OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA 2008. MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opintotuen ja koulumatkatuen lainmuutokset
Advertisements

Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2013.
Mitä Nordplus-ohjelmalla on tarjota opiskelijalle? Opiskelijoiden liikkuvuus Pohjoismaissa –seminaari Kuopio Merja Kuokkanen/Kansainväliset opiskelijapalvelut,
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
OPINTOTUKI Kela Etelä-Pohjanmaan vakuutuspiiri Kimmo Koppelomäki
Kelan sosiaaliturva maahan- ja maastamuuttotilanteissa
Ammatillinen koulutus - järjestöt ja yhdistykset kansainvälistyminen – EU:n välineet SLGI-hanke Kim Smedslund 0210.
Vanhuuseläkeiät EU maissa sekä Islannissa, Norjassa ja Sveitsissä 2011
Vaihto-opiskelu Unkarissa syksyllä 2006 Eija Paronen LT41.
eläkkeensaajan asumistuki
11/20061 Erasmus Uusi Erasmus-ohjelma – osa Elinikäisen oppimisen ohjelmaa (LLP)
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille.
Kansainvälisyyttä korkeakoulujen henkilökunnalle
Kansainvälinen yhteistyö.
Kv-info IKATA Ulkomaille työssäoppimaan vuonna 2013? Leonardo da Vinci – projekti nimeltä Co- operation for the Future ensisijaisia kohdemaita.
Opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun Eurooppaan
1 TIETOJA HAKIJAMAISTA SAK STTK AKAVA SAK STTK AKAVA 2002 HAKIJAMAIDEN HINTATASO JA TULOTASO SUHTEESSA EU-MAIDEN KESKIMÄÄRÄISEEN VUONNA 1998/1999.
INFOA ABEILLE.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Kansainvälistymis- mahdollisuuksia (Opiskelu- ja harjoitteluvaihto) Bastian Fähnrich,
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi eTwinning Yrjö Hyötyniemi Opetushallitus
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Oppisopimuksella Eurooppaan - Oppisopimusopiskelijoiden yksilöliikkuvuushanke Aulangolla Leena-Maija Talikka CIMO.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2012.

Pohjois-Savon vakuutuspiiri Sosiaaliturva Pohjoismaissa opiskelun aikana Anita Leskinen
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Vaihdossa olleet opiskelijat vuonna 2013 (Eurooppa) 1 – 10 vaihto-opisk. 11 – 30.
Edustajiston lähetekeskustelu
Opintotuki, työ- ja kansaneläke, työttömyyskorvaukset.
SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.
Tutkinto-opiskelu ulkomailla. Tutkinnon suorittaminen ulkomailla Tutkintoon johtavaa opiskelua, jonka kesto riippuu suoritettavasta tutkinnosta: 2. asteen.
Koulutusrahaston vuosi Koulutusrahasto Perustettu lailla vuonna 1970 Eroraharahastona o Hoitaa lakisääteisiä tehtäviä, jotka valmisteltu.
Opintotukilain muutokset Kevät 2010 Ilpo Lahtinen.
1 Koulutusrahaston etuudet. 2 Koulutusrahasto lyhyesti Työmarkkinajärjestöjen hallinnoima rahasto Tukee omaehtoista ammatillista aikuiskoulutusta Etuudet.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Opintotuen tutorien perehdytys Mikko Punkari Maanantai
8/20071 Erasmus Harjoittelu Kesto 3-12 kk Harjoittelu hyväksiluetaan osaksi tutkintoa Apuraha lv : –350 € / kk, jos palkaton harjoittelu tai.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2015.
Opiskelevan urheilijan talous Jari Savolainen ja Jukka Tirri Korkea-asteen kaksoisuraseminaari, Helsinki
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
YHTEISKUNTAOPPIA EUROOPAN UNIONI. KOLME YHTEISÖÄ 1. Euroopan hiili- ja teräsyhteisö (1951) 2. Euroopan talousyhteisö (1957) 3. Euroopan atomienergiayhteisö.
Opiskelijan oleskelulupa Anne Hyvönen-Ortiz/Maahanmuuttovirasto.
Ajankohtaista opintotuesta Opintoasiainpäivä Suunnittelija Saija Kyllönen.
Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin alkaen
Tulorajat ja asunnon vaihdot
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Yhteiset valinnaiset tutkinnon osat (=VYTOT)
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Erilaisia vaihtoehtoja….
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Pääsääntö Sukulaisuus * Muu ehto Muu työskentely
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Kelan vakuuttamispäätökset
Maahanmuuttajien kotoutuminen Helsingissä
Sosiaaliturva erityistilanteet
Vaihtoon? HY:n tarjoamat mahdollisuudet
Tutustu intraan:  opiskelu opiskelijapalvelut
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
Suuri laajentuminen: idän ja lännen yhdistyminen
Opintotuki ulkomaanjaksolle
Euroopan parlamentti – kansalaisten ääni
Go international! Vaihtoinfopäivä
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA 2008

MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.  Jos koko tutkinto ulkomailla, tuki voidaan myöntää vain Suomen, EU- tai ETA-maan tai Sveitsin kansalaiselle, jos hänellä on ollut vakinainen kotikunta Suomessa vähintään kahden vuoden ajan opintojen alkamista edeltävän viiden vuoden aikana (ulkomailla on saanut asua enintään kolme vuotta)  Opiskelun ulkomailla on oltava luonteeltaan tilapäistä ja lähinnä opiskelusta aiheutuvaa

OPINTOTUEN MÄÄRÄ  Ulkomaan opintoraha: yleensä kuten kotimaan opinnoissa, paitsi:  Ammatilliseen koulutukseen liittyvä, yli kaksi kuukautta kestävä vaihto-opiskelu ulkomailla (myös työssäoppiminen) : opintoraha korkeakoulusummilla.  Opiskelijan omat, vanhempien ja puolison tulot otetaan huomioon ulkomailla opiskelevan opintotuessa samoin kuin Suomessa opiskelevalla.  Asumislisä on 210 euroa kuukaudessa (poikkeuksena alhaisen vuokratason maat.)

ALHAISEN VUOKRATASON MAAT  Asumislisän määrä alhaisen vuokratason maissa: Bulgaria, Romania ja Slovenia 58,87 euroa kuukaudessa Latvia,Liettua, Puola, Tsekki, Ukraina, Valko- Venäjä, Venäjä ja Viro 75,68 euroa kuukaudessa Slovakia ja Unkari 109,32 euroa kuukaudessa. Jos esität selvityksen, että vuokra on suurempi, asumislisä on vuokran suuruinen- kuitenkin enintään 210 euroa kuukaudessa

NÄIN HAET OPINTOTUKEA ULKOMAAN OPINTOIHIN  Jos saat jo opintotukea : Otm- lomake  Jos et vielä saa opintotukea: OT1 Liitteeksi oppilaitoksen lausunto (lomakkeelle tai erikseen) ulkomaan opintojakson kuulumisesta kotimaan opintoihin (myös kesto, paikka ja palkallisuus)

SOSIAALITURVA Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saat sairaanhoidon oleskellessasi EU- ja ETA-maissa ja Sveitsissä.

TULOJEN VAIKUTUS  Opiskelijan on ilmoitettava Kelalle apurahat, tulot ulkomailta, harjoittelupalkat ja palkat työssäoppimisjaksoilta  Ovat vuosituloa opintotuen tulovalvonnassa.  Ulkomaiseen opiskelijavaihtoon tarkoitettuja apurahoja ei oteta tulona huomioon.  Harjoittelupalkka ja palkka työssäoppimisjaksolta estää opintorahan myöntämisen, jos se on keskimäärin vähintään 660 euroa.