Koulutusrahaston vuosi 2011 9.2.2012. Koulutusrahasto Perustettu lailla vuonna 1970 Eroraharahastona o Hoitaa lakisääteisiä tehtäviä, jotka valmisteltu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Riikka-Maria Yli-Suomu
Advertisements

Palkkatuki.
Etuuksia koskevat kannanotot AKKU-johtoryhmän esitysten johdosta •Aikuiskoulutus on tullut myöhään tuen piiriin, ja sen taso on myös alhaisimpia. Ajatuksena.
TUTKIJA TYÖMARKKINOILLA
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
OPINTOTUKI Kela Etelä-Pohjanmaan vakuutuspiiri Kimmo Koppelomäki
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Hyvinvointi.
Palkansaajakeskusjärjestöjen info isyysvapaan pitenemisestä
Sosiaaliturvan viidakossa
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Oppisopimuskoulutuksen osapuolet
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Akava tyrmää vuorotteluvapaa- korvausten leikkaamisen
TOIMIHENKILÖLIITTO ERTO Aikuiskoulutusmahdollisuudet logistiikan alalla Logistiikan yhdistyksen syyskokous Helena Koivisto, ERTO ry.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Työpaikkakouluttajan ABC
Työpaikkakouluttajan ABC
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Virkavapaudet Yhteysopekoulutus Kirsi Contursi plm.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2012
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Opintotuki, työ- ja kansaneläke, työttömyyskorvaukset.
Toimintaympäristö Koulutus ja tutkimus Ilkka Valjus.
Toimintaympäristö Muuttajien taustatiedot Leena Salminen Muuttajien taustatiedot julkaistaan verotuksen valmistumisesta johtuen yli kahden.
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Microkatu 1 (A-osa) Kuopio Asiakaspalvelu p klo 9.00 – etunimi.sukunimi(at)sakky.fi.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Yrittäjien lakisääteinen eläketurva – työurat, työtulot ja rahoitus Eeva Poutiainen, Juha Knuuti ja Janne Salonen.
SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.
Kilpailukykysopimus Työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelutulos klo 0.45 Maria Löfgren, johtaja, työelämäasiat.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
1 Koulutusrahaston etuudet. 2 Koulutusrahasto lyhyesti Työmarkkinajärjestöjen hallinnoima rahasto Tukee omaehtoista ammatillista aikuiskoulutusta Etuudet.
Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, toukokuu 2014 Tutkija Jouni Nupponen Uudenmaan ELY-keskus.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Yhteishaku. Mihin haen? Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Nuorisokoulutus.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2013 Reijo Ailasmaa.
Kehitä taitojasi sihteerinä ja hae sihteerin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! TALOUSHALLINNON AMMATTITUTKINTO kirjanpitäjä, palkanlaskija.
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
2. oppitunti.
Ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoitus vuosi >
TYÖEHTOSOPIMUS JA TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Pohjois-Savon kuntien valtionosuudet vuonna 2017
HYVINVOIN- TIVALTION KEHITYS Ja SOSIAALI- POLITIIKKA.
Pellervon Päivä 2007 Talousennusteet –
Talousennusteet - mitä yritysjohto voi niistä oppia?
Nuoret ja työlainsäädäntö
Perhevapaakorvaus työnantajalle
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Koskee tiedotetun Reshape –ohjelman vaikutuksia Suomessa
Kuntaliiton varhaiskasvatuskysely 2018 Selvitys kotihoidon tuen ja yksityisen hoidon tuen kuntalisistä ja niiden maksatusperusteista sekä palvelusetelistä.
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
Palkkatuki ja starttiraha
HOAY:n yhteysopettajapäivät
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Lukiolaisen jatko-opinnot
Miten työtulo vaikuttaa sosiaaliturvaan
MAKSU/VUOSI * 2021* 2022* Sairausvakuutusmaksu 1,08
Esityksen transkriptio:

