Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Advertisements

Sri Lanka.
Iso-Britannia Markus,Tuomas, Tapani.
Terveysliikunta alueellisena menestystekijänä
EUROOPAN MAISEMIA EUROOPAN LUONTO 8LK.
Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
LIETTUA LIETUVA.
Kulttuurikameleontit ry EGYPTIN KAHDET KASVOT Jon Bodsworth / WikimediaPäivi Arvonen.
MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Kiina.
Tekijät: Saara N, Laura & Mirella
Turkki – Aasian läntisin maa
Italia Iina, Satu, Paula.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Malta.
ANGLO-AMERIKKA.
Lämpövyöhykkeet ja ilmasto
Savannit ja monsuunimetsät
Havaiji.
Kesäkoulu Etelä-Koreassa
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Kaakkois-aasia.
ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
Australialainen kulttuuripiiri
FILIPPIINIT.
ATEENA.
Sierra Leone ja Bolivia. Sierra Leone  Valtiomuoto: tasavalta, jossa presidenttinä Ernest Bai Koroma  Itsenäistyi Iso-Britanniasta  Pääkaupunki:
kasvillisuus vyöhykkeisin vaikuttavat tekijät: Espanjan tapauksessa
Kasvillisuusalueet.
Kolumbia República de Colombia.
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Perustietoja Kerro valtiosta perustietoja pinta-ala asukasluku pääkaupunki kieli/kielet.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
VIRO Krista, Venla K, Liisa, Eveliina, Seela. Historia toisen maailmansodan jälkeen luvun lopulla osaksi Neuvostoliittoa. Kymmeniä tuhansia karkotettiin.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
MANILAN SLUMMI.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
19. Maannokset ja kasvillisuusvyöhykkeet. Maaperä ja maannos Maaperä = kallioperän päällä oleva irtain maa- aines syntyy peruskalliosta rapautumalla tai.
HAVAIJI.
Jenna Muhonen ja Oona Koskela
Sri Lanka Tuomo, Joonatan, Reko.
Painojakauma Suomessa ja maailmalla
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Ukrainan Historia.
Annisofia, Siiri ja Janika
Parityö maailman valtioista.
Trooppiset sademetsät
Latinalaisen Amerikan
Puola.
Oulu Suomen kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus
Iso-Britannia.
Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi
Maailmanuskonnot maailmassa n uskontoa
Saaristo Suomi.
POHJANMAA ALINA JA RIKU.
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Matkustatko Islantiin ?
Paanajärven kansallispuisto
Indonesia.
Jon Bodsworth / Wikimedia
Esityksen transkriptio:

Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao

Sijainti  Kuuba sijaitsee Karibialla.  Kuuban saarivaltion lähimmät naapurimaat ovat Yhdysvallat, Bahama, Jamaica ja Haiti.

Yleistä tietoa  Kuuban pääkaupunki on on Havanna.  Asukasluku:  Pinta-ala: km².

Kulttuuri  Kuuban virallinen kieli on espanja.  Kuubassa on useita uskontoja, esim. katolilaisuus, protestanttisuus, juutalaisuus ja santería.  Vain 2% Kuuban asukkaista käyttää internettiä. Luvaton internetyhteys saattaa johtaa vankeuteen.  Kuubassa on aika hyvä sukupuolten välinen tasa-arvo.  Siellä panostetaan koulutukseen enemmän, kuin muissa alueen maissa. 98% lapsista käy alakoulun loppuun ja 83%ikäluokasta käy yläkoulun. Lähes kaikki asukkaat ovat lukutaitoisia.

Ilmasto, kasvillisuus ja eläimistö  Kuuban ilmasto on trooppinen, jakautuen kuivaan ja kosteaan kauteen. Siellä on aika paljon pyörremyrskyjä.  Kuuban kasvillisuus on suurimmilta osin savannia. Rannikolla on myös sademetsää ja meressä upeita koralliriuttoja.  Puolet Kuuban kasvi- ja eläinlajeista ovat harvinaisuuksia, joita ei ole missään muualla maailmassa.  Esim. maailman pienin lintu kimalaiskolibri elää Kuubassa.  Kuuban kansallislintu on kuubantrogoni.

Elinkeinot, luonnonvarat ja vientituotteet  Matkailusta on tullut viimeaikoina Kuubassa merkittävä elinkeino.  Sokeriruoko oli aiemmin tärkein vientituote, mutta sokerin vienti on taantunut alhaisen hinnan takia.  Tärkeimmät vientituotteet ovat nikkeli, sokeri, tupakka ja bioteknologian tuotteet.  Merkittävimmät luonnonvarat ovat koboltti, kupari, rautamalmi, mangaani ja puu.  Kuuban keskipalkka on 20 dollaria kuukaudessa.

Lähteet  Wikipedia  Aavaran luonnon nettisivut