1 Klikkaa lisätietoja: 1. Painotus viikkotunteina Painotus viikkotunteina 2. Valintakokeesta yleisesti Valintakokeesta yleisesti 3. Draamaluokka Draamaluokka.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MIKÄ ON TANDEM? Ammatillisia opintoja yläkoulun aikana Tekniikkaa ja teknologiaa Ensimmäisenä Suomessa peruskoulun & ammattioppilaitoksen opintoja yhdessä.
Advertisements

DRAAMA Se on elävää esiintyvää taidetta, joka sisältää vakavaa leikillisyyttä. Se on valinnaisaine, jossa opitaan itsestä ja muista.
MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
TEEMATAPAAMISET kotoutumisen tukena Paon pitkä varjo - yhdessä onnistumme Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä
Mari Kontinen Martikanpellon koulu Joutseno
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
Mummolaan kun pyöräilemme, pilvenhattaraa ei näy. Tea Luukkonen, Jenina Pyhäjärvi & Hanna-Kaisa Rautio.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
Haluaisitko kokeilla olla joku muu?. Esiinnytkö mielelläsi yksin tai ryhmässä … kavereille tai isommallekin yleisölle?
1 Klikkaa lisätietoja: 1. Painotus viikkotunteina Painotus viikkotunteina 2. Valintakokeesta yleisesti Valintakokeesta yleisesti 3. Liikuntaluokka Liikuntaluokka.
1 2 Kuva: Francesco Marino.
YOPALAn ja Jyväskylän yliopiston opiskelijakyselyn vertailua
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
RYHMÄT SYKSY 2015 RENTOUTUSRYHMÄT Rentoutusryhmät järjestetään Kalevantien toimipisteessä syksyllä Ensimmäinen ryhmä pidetään ma 21.9., ja.
Erikoisluokkatoiminta
Hyvinvointiraportti-hanke
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Pataluodon koulu Draamaluokka Klikkaa lisätietoja:
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ

Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2016
Pataluodon koulu Draamaluokka
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Oulun normaalikoulun lukio
Millainen oppija sinä olet?
Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!

Pataluodon koulu Draamaluokka
Instagram.
Hei sinä raskaana oleva äiti,
Kanit-ja jyrsijät opintojakso
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Painotus viikkotunteina Valintakokeesta yleisesti Liikuntaluokka
POM10CC Mikämikä-päivien Kirjallinen suunnitelma
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Kieli- ja musiikkiluokkainfo
Pataluodon koulu Draamaluokka Klikkaa lisätietoja:
Ylpeästi amis, tavoitteena varma työpaikka –

MINÄKÖ VAPAAEHTOISTYÖHÖN LEMPÄÄLÄN KUNNAN VANHUSPALVELUIHIN?
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2018
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
X-breikki: LIIKKUVA AMIS SAKU ry.
Terveiset Yö-ryhmästä
SEURAKUNTAVAALIT 2018.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
” Tarinoita kaveruudesta TUNTI 1
Haluaisitko kokeilla olla joku muu?
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2019
” Tarinoita kaveruudesta TUNTI 1
Opettajan pedagoginen ajattelu
Pataluodon koulu Draamaluokka.
7lk valinnaisainepäivä
Kaikenkarvaiset ystävämme
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
Kulttuurishokki ja henkilökohtainen hyvinvointi
Koulutulokkaiden aamu Maunulan ala-asteella Tervetuloa
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Esityksen transkriptio:

1 Klikkaa lisätietoja: 1. Painotus viikkotunteina Painotus viikkotunteina 2. Valintakokeesta yleisesti Valintakokeesta yleisesti 3. Draamaluokka Draamaluokka Pataluodon yläkoulun esittely sekä erikoisluokkia koskeva tiedotustilaisuus järjestetään maanantaina klo Pataluodon auditoriossa, Pataluodonkatu 2C. D RAAMALUOKKA D RAAMALUOKKA

P AINOTUS VIIKKOTUNTEINA Yhteisten oppiaineiden lisäksi erikoisluokka- opintoja on 7. luokalla 2 tuntia, 8. luokalla 4 tuntia ja 9. luokalla 3 tuntia viikossa. 2 Kuva: Luigi Diamanti

V ALINTAKOE Erikoisluokan valintakokeeseen osallistuville ei lähetetä erillistä kutsua, vaan hakijat saapuvat kokeeseen mukanaan asianmukaisesti täytetty hakemuslomake. Erikoisluokille valituille ilmoitetaan hyväksymisestä kirjeitse. 3

D RAAMALUOKAT P ATALUODOSSA Jos haluat näytellä ja kertoa tarinoita teatterin keinoin, tule Pataluotoon draamaluokalle. Roolityöskentely on tärkeä työtapa draamatunneilla, joilla ei istuta pulpetissa, vaan tutustutaan nuoria kiinnostaviin asioihin toiminnallisesti - improvisoiden ja näytellen. 4

D RAAMASSA OPITAAN D RAAMASSA OPITAAN : Yhdessä toimimista Yhdessä ideoimista Heittäytymist ä Esiintymistä Luovuutta Teatterin keinoja Kokeilurohke- utta Mielikuvittel ua Improvisointia Roolissa olemista Vuorovaikutusta Pitkäjänteisyyttä Keskittymistä Eläytymistä Äänenkäyttöä Liikeilmaisua 5 Kuva: Michal Marcol

O PETUSSUUNNITELMAN MUKAAN DRAAMATUNNEILLA ON 7. luokalla teatteri-ilmaisun perustaitoja (2 tuntia/ viikko) 8. luokalla työpajoja ja pieniä esityksiä (4 tuntia/ viikko) 9. luokalla isomman teatteriesityksen valmistaminen (3 tuntia/ viikko) 6

O PPILAIDEN MIELIPITEITÄ : Jep. Parhaimmat tunnit koulussa. Draama on hauskaa, koska siinä ollaan yhdessä, ei yksin. Saa vaihtelua arkeen ja oppii uusia asioita. Saa olla oma itsensä eikä tarvitse istua paikoillaan ja vastaukset eivät ole koskaan väärin. Mielestäni draama on hyödyksi elämässä. Saa rohkeutta ja uskaliaisuutta reilusti lisää. Oppii ymmärtämään erilaisia ihmisiä, tuntemuksia ja saa varmuutta erilaisten ihmisten kanssa työskentelemiseen. Itsevarmuus lisääntyy suuresti. Ihmissuhdetaidot kehittyvät ja ystävystyy paremmin. Oppii tekemään kompromisseja ja kuuntelemaan toisia. Uskallan nykyään puhua ja ilmaista mielipiteeni. Se on minusta hieno asia. En enää jännitä niin paljon ja olen oppinut, että myös itselleen nauraminen on hauskaa. Draama vie ajatukset hetkeksi jonnekin muualle ja harjoitusten kautta on esimerkiksi mahdollisuus tutkiskella itseään uudella tavalla. 7 Kuvat: Ian Khan ja Salvatore Vuono

V ALINTAKOE 8 Haastattelu Improvisaatioharjoituksia Ei vaadi ennakkovalmistautumista Oppilasvalintaan vaikuttaa eniten valintakokeen tulos. Lisäksi otetaan huomioon oppilaan hakemuksessa kirjoittama vapaamuotoinen esittelyteksti ja äidinkielen ja kirjallisuuden numero.

O TA YHTEYTTÄ Lisätietoja antavat draamaopettajat Sini, Tarja, 9