Koulutusrahaston vuosi

Koulutusrahasto Perustettu lailla vuonna 1970 Eroraharahastona o Hoitaa lakisääteisiä tehtäviä, jotka valmisteltu kolmikantaisesti o Rahaston perustamisesta sovittiin työmarkkinakeskusjärjestöjen kesken o Laki tuli voimaan Vuodesta 2003 alkaen Koulutusrahasto Etuudet o Ammattitutkintostipendi vuodesta 1996 alkaen o Aikuiskoulutustuki vuodesta 2001 alkaen 2

Työmarkkinajärjestöjen hallinnoima o Sosiaali- ja terveysministeriö nimittää rahaston hallintoneuvoston työmarkkinajärjestöjen ehdottamista henkilöistä kolmeksi kalenterivuodeksi o Hallintoneuvosto valitsee hallituksen jäsenet seuraavaksi kalenterivuodeksi o Hallinnon jäsenistä puolet työnantajien ja puolet palkansaajien edustajia o Hallintoneuvoston ja hallituksen puheenjohtajuudet vaihtuvat vuosittain työnantaja- ja palkansaajapuolen kesken 3 Työmarkkinajärjestöjen rooli

Ammattitutkintostipendi kertakorvauksena henkilölle, joka on suorittanut näyttötutkintona ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon Tutkintotodistus tutkintojen valvonnasta vastaavalta alan tutkintotoimikunnalta Työhistoriaa suomalaiseen työnantajaan vähintään 5 vuotta - alle 64-vuotias tutkinnon suorittaessaan Ammattitutkintostipendin suuruus on 366 euroa. Etuus on veroton. 4 Ammattitutkintostipendin saannin ehdot

Stipendin saajia yhteensä Naisia 57,4 % - miehiä 42,6 % Stipendimenot yhteensä noin 8,8 miljoonaa euroa Työttömyysvakuutusrahasto rahoittaa 98 % stipendimenoista työttömyysvakuutusmaksujen tuotolla o Valtion palveluksessa olevia edunsaajia 2 % Työttömyysvakuutusmaksuja maksavat kaikki työnantajat ja työntekijät Työnantajan maksu keskimäärin 2,35 % ja palkansaajan 0,6 % palkasta 5 Ammattitutkintostipendin saajista ja rahoituksesta vuonna 2011

Työhistoria vähintään 8 vuotta Tukiaika enintään 18 kuukautta (vastaa kahta lukuvuotta) Työnantajan hyväksymä opintovapaa ja työsuhde voimassa Aikuiskoulutustukea voi saada opiskeluun, jonka kestoaika on vähintään kaksi kuukautta tai yhteensä vähintään 43 päivää Koulutuksen tulee olla tutkintoon johtavaa tai ammatillista lisä- tai täydennyskoulutusta. Tukea ei voi saada yleissivistävään, harrastusluonteiseen tai vapaatavoitteiseen koulutukseen. 6 Aikuiskoulutustuen saannin ehdot

Koulutuksen järjestäjän tulee olla Suomessa toimiva, julkisen valvonnan alainen oppilaitos. Yksityisten oppilaitosten ja kouluttajien järjestämä koulutus ei kuulu tuen piiriin. Avoimen yliopiston opintoihin tukea voidaan myöntää, jos opinnot ovat hakijalle ammatillista lisä- tai täydennyskoulutusta Myös yrittäjä voi saada aikuiskoulutustukea, vaikka yrittäjä ei maksa työttömyysvakuutusmaksua Yrittäjän tuen määrä on tuen perusosa, jonka valtio rahoittaa 7 Aikuiskoulutustuen saannin ehdot

Soviteltu tuki Jos opintovapaa-aikana on sivutuloja Jos opiskelu on osa-aikaista tai jaksottaista siten, että kaikki opintovapaajaksot ovat alle 2 kuukauden mittaisia Tuen määrään vaikuttavat kuukauden aikana ansaitut tulot Soviteltu tuki haetaan kalenterikuukausittain jälkikäteen o Soviteltua aikuiskoulutustukea koskevan päätöksen voi saada myös etukäteen, jos ainoat verotettavat sivutulot ovat sosiaalietuutta, jonka määrä on etukäteen tiedossa, esim. kotihoidontuen perusosa Tukiaikaa kuluu aina 21,5 päivää eli täyden kuukauden ajalta, jos tuki kalenterikuukaudelle myönnetään 8

