By: Jarno ja Arttu (On n00b)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kannabis valistajan haasteena
Advertisements

 Valtaosa tutkimuksista viittaa siihen, että kahvilla on enemmän hyviä kuin huonoja terveysvaikutuksia  Tutkimusten perusteella kahvi muun muassa vähentää.
Mikä on suomalaisen alkoholin käytön kuva
Suomalaisten mielipiteet nykyisistä alkoholi- poliittisista rajoituksista Gallup-tutkimusten mukaan vuosina kk/v Pitäisi väljentää Pitäisi tiukentaa.
Alkoholi ja huumeet.
Seudullinen Info ryhmä ja Tervein Mielin Länsi-Pohjassa.
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
RIIPPUVUUS eli ADDIKTIO
Riippuvuus tupakoinnista
Päihdehuollon huumeasiakkaat 2010 Tuula Väänänen.
Riippuvuus tupakoinnista
Alkoholi.
Alkoholin mainonta ravintolassa
ALKOHOLIJUOMIEN MÄÄRITELMÄT JA ANNISKELUANNOKSET
Riippuvuus tupakoinnista
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Riippuvuus eli addiktio
ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS
HUUMAUSAINELAKI. Huumausainelakia sovelletaan huumausaineiden ja niiden valmistuksessa käytettävien aineiden valvontaan Myös huumeen puhdistus luokitellaan.
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
Tupakka, alkoholi ja huumeet Kappaleet 10,11,12. Oikein vai väärin? Tupakka sisältää noin 4000 eri kemikaalia, joista noin 60 aiheuttaa syöpää. OIKEIN.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
9 Mielihyvä ja riippuvuudet
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
KLAARI HELSINKI, NUORISOASEMA JA KOULUYHTEISTYÖ. PÄIHDEKASVATUSPILOTTI Lähtötilanne: Eri toimijoilta yhteydenottoja kannabikseen liittyvissä asioissa.
Humehista… Jarkko Riikonen Itä-Suomen poliisilaitos erityisnuorisotyöntekijä.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
Kroppasuhde, mielihyvä ja riippuvuus Kirjan sivut
Kertaus 1) Mitä sana huume tarkoittaa? 2) Miten keskushermostoa lamaannuttavat aineet eroavat keskushermostoa piristävistä aineista? 3) Miksi kannabiksen.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
Alkoholista asiallisesti
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Tupakan haittavaikutukset
Keskustelua nikotiinituotteista
Riippuvuudet.
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Nuuska.
Alkoholi.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Päihdyttäviä paineita
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Mielihyvä & Riippuvuus
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
Huumeet.
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Päihdyttäviä aineita.
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Aivojen mielihyvärata ja päihteiden vaikutus mielihyvärataan
aikasanat sitten ago kuluttua / päästä after mennessä by
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Nuuska
Huumeet: pelottava terveysvaara
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
Huumeet.
8 Riippuvuus.
Päihteet ”Ihmiset ovat käyttäneet päihdyttäviä aineita ikiajat. Päihteiden avulla ihminen haluaa muuttaa tietoisuuttaan tai itseään, kuulua joukkoon, tuntea.
Marjo Niskanen yleislääketieteen erikoislääkäri 2017
Tupakka, alkoholi ja huumeet
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
Silja Runsten, vs ayl TYKS Addiktiopoliklinikka 723
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Vastaukset
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
Tor –selain (logoja) Pikaviestisovelluksia Signal Wicker
Esityksen transkriptio:

By: Jarno ja Arttu (On n00b) Esitelmä huumeista By: Jarno ja Arttu (On n00b)

Sisällys luettelo Päihde ( Huumeen käsite) Erillaiset huumeet Alkoholi Heroiini Kokaiini Kannabis Kofeiini Nikotiini Käyttötarkoitukset Huumausainelaki Vieroitus Lähteet

Päihde (Huumeen käsite) Päihde (Huume) on aine tai valmiste joka aiheuttaa yleensä väliaikaisia muutoksia havainnointiin, mielialaan, tietoisuuteen ja käytökseen.

