Jätelajittelusuunnitelma Koulun lajittelupisteiden sijainti ja lajitteluohjeet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasinkierrätys.
Advertisements

Jokapäiväiset hyödykkeet
Lavian lukio.
Ongelmajätteet ja niiden käsittely
TÖÖLÖN YHTEISKOULUN LUKIO
Oulun normaalikoulu ATK-järjestelmät.
Lajittelupeli Catering-ala.
Lajittelupeli Autoala.
Lajittelupeli Autoala.
Streams- Yhdyskuntien jätevirroista liiketoimintaa Materiaalikierrätys Streams-ohjelmassa TV- ja tietokonelaitteiden kierrätysseminaari TaiK.
Hotelli- ja ravintola-ala
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
Elintarvike- hotelli- ja ravintola-ala
Lajittelupeli Hoitoala.
LAJITTELU JA KIERRÄTYS
Kohti osallistuvaa toimintakulttuuria Oppilaskunnan, opettajakunnan ja vanhempainyhdistyksen yhteistyö Aleksanterin koulussa.
Hius- ja kauneudehoitoala
Lajittelupeli Hoitoala.
Laskuja koulun jätemääristä
 Lasin kierrätykseen menee kaikenlaista lasia, mutta ikkunalaseja ei laiteta alueellisiin lasinkeräyspisteisiin.  Lasia kuljetetaan keräyspisteistä.
Kestävä kehitys Pekka Halosen akatemiassa.
Lajittelupeli Graafinen ala.
Pedagogisen toimikunnan toisen kokouksen muistio
Jätteenkierrätys Jätettä syntyy joka paikassa ja se joudutaan hävittämään, paras vaihtoehto on kierrätys. **Paras jäte on kuitenkin syntymätön jäte**
JÄTTEIDEN LAJITTELUOHJEET
PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS
Lajittelupeli Rakennusala.
MUKKULAN PERUSKOULUN KESTÄVÄN KEHITYKSEN OHJELMA 2015
Metalleja löytyy kaikkialta ympäristöstäsi. Mitä metalliesineitä löydät luokasta? Mieti erilaisia metallien käyttötapoja.
SER- sähkö- ja elektroniikkaromu Kierrätystekniikka.
Kauhajoen lukiosta kestävän kehityksen toteuttaja.
Oulun normaalikoulu GIS-KURSSI 2005 LUOKKA 122: KÄYTÄVÄN PÄÄHÄN JA PORTAAT YLÖS TORSTAI: ILTAPALA OPETTAJAINHUONEESSA PERJANTAI: RUOKAILU KOULUN RUOKALASSA.
OPETUSTILAT Voidaan jakaa käyttötarkoituksen mukaan seuraaviin ryhmiin Normaali opetustila Erikoisluokka Integraatioluokka Luokkatilat ovat varattavissa.
Tarjoamme toimivaa jätepalvelua asiakkaidemme ja ympäristömme hyväksi Lakeuden Etappi.
MIKSI ENERGIAA PITÄISI SÄÄSTÄÄ? Mitä sinä voit tehdä? Vähentämällä energiankulutustasi vähennät omalta osaltasi ilmakehään joutuvia hiukkasia.
Kpl 9 hapot ja emäkset - tehoaineet Aineilla on PH-arvo Hapan Mikä on PH? Maistuu kirpeälle Mitä vahva happo tekee? Esim. Emäksinen Mikä on PH? Maistuu.
Hei! Minä olen Mustafa. Minä tulen Syyriasta. Kuka sinä olet? Mistä sinä tulet?
Kestävä kulutus ja kierrätys
Tuunattua Tavaraa Kristiina Sakala.
Jätejakeiden tunnistaminen ja käsittely
Kulutus ja jätehuolto.
Jätteiden maatumisajat ja niiden lajittelu Porin seudulla
Suomi 3A Torstai 19. toukokuuta 2016.
Tarjoamme toimivaa jätepalvelua asiakkaidemme ja ympäristömme hyväksi
Abitti-tikku Saat tikun käyttöösi lukion ajaksi. Sen avulla harjoittelet Abitti- järjestelmän käyttöä. Abittia käytetään koko lukion ajan kurssikokeissa.
Tarjoamme toimivaa jätepalvelua asiakkaidemme ja ympäristömme hyväksi
ROSKATUTKIMUS.
KESTÄVÄ KEHITYS ANTTOLAN YHTENÄISKOULUSSA
Ee-tu E-tap-pi e-sit-te-lee
Ee-tu E-tap-pi e-sit-te-lee
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
Ee-tu E-tap-pi e-sit-te-lee
Kankaisten kyläkoulun suuri lukuseikkailu:
HIEKANPÄÄN KOULUN KIELTEN AINERYHMÄN OPPILAITOSVIERAILUT
ALAKOULUN VIHREÄ LIPPU- RAATI 1.10.
OPH Tulevaisuuden oppimisympäristö oppimisen tukena Sylvään koululla
Jyväskylän vierailu
Tarjoamme toimivaa jätepalvelua asiakkaidemme ja ympäristömme hyväksi
Lasikarahvi.
Lajittelupeli Graafinen ala.
Ympäristötekoja pullonpalautus-automaatilla
LA-KEU-DEN E-TAP-PI EE-TU E-TAP-PI E-SIT-TE-LEE
Ympäristöasiat kuuluvat meille kaikille: oppilaille, opettajille ja muulle henkilökunnalle.
Ongelmajätteet eli vaaralliset jätteet
Tilaisuus Villa Sofia Oy, Kullervonkatu 28, Tampere
Kasvinsuojeluaineiden varastointi ja hävittäminen
Erityisluokalla opiskelevan lapsen 7. luokalle siirtyminen
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
Kestävä kulutus ja kierrätys
Jätteiden maatumisajat ja niiden lajittelu Porin seudulla
Esityksen transkriptio:

Jätelajittelusuunnitelma Koulun lajittelupisteiden sijainti ja lajitteluohjeet

Jätteenlajittelu selkeäksi! KAIKISSA koulun sisätilojen roskiksissa on käyttötarkoituksen kertova tarra ▫Tekstittömät muovikorit ja sangot, jotka ovat toimineet sekaroskiksina poistetaan ▫Pöytien alta poistetaan roskasangot. Nämä tullaan korvaamaan lajitteluroskiksilla! (paperi-, energia- ja sekajäte) ▫Kannelliset sangot jäävät vessoihin. (tarra: sekajäte)

Paperi-energia-sekajäte Kolmoislajittelu (asianmukaiset tarrat) Sijainnit: ▫Kaikki luokat ja ohjaustilat, harjoittelijoiden huone, keittiö ja auditorio ▫Kansliat, opettajien huoneet, kirjasto, laboratorionhoitajien huone, vahtimestarien tila, atk- ylläpidon huone, terveydenhoitajan ja erityisopettajien huoneet sekä liikunnan pukuhuoneet.

Keräyspaperi Vihreä tarra Sijainnit: ▫Opettajainhuone, kirjasto, harjoittelijoiden huone. ▫Kopiokonehuone ja yläkerran kopiokonenurkkaus ▫Kaikilla käytävillä ylä- ja alakerrassa ▫Pikkukeittiö ▫Kuvataiteen luokka Kyllä: Sanoma- ja aikakauslehdet Kirjat, joista kannet poistettu Mainokset ja esitteet Värilliset paperit Kirjekuoret Uusiopaperi Ei: Kertakäyttöastiat Jäljentävät paperit Kopiopapereiden kääreet Pahvit ja kartongit Lahja- ja käärepaperit Tietosuoja paperit Muovit

Energiajäte eli -jae Oranssi tarra, vaalea pussi Sijainnit: ▫Käsienpesupisteet alakäytävillä sekä opettajainhuoneen ja oppilaiden vessoissa. ▫Kaikilla käytävillä ylä- ja alakerrassa. ▫Teknisen työn luokassa (4 kpl) ▫Kuvataiteen luokassa Kyllä: Muoviset pullot ja purkit Muovirasiat ja – astiat, kanisterit, kassit ja pussit Käsipyyhepaperi, lahjapaperit Vähän likaantuneet paperit ja pahvit Kartongit, voimapaperit ja paperipussit Ei: Betonia, kiviä, tiiliä, lasia, posliinia, keramiikkaa tai metallia. Naruja, siimoja, vaippoja tai terveyssiteitä. Tekstiiliä, patjoja, peittoja, mattoja, vaatteita tai verhoja Nahkatuotteita tai kenkiä. PVC-muovia ( esim. sadevaatteet, puhallettavat lelut, kernikangas, mapit, letkut, viemäriputket) Styroksia Fluoria sisältäviä aineita Ongelmajätteitä

