TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Advertisements

JÄRJESTYSÄÄNNÖT   Toiminnan ja käyttäytymisen tiloissa on oltava asiallista. Toiminta ei saa loukata tai syrjiä ketään. Alkoholin ja muiden päihdyttävien.
LUVALLISET POISSAOLOT
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Nummenpakan koulun aurajoen yksikön järjestyssäännöt
Jokaisella koululla tulee olla järjestyssäännöt, joilla ei kuitenkaan saa rajoittaa jokaiselle perustuslaissa taattuja oikeuksia. Järjestyssäännöt eivät.
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Miten menetellä ongelmatilanteissa
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
1. OPINTOVUODEN V ANHEMPAINILTA. Illan teemat Avajaissanat: Rehtori Opettajakunnan esittely ja toimintaympäristö 1. jakson opiskelusta Lukioiden erityisopettaja.
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
Sotungin etälukio Täydennä päivälukion opiskelujasi etäkursseilla.
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
Opiskelijan tukeminen yhteistyössä Itsesäätelyn kehittymisestä
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Mitä opetan ammatillisessa?
Lukion oppimäärä.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
OULUNSALON LUKIO.  Tervetuloa - rehtori Tuula Tervonen  Erityisopettaja Marjo Mattilan puheenvuoro  Opiskelu ja opetus sähköistyy – tvt-vastaava Juha.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Opiskelu vaatii muun muassa … Kypsyyttä  ilmapiiri aikuismainen, kännykkä piiloon ja pipo pois päästä! Itsekuria  opiskelu vähemmän koulumaista, opetusta.
Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke Viitaniemen toimipiste: to Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat.
Ro -12B Oppituntien ajat, opinto-opas s. 6 Miten lukiossa opiskellaan, s.9.
LUKION VANHEMPAINILTA YLEISTÄ LUKIO-OPINNOISTA  Vähintään 75 kurssia  3 vuoden vauhtina  Opinto-oikeus päättyy 4. vuoden jälkeen.
Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien.
Elokuussa 2016 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille.
Tervetuloa vanhempainiltaan. Opiskelu lukiossa Lukion oppimäärä 75 kurssia ( 3v) Lukion päättötodistus edellytys ylioppilastutkintotodistuksen saamiseksi.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
 Tervehtiminen kuuluu hyviin tapoihin  Häirinnäksi luetaan puhuminen, kuiskuttelu, lörpöttely, leikkiminen puhelimella, puhelimeen vastaaminen, meikkaaminen.
Opiskelu eLukiossa
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
TE2 NUORET, TERVEYS JA ARKIELÄMÄ
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
Keskustelua wilma-merkinnöistä ja järjestyssäännöistä
Kurs 1 i svenska Oppikirjana Fokus, kurs 1 (Otava),
Psykologian arviointiperusteet
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Vanhempainilta -15 Keuruun lukio internetissä
Oulun normaalikoulun lukio
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
HISTORIAN KURSSIEN TAVOITTEET, SUORITTAMINEN JA ARVIOINTI
Tilapäiset poissaolot
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Tervetuloa.
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Oppilashuolto
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
Turvassa?!.
SÄÄNNÖT.
Tervetuloa jatkamaan DIGITAALI- TEKNIIKAN opiskelua!
TYÖSUHTEEN EHTOJA Työehtosopimus: Palkanmaksu: Sairasloma-ajan palkka:
HelleWi kurssinhallintaohjelma tuntiopettajille
ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tervetuloa lukion 1. vuosikurssin vanhempainiltaan
Esityksen transkriptio:

TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA

AMMATTILUKION SÄÄNNÖT POISSAOLOT PITÄÄ SELVITTÄÄ KAIKKI POISSAOLOT OMA-ALOITTEESTI NIILLE OPETTAJILLE, JOIDEN KURSSEILTA ON OLLUT POISSA. Selvitys on tehtävä VÄLITTÖMÄSTI poissaolon jälkeen. Alaikäisen poissaolon varmentaa huoltaja. JOS täysi-ikäinen asuu vanhempien luona, he antavat varmennuksen. Muutoin terveydenhoitajan antama varmennus. OPISKELIJAN ITSE PIDETTÄVÄ KIRJAA POISSAOLOISTAAN!