Estävät etuudet Kelan opintotuki tai asumislisä Vuorottelukorvaus tai osa-aikalisä Sairauspäiväraha Äitiys-, isyys- tai vanhempainraha Kuntoutusraha samaan koulutukseen Työttömyyspäiväraha, työmarkkinatuki Täysi työkyvyttömyyseläke, vanhuuseläke 9

Vuosi 2011 o Perusosa 25,74 euroa/pv, 553,41 euroa/kk o Ansio-osa on 45 % palkan ja perusosan erotuksesta 2 691,15 euroon saakka - sen jälkeen 20 % Vuosi 2012 o Perusosa 31,36 euroa/pv, 674,24 euroa/kk o Tulot enintään 127 euroa/kk o Ansio-osa on 45 % palkan ja perusosan erotuksesta 3 295,95 euroon saakka - sen jälkeen 20 % Soviteltu tuki mahdollistaa opiskelun työn ohessa Valtio rahoittaa perusosan Työttömyysvakuutusrahasto rahoittaa ansio-osan 10 Tuen määrä 2011/2012

Aikuiskoulutustukimenot yhteensä 70 miljoonaa euroa Aikuiskoulutustukea sai (8 852) henkilöä Naisia 83,2 % - miehiä 16,8 % Keski-ikä vastaavasti 40,2 – 37,8 vuotta Ammattikorkeakouluissa opiskeli 44,2 % Yliopistoissa 31,4 % Ammatillisissa oppilaitoksissa 22,5 % Yleissivistävissä oppilaitoksissa 1,9 % 11 Vuosi 2011

Työnantajan toimialan mukaan o 38,7 % terveys- ja sosiaalipalvelussa o 13,3 % julkisen hallinnon alalla o 11,3 % koulutusalalla o 7,4 % tukku- ja vähittäiskaupassa o 6,4 % teollisuudessa 12 Vuosi 2011

Edunsaajan ammatin mukaan o Terveydenhuolto ja sosiaaliala 42,0 % o Tieteellinen, tekninen ja taiteellinen työ 18,9 % o Hallinto- ja toimistotyö, IT-alan työ 16,1 % o Palvelutyö 8,1 % o Kaupallinen työ 6,7 % Eläkejärjestelmän mukaan o 51,5 % julkisella sektorilla o 44,2 % yksityisellä sektorilla o 2,7 % yrittäjiä o 1,6 % kirkon alalla 13 Vuosi 2011

14 Aikuiskoulutustuki Saapuneet hakemukset 2008–2011 (kpl)

15 Aikuiskoulutustuki Saapuneet hakemukset 2011 hakemuslajeittain (kpl)

16 Aikuiskoulutustuki Maksettu etuus kuukausittain 2010–2011 (milj. euroa)

17 Aikuiskoulutustuki Edunsaajien lukumäärät kuukausittain 2010–2011 (henkilöä)

18 Aikuiskoulutustuki Maksetun etuuden määrä 2008–2011 (ka euroa/kk, kaikki maksuun johtavat hakemuslajit) Vuosieuroa/kk Muutos-% ed. luvusta , , (2009 luvusta) 0, , ,7

19 Aikuiskoulutustuki Maksetun etuuden määrä 2010–2011 (ka euroa/kk) palkansaajan täysimääräisen ja sovitellun tuen osalta Vuosi Muutos-% täysimääräinen ,92 soviteltu ,11

Vuosi Vuonna 2008 Vuonna 2009 Vuonna 2010 Vuonna 2011 Valtio o ,4 milj. euroa o ,2 milj. euroa o ,0 milj. euroa (budjetti) Määrä 30,0 milj. euroa 28,7 milj. euroa 43,2 milj. euroa 70,0 milj. euroa Työttömyysvakuutusrahasto o ,2 milj. euroa o ,0 milj. euroa o ,0 milj. euroa 20 Aikuiskoulutustuen menot ja rahoitusosuudet