Kyllä: Hehkulamput, halogeeni- ja ledlamput Sulakkeet Saviruukut, posliiniastiat Kahvipaketin päällykset Sipsipussit Cd-levyt, kasetit, vanhat vinyylilevyt Käyttökelvottomat tekstiilit ja lumput Patjat ja tyynyt Nahkaiset ja kumiset tavarat Purukumi Lahjanarut Eristevillat, lastulevyt Pölypussit Peililasi Muut jätteet, joissa on monia materiaaleja ja joita ei voi kierrättää Sekajäte Harmaa tarra ja musta pussi Sijainnit: ▫Kaikissa vessoissa (kannelliset roskikset) ▫Lukion yläkerrassa– oppilaiden oleskelutilassa, käytävän portaiden puoleisessa päädyssä ▫Lukion alakerran käytävän molemmissa päissä ▫Peruskoulusiiven ylä- ja alakerran käytävien molemmissa päissä. ▫Kuvataiteen ja teknisen työn luokissa (isot kannelliset) ▫Kopiokonehuoneessa ja yläkerran kopionurkkauksessa ▫Ulkoroskikset ovat sekajäteroskiksia

Biojäte Ruskea tarra Sijainnit: ▫Opettajainhuoneen keittiö ▫Harjoittelijoiden huoneen keittiö ▫Kotitalousluokat ▫Ruokala ▫Opettajien ruokatila Kyllä: Ruokajäte, hedelmien ja vihannesten kuoret Kahvin- ja teenporot, suodatinpussit Talouspaperit, lautasliinat, pienet määrät käsipaperia Kasvijätteet, puutarhajätteet Ei: Ei muovi- ja metallipakkauksia, foliota Ei tupakantumppeja, imurin pölypusseja Ei nestemäisiä jätteitä eikä ongelmajätteitä

Pienmetalli Sininen tarra Sijainnit: ▫Opettajainhuoneen keittiö ▫Harjoittelijoiden huoneen keittiö ▫Kuvataiteen, teknisen työn ja kotitalouden luokat ▫Fysiikka-kemia –varasto ▫Biologian ohjaustilan keittiö ▫Vahtimestarien tila Kyllä: Puhtaat säilykepurkit ja juomatölkit Huuhdellut folio- ja alumiinivuoat Metalliesineet, -astiat, -kannet ja -korkit, tuikkukynttilöiden kuoret Vetimet, naulat, ruuvit ja muut pienet metallitarvikkeet Ei: Ei aerosolipulloja, paristoja, uudenvuodentinoja tai sähkö- ja elektroniikkaromua Ei maalipurkkeja, kaapeleita, tuubeja

Ruskea pakkauspahvi Vihreä tarra Sijainnit: ▫Vahtimestarien tila ja opettajainhuone. ▫Toimitetaan ruokalan eteiseen keräyspisteeseen. Kyllä: Ruskea pahvi (laatikot litistettyinä) Ei: Märkää tai likaista pahvia. Paperia. Folioituja pakkauksia, styroksia tai muovia.

Lasi Valkoinen tarra Sijainti: ▫kotitalousluokat, vahtimestarien tila ▫toimitetaan alakoulun keräysastiaan ▫fysiikka-kemia-varasto (erikoislasi= rikkoontunut laboratoriolasi) Kyllä: Puhtaat lasipullot, -astiat, -purkit ja – esineet  Laboratoriolasi ERIKSEEN fy-ke! Ei: Ei ikkuna-, peili- ja tuulilasia Ei sähkölamppuja tai loisteputkia Ei posliinia, keramiikkaa, kristallia Ei kuumankestävää erikoislasia (esim. Uunivuokia, opaalia) Ei pullojen korkkeja ja purkkien kansia Ei metallisia tai muovisia kaulusrenkaita, kannet ja korkit poistetaan Ei ongelmajätteitä

Ongelmajäte Tyhjät paristot: ▫vahtimestarien huoneeseen tiskille josta ne laitetaan eteenpäin Muut ongelmajätteet: ▫Fysiikka-kemia –varastoon ja vahtimestareille Ladattavat nikkeli-kadium-akut Elohopeakuumemittarit Loisteputket Vanhentuneet lääkkeet Painekyllästetty puu Hapot, emäkset (myös pesuaineet), valokuvaus- ym. kemikaalit, lakat (myös kynsilakka), liuottimet, maalit, jäähdytin-, jarru- ja kytkinnesteet, jäteöljyt ja torjunta-aineet Jotkut sähkö- ja elektroniikkalaitteet

Jätteenkeräysastiat Ruokalan pääty: ▫Bio-, energia- ja sekajäte ja keräyspaperi. Taitosiiven pääty: ▫Energia- ja sekajäte. Alakoulun piha: ▫Lasijäte, metallijäte.