Huumeiksi luetaan (Tunnetuimmat päihdyttävyyden mukaan) Erillaiset huumeet Huumeiksi luetaan (Tunnetuimmat päihdyttävyyden mukaan) Alkoholi Heroiini Kokaiini Kannabis Kofeiini Nikotiini

Muita käyttötarkoituksia: Käyttötarkoitukset Päihteitä käytetään aluksi rentoutumistarkoituksiin, mutta jonkin aikaa päihteitä käyttäneelle syntyy riippuvuus. (Vakavuus päihteestä riippuen.) Muita käyttötarkoituksia: Joidenkin kulttuurien uskonnollisissa rituaaleissa Lääkkeinä

Huumausainelaki Päihteet joidenkauppa ja/tai hallussapito on laissa säädettyrangaistavaksi teoksi. Kannabis luokitellaan eri maiden lainsäädännössä miedoksi huumeeksi. Ajaminen moottoriajoneuvolla on kiellettyä alkoholin vaikutuksen alaisena.

Alkoholi (Väkijuoma) Etanoli on vaikuttava aine, joka lamaannuttaa keskushermostoa Kaikista päihteistä alkoholi on päihdyttävin Käymisen tuottamat muut aineet antavat juomalle erityisen maun. Käyttö yleistä maailmanlaajuisesti. Periteisiä mietoja alkoholijuomia ovat sahti, olut ja viini Väkeviä viinat, brandyt, viskit ja liköörit. Kotitekoiset(joita vaari keittelee kellarissa) Pontikka, kotiviini ja kilju. Ajaminen moottoriajoneuvolla laissa kiellettyä alkoholin vaikutuksen alaisena Voi aiheuttaa riippuvuuden eli alkoholismin Toimii myös säilöntäaineena ja liuottimena.

Heroiini(diasetyylimorfiini) Oopiumiunikosta saatavasta morfiinista tai kodeiinista edelleen jalostettu puolisynteettinen opioidi, joka estää kipua. Käyttö aiheuttaa hyvin herkästi riippuvuuden. Ensimmäistä kertaa valmistettu 1874, mutta tällöin aineen vahvuutta ei kuitenkaan täysin tiedostettu.

Kokaiini Kidemäinen alkaloidi, jota uutetaan kokapensaista. Stimuloi voimakkaasti keskushermostoa. Piristää, vie näläntunnetta ja antaa euforisen hyvänolontunteen. Aiheuttaa voimakasta riippuvuutta. Myynti ja/tai hallussapito ja käyttö kieletty useimmissa maissa. Etelä-Amerikan alkuperäiskansat pureskelivat kokapensaan lehtiä jo tuhansia vuosia sitten. Kokaiinialkaloidin lisäksi kokapensaan lehdissä on paljon vitamiineja ja proteiineja.

Kannabis(Marihuana, marijuana tai hamppu.) Perinteinen viljely- ja rohdoskasvi. Vaikuttava aine hartsin terahydrokannabinoli (THC) Yleisessä kielenkäytössä sanalla kannabis tarkoitetaan kannabistuotteita, jota käytetään pääasiassa päihteenä Yleensäerimaiden lainsäädännössöissäkannabis luokitellaan miedoksi huumeeksi. Kannabista poltetaan kuten tupakkaa.

Kofeiini Kofeiinin vaikuttava aine piristävä alkaloidi (trimetyyliksantiini) esiintyy yli 60 kasvin lehdissä. Kofeiinia on muun muassa kahvipavuissa, kaakaopavuissa ja teessä. Laajimmin käytetty piriste ja yksi suosituimpia paihteitä. Kofeiini eristettiin ensimmäisen kerran kavista vuonna 1820. Voidaan juoda kahvista, teestä kola- ja energiajuonmista. Tai syödä kofeiinipillereinä.

Nikotiini Tupakkakasvista saatava pyridiinialkaloidi. Käytetään päihteenä,hyönteismyrkkynäja oksennuslääkkeenä Yleisimmin käytetään polttamalla tupakkana tai nuuskaamalla. Aktivoi aivojen nikotiinireseptoreja ja johtaa lisääntyneeseen dopamiinin eritykseen. Aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden.

Vieroitus Kun henkilö on jäänyt koukkuun ja päihteiden kaipuu on jatkuvaa, niin olisi aika hakea apua Vieroituksessa pidetään henkilö poissa päihteiden luolta jonkin aikaa. Vieroitusta järjestetään AA-kerhoissa, vieroitusklinikoilla ja vieroitushoitokeskuksissa.

Lähteet Tiedot: Wikipedia, minnesota-hoito.fi, arttu selittää. Kuvat: Wikipedia, Google, aviisi.fi(dia 3:n kuva)