Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tarjoamme toimivaa jätepalvelua asiakkaidemme ja ympäristömme hyväksi Lakeuden Etappi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tarjoamme toimivaa jätepalvelua asiakkaidemme ja ympäristömme hyväksi Lakeuden Etappi."— Esityksen transkriptio:

1 Tarjoamme toimivaa jätepalvelua asiakkaidemme ja ympäristömme hyväksi Lakeuden Etappi

2 9 kunnan jätehuoltoa

3

4 Poltettava jäte muovipakkaukset likaiset pahvi- ja kartonkipakkaukset käytetyt hygieniatuotteet vaatteet, kengät kissanhiekka imurin pölypussit muu kierrätyskelvoton, poltettavaksi soveltuva jäte

5 Poltettavan jätteen reitti

6

7

8

9 Biojäte Kotona tai koulussa voidaan kerätä myös biojätettä (tai se voidaan kompostoida): ruoantähteet ja muut elintarvikkeet hedelmien ja vihannesten kuoret kahvin porot, suodatin- ja teepussit munankuoret, ruodot ja luut hyödynnetään biokaasulaitoksessa (biokaasuksi ja maanparannusrakeeksi) pakkaa paperiseen pussiin!

10 Biokaasulaitos Ilmajoella

11 Ekopisteet Ekopisteet ovat kierrätyspisteitä, joissa kerätään keräyspaperia, lasia ja pienmetallia (joskus myös keräyskartonkia ja paristoja).

12 Keräyspaperi sanoma- ja aikakauslehdet mainokset kirjekuoret valkoiset paperipussit puhelinluettelot kirjat ilman kansia Puhdistetaan ja lajitellaan lajittelulaitoksella, siistataan paperitehtaalla uuden sanomalehtipaperin raaka- aineeksi.

13 Lasi lasipurkit ja –pullot pakkauslasit Jalostetaan jätehuoltokeskuksessa murskaamalla ja käytetään maanrakennukseen.

14 Pienmetalli metalliset tölkit ja purkit kannet ja korkit metalliset keittiövälineet alumiinifoliot ja –vuoat metalliset työkalut Kuusakoski Oy: leikkaus, murskaus ja paalaus teollisuuden raaka-aineiksi.

15 Keräyskartonki kartonkiset tölkit ja muut kartonkipakkaukset munakennot aaltopahvi Huuhdo, valuta ja litistä. Keräyskartonki on poltettavaa jätettä, ellei ole omaa keräysastiaa tai ekopistettä lähellä. Keräyskartonki hyödynnetään kartonkiteollisuuden raaka-aineena.

16 Jäteasemat Etapilla on 11 jäteasemaa, joilla vastaanotetaan kierrätettävän, poltettavan ja kaatopaikkajätteen pieneriä (pienerä on enintään 2m³ eli yleensä henkilöauton peräkärrykuormallinen) vaarallisia jätteitä

17 Jä-te-a-se-mat

18 Sähkö- ja elektroniikkaromu Vastaanotetaan jäteasemalla tai laitteita myyvissä liikkeissä: isot ja pienet kodinkoneet televisiot ja stereot ATK-laitteet pienelektroniikka valaisimet Maksutta korkeintaan 3 kpl/ laitetyyppi/ asiakas/ tuontikerta. Laitteesta ei saa poistaa osia.

19 Vaarallinen jäte Vaarallista jätettä (entinen ongelmajäte) on käytöstä poistettu aine tai esine, joka voi aiheuttaa erityistä vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle.

20 Vaarallinen jäte Vaarallista jätettä ovat muun muassa: energiansäästölamput ja muut loisteputket elohopeakuumemittarit ja käyttämättä jääneet lääkkeet maalit, liimat ja lakat aerosolipurkit kuten hiuslakka- tai spraymaalipurkit (hölskyy tai pihisee, kyljessä kemikaalien vaarallisuusmerkintä) torjunta- ja desinfiointiaineet käytetyt akut jäteöljyt, öljynsuodattimet ja muut öljyiset jätteet

21 GHS-varoitusmerkit

22 Millä ne jätteet sitten liikkuu? - Jätekuljetukset Lokeroauto kerää yhdellä reissulla montaa eri jätelajia Ympäristöystävällistä: ei turhaan huristella edestakaisin!

23 Viestintä – lisää tietoa! Kunnallisen jätehuollon lakisääteinen tiedotustehtävä

24 Jäteneuvonta Kuntien lakisääteiset neuvonta- ja valistustehtävät Maksutta monenlaisille ryhmille Etapin alueen jäteneuvontaa tekee jäteyhtiön kouluttama yhteistyöverkosto

25 Mihin mikäkin jäte kuuluu? Tarkista: http://www.etappi.com/fi/mihin-vien-jatteeni/http://www.etappi.com/fi/mihin-vien-jatteeni/

26 Kiitos!


Lataa ppt "Tarjoamme toimivaa jätepalvelua asiakkaidemme ja ympäristömme hyväksi Lakeuden Etappi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google