SAIRAUS JOS SAIRAUS JATKUU ENEMMÄN KUIN 2 PÄIVÄÄ  ASIASTA ILMOITETAAN tai puh JOS KOEVIIKOLLA, OPETTAJALLE, TAI VIESTI OPEHUONEESEEN PUH TUOTAVA SELVITYS TERVEYDENHOITAJALTA TAI HUOLTAJAN SELVITYS, JOTTA SÄILYY OIKEUS SUORITTAA KOE MYÖHEMMIN

ETUKÄTEEN POISSAOLO___ PÄTEVÄSTÄ SYYSTÄ VOI PYYTÄÄ ETUKÄTEEN  tietyn kurssin yksittäiseltä tunnilta kyseisen kurssin opettajalta  2 päivän poissaolo ryhmänohjaajalta  yli 2pv rehtori. ANOTAAN LOMAKKEELLA, saat sen opettajahuoneesta.  KOEVIIKOLLA EI LUPAA!

TEHOKKAAN JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET OPISKELU JA TUNTITYÖ Pyrin yhdessä opettajan ja opiskelutovereiden kanssa luomaan avoimen, positiivisen ja turvallisen ilmapiirin. Osallistuminen tunnilla vaikuttaa arvosanaani Pidän oppikirjat ja muut opiskeluvälineet mukanani kurssin alusta alkaen. Kotitehtäväni ja muut kurssityöt ovat osa kurssisuoritustani

TEHOKKAAN JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET OPISKELU JA TUNTITYÖ Huomioin opiskelutoverini ja opettajan ja käsittelen henkilökohtaiset asiat oppituntien ulkopuolella Pidän kännykkä ja muut laitteet tuntien aikana suljettuna/äänettömänä ja pois työpöydältäni. Pukeudun tunnilla sisävaatteisiin. Syön ja juon oppituntien ulkopuolella. Tunnilla keskityn opetukseen

TEHOKKAAN JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET OPISKELU JA TUNTITYÖ MYÖHÄSTYMINEN häiritsee oppituntia JOS MYÖHÄSTYN, koputan ovelle ja odotan että opettajalla tulee sopiva tauko. Opettaja avaa oven kun se häiritsee mahdollisimman VÄHÄN opetusta. Eli odottele rauhassa. Jatkuva myöhästyminen voi aiheuttaa lisätehtävien saamiseen.

TEHOKKAAN JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET OPISKELU JA TUNTITYÖ JA POISSAOLOT LISÄTEHTÄVIÄ SAAT OPISKELUSI TUEKSI, JOS JOUDUT SAIRASTUMISEN VUOKSI POIS ENEMMÄNKUIN 4 KERTAA. KURSSIKOKEESEEN OSALLISTUMISEN EDELLYTYKSENÄ ON, ETTÄ OLET TEHNYT NE. LISÄTEHTÄVÄT TUKEVAT OPPIMISTASI, EI RASITA

TEHOKKAAN JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET TUKIOPETUS TUKIOPETUSTA VOI SAADA JOS on hankkinut oppikirjat ym. Välineet on ollut tunnilla AKTIIVISESTI MUKANA. Tunnilla on pitänyt olla jatkuvaa näyttöä omasta ponnistelustaan

Opettajan ohjeet: Opettaja tekee merkinnän poissaolon hyväksymisestä kurssipäiväkirjaan ympyröimällä Jos opiskelija ei huolehdi selvitystä, opettaja saattaa asian ryhmänohjaajan tietoon. Ryhmänohjaaja selvittää muiden aineiden poissaolot ja toimittaa asian tarpeen mukaan oppilashuoltoryhmään Oppilashuoltoryhmä voi määrätä kurssin keskytettäväksi.