Suuri.
Advertisements

TEKNISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SEUTUYHTEISTYÖ JA PARAS-HANKE SEUTUFOORUMI Ilkka Ojala Toimitusjohtaja Tampereen kaupunki, Tilakeskus.
”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
LAAJAKAISTA KAIKILLE Äänekoski pohjoinen.
Kuntien Avoin kuituverkko Pirkanmaan alueella
Kehityksen valtatiellä. o Rautatie (20 junaa pysähtyy päivittäin) • Tampere 35minHelsinki 2h 10min • Seinäjoki 40 minVaasa 1h 50min o Bussi, kauko- ja.
Suupohjan seutuportaali –hanke
Pirkanmaan avoin kuitu – konseptin etenemisen päävaiheet
MTK-VIRRAT RY. Yhdistys •Perustettu 1917 •Jäsenet; virtolaiset maatalous- ja metsätalous- sekä maaseutuyrittäjät 485 henkilöä •Yhdistyksen tarkoitus,
Linnaseutu ry •Hämeenlinnan seudun maaseudun kehittämisyhdistys •Leader -rahoitus.
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Wlan –teknologian rooli Suomen laajakaistamarkkinoilla Tekijä: Markus Aarnio Valvoja: professori Heikki Hämmäinen suorituspaikka: ei suorituspaikkaa.
Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke. TUL:n Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke on uusi seurojen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on saada urheiluseurojen.
Sivu 1 Tilannekatsaus Maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020.
VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ 10 tärkeää toimenpidettä.
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
aluekehitysasiantuntija
Myrskyn jälkeen -esiselvityshanke –
Leena Björkqvist TeiniMinno –esiselvityshanke 2014 Arviointisuunnitelma Leena Björkqvist, Metropolia AMK TeiniMinno –esiselvitys arvoidaan suhteessa.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
KAISTA SAVOON JA KUNTIINKAISTA SAVOON JA KUNTIIN.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma AJANKOHTAISTA TOIMEENPANOSTA Elinkeinojen kehittäminen Leader-työn ajankohtaispäivä Reijo.
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
Investointi strategisena päätöksenä. ”PÖYTÄKIRJAOTE” Investointi on kannattava, Ei vaaranna yrityksen maksuvalmiutta ja Tukee yrityksen valitsemaa strategiaa.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Juha Pulliainen Etelä-Savon ELY-keskus Etelä-Savon maaseutupäivä Mikkeli
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
ESISELVITYKSEN ROOLI HANKKEEN SUUNNITTELUSSA Margit Närvä Matti Ryhänen
Suomen seutuverkot Kevätseminaari 2016 Silja Symphony Sivu
Brändin kiteytys Vihreä kasvu syntyy yhdistämällä uudella tavalla uusiutuvia luonnonvaroja, teknologiaa ja eri alojen osaamista. Joensuun seudulla Vihreän.
Avoin tiede ja tutkimus -tiekartan vastuut tutkimusrahoittajille Ilona Lundström
Avoimen tuotteen hallintamalli Tuotteenhallinnan työpaja
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
Onni kutsuu kylään -hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007–2013 ja sitä rahoittavat Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY - keskukset.
SOS II Rakenteellinen sosiaalityö Työpaja 1 Tampere
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
Avoimen tiedon ohjelman toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelmasta  Toimintasuunnitelma syksyksi 2014 on koottu ohjelman keskeisistä suunnitteludokumenteista.
Tiina Harjunpää, Keski-Pohjanmaan liitto Alueelliset innovaatiot ja kokeilut Keski-Pohjanmaalla.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Laajakaistan toimeenpano- ohjelma
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Tilannekatsaus Pohjanmaan ELY-keskus Sirkku Wacklin.
Sote-uudistus – missä mennään
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11
Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman toteumakatsaus
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Vauhtia verkkoon – Sadan megan Suomi
I –laakso 2030 Iittalan kasvuohjelma yritykset, kaupunki, asukkaat Hämeen ELY-keskus, toimintaympäristötuki ( )
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Tulevaisuuden talot ja uusiutuva energia – Mittaukset, analyysi ja mallintaminen Pekka Seppälä, Lauri Mikkonen
Maaseutuohjelman rahoitusmahdollisuudet Uudellamaalla
Osallisuus maakunnissa ja niiden valmistelussa
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Mitä kunta tekee tulevaisuudessa?
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Työikäisten kuntoutus
Digitiekartta ja Luova- laboratorio
Avoimen tuotteenhallinta
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Kuitua pohjoiseen –hanke
Esityksen transkriptio:

PIRKANMAAN AVOIN KUITU – YHTEISTYÖ Suunnitelma Marja-Riitta Mattila-Nurmi

Lähtökohdat ja perustelut -Kansallista laakakaistatavoitetta (kiinteä 100 megan yhteys v mennessä kaikille) ei tulla Pirkanmaalla saavuttamaan nykyisin toimin, ei operaattorivetoisesti eikä haja- asutusalueen Laajakaista hankkeen puitteissa -Langaton yhteys ei tyydytä nopeutensa eikä varmuutensa puolesta tarpeita nyt eikä tulevaisuudessa -Pirkanmaalla on alueita, joille ei saada millään yhteyksiä -Tarve rakentaa varmatoiminen, nopean yhteyden molempiin suuntiin tarjoava televerkko, joka tarjoaa puitteet nykyisille ja tulevaisuuden palveluille 50 vuodeksi eteenpäin -Kohderyhmänä ovat kaikki pirkanmaalaiset kunnat, jotka investoivat televerkkoihin, haja-asutusalueen yritykset, vakinaiset ja vapaa-ajan asukkaat, muut toimijat kuten vesiosuuskunnat sekä sisältöpalveluja televerkkoihin tuottavat yritykset ja teleoperaattorit KP/2005

Tavoitellut tulokset ja vaikutukset -Varmistaa maaseudun vetovoimaisuus toteuttamalla laadukasta maaseudun asumis- ja elinkeinopolitiikkaa ja rakentamalla täyden palvelun maaseutua ja modernia vapaa- ajan maaseutua -Saada aikaan kasvua tuova positiivisen kehityksen kierre, jossa kunta ja kunnan asukkaat toimivat draivereina -Luoda yrityksille kilpailuetua, asukkaille toimeentulo-, työ- ja viihtymismahdollisuuksia sekä kunnalle verotuloja -Toteuttaa kustannustehokkaasti kunnan omassa hallinnassa oleva, palvelurakenteen kehittymisen mahdollistava verkkoinfrastruktuuri KP/2005

Pirkanmaan avoin kuitu – konseptin etenemisen päävaiheet Parkanon Lupinet-pilotti Pirkanmaan liiton avoin kuitu – tukiprojekti Kuntien esiselvitykset Kuntien verkkoyhtiöt ja - toteutukset Kuntien, operaattoreiden ja yritysten uudet palvelut

Hankeosio 1: Pirkanmaan avoin kuitu -tukiprojekti -Hankehallinnointi: Pirkanmaan liitto -Toteutus: Kokonaiskustannusarvio: € -ELY (ja PL oma rahoitus), Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma, toimenpide 321, Yleishyödyllinen kehittämishanke, 90 %, ja yksityistä rahaa 10 % -Toimenpiteet: Roadmapin laatiminen (miten edetään tietoliikenneverkkojen rakentamisen edistämiseksi alueilla, joilla ne eivät tule teleyritysten toimesta rakennetuiksi), tuki esiselvityshankkeisiin, viestintä- ja markkinointimateriaalin tuottaminen, yhteisrakentamisen ja muiden yhteistyömahdollisuuksien selvittäminen, tuki rakentamisvaiheeseen ja sen jälkeisen liiketoimintamallin ja rahoituskonseptin valmisteluun, verkon ylläpidon ja jatkokehittämisen perustan varmistaminen KP/2005

Hankeosio 2: Kuntaryhmittymien esiselvityshankkeet -Kuntien omat tai kuntaryhmittäin tehtävät esiselvityshankkeet, joita voidaan käynnistää sitä mukaa kuin ne organisoituvat -Toteutus Maksimikustannusarvio €/ kunta (riippuu siitä laajuudesta, jolla kukin kunta osallistuu, kuntien väliset sopimukset rahoituksesta, sovitaan kuka vetovastuussa) -ELY:n tuki 80 % (Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma, toimenpide 321, Elinkeinoelämän ja maaseutuväestön peruspalvelut tai yleishyödyllinen hanke) -kunnan oma osuus 10 % (= € tai vähemmän) -yksityinen rahoitus 10 % (yrittäjät tai paikallinen operaattori) KP/2005

Hankeosio 2: Kuntaryhmittymien esiselvityshankkeet Mitä tehdään? -Sitoudutaan luottamushenkilö- ja virkamiestasolla tavoitteena rakentaa täyden palvelun maaseutua -Viestintä ja markkinointitoimet -Selvitetään liittyjäpotentiaali, laaditaan alustava verkkosuunnitelma ja kustannusarvio -Selvitetään kunnan omien tietoverkkojen kehittämistarpeet -Mahdollisuudet yhteisrakentamiseen -Paikallisen teleoperaattorin suunnitelmat -Kunnassa rakennetaan valmius hankkeen toteuttamiseen esiselvitysvaiheen tulosten perusteella -Valmius verkon ylläpitämisen ja jatkokehittämisen suunnitteluun KP/2005

Mitä syntyy hankkeiden tuloksena? -Markkinoinnin ja viestinnän tuloksena tieto liittyjäpotentiaalista -Tekninen suunnitelma verkon rakentamiseksi ja tieto kustannuksista -Rakentamisen jälkeinen liiketoimintamalli ja rahoituskonsepti -Kunnalla valmius päätöksentekoon, kunnan oma laajakaistastrategia tai toimintamalli, mikä koskee meneillään olevan laajakaista 2015 –hankkeen eteenpäin viemistä tai vaihtoehtoista toteuttamismallia laajakaistarakentamisen suhteen KP/2005