14.9.2015 Ohjaus ja yhteistyö -kori Tilannekatsaus Maritta Korhonen / Minna Saario.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Advertisements

Perusturvalautakunta liite nro 5
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen osana kuntien strategista suunnittelua Vantaa Neuvottelevavirkamies Heli Hätönen Sosiaali- ja terveysministeriö.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
Aluehallinnon uudistus Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.
Alueverkoston ohjelma Nuorten Ystävien tervehdys, pääsihteeri Arja Sutela Järjestöjen mahdollisuudet Oulun kaupungin kuntalaislähtöisen kaupunkikehittämisen.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Hallitusohjelman toimeenpano Neuvottelevavirkamies Heli Hätönen Sosiaali- ja terveysministeriö.
Kanta-palvelujen tulevaisuus ja Sote- uudistus Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö Sosiaali- ja terveysministeriö.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Palveluntuottajajärjestöjen rooli tulevaisuudessa SOSTE
Strategian kansalaisosion toimeenpano Johtoryhmä Teemupekka Virtanen, STM Karri Vainio, Kuntaliitto/AKUSTI.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Alueiden ja kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallintoyhteistyöfoorumi Sote-palveluiden uudistamista tukeva valtakunnallinen ja alueellinen tietohallintoyhteistyö.
Alueverkoston ohjelma Rovaniemen Järjestötalon esittely, Suvimaria Saarenpää Sote-uudistus Lapissa, Sanna Hiltunen Sote-uudistuksen valtakunnallinen.
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Hallinnon uudistus Väliraportin tulosten yhteenveto ja jatkotoimenpiteet Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Hallituksen iltakoulu
Tulevaisuuden kunta – parlamentaarinen työryhmä
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Sote-uudistus – missä mennään
Sote-uudistuksen tilannekatsaus
Ajankohtaista sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Pelastustoimen uudistaminen
Strategiakori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen Sari Mäntylä (pj) Mika Gissler (siht.) Hannu Hämäläinen STM-yhteyshenkilö Tilannekatsaus.
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
TAHE keskitetty toimintamalli
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
Sote- ja aluehallintouudistus sekä itsehallintoalueiden perustaminen
Leena Setälä, LT, EMBA Sairaanhoitopiirin johtaja
Kuntauudistushankkeiden tilannekatsaus ja aikataulu
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
Sosiaali- ja terveyspalvelut TYP:ssä
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
Strategian toimeenpanon tvk Hannu Hämäläinen
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Ajankohtaista hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Ehdotus: sote-viestinnän strategiset painotukset 2017
Strateginen painopistealue: Hyvinvointi ja terveys
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä
Ajankohtaista SOTE-uudistuksesta
Sote-uudistus ja ICT Maritta Korhonen.
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan Kärkihankkeiden ja strategisten toimenpiteiden ohjaus Luonnos Etunimi Sukunimi.
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Esityksen nimi / Tekijä
Tietoisku päättäjille: Sote-tieto hyötykäyttöön strategia
Sote-ja aluehallintouudistus Tilannekatsaus
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Esityksen nimi / Tekijä
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
Sote-uudistuksen toimeenpano
SDP:n linjaukset sote-valmisteluun
KAnsalainen AMMATTILAINEN Pystyn itse Kyvykkäille käyttäjille
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
SoteDigin kuulumiset
KAnsalainen AMMATTILAINEN Pystyn itse Kyvykkäille käyttäjille
Teemupekka Virtanen.
Esityksen transkriptio:

Ohjaus ja yhteistyö -kori Tilannekatsaus Maritta Korhonen / Minna Saario

Etunimi Sukunimi Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus  Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen ja itsehallintoalueiden perustamisen sekä aluehallintouudistuksen valmistelun selvityshenkilöhanke  Raportti  /asset_publisher/asiantuntijaselvitys-linjaa-sote-ja- aluehallintouudistusten-valmistelua /asset_publisher/asiantuntijaselvitys-linjaa-sote-ja- aluehallintouudistusten-valmistelua

Etunimi Sukunimi ) Itsehallintoalueiden ja muiden toimijoiden työnjaon ja yhteistyön lähtökohdat tietohallinnossa ja digitalisaation hyödyntämisessä Selvityshenkilöraportin ehdotus  Sote-uudistus ja aluehallintouudistus suunnitellaan, valmistellaan ja toteutetaan siten, että digitalisaatio ja ICT-ratkaisut niihin liittyvine mahdollisuuksineen toiminnan ja tiedonhallinnan uudistamiseksi hyödynnetään täysimääräisesti.  Näiden tietohallinto-uudistusten valmistelu voi toimia osaprojektina sosiaali- ja terveysministeriön johdolla siten, että THL:n operatiivisen tietohallinnon ohjausyksikkö ja Kela ovat keskeisesti mukana.

Etunimi Sukunimi Raportista poimittua  Pääministeri Sipilän hallituksen ohjelman mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen tavoitteena on terveyserojen kaventaminen ja kustannusten hallinta. Uudistus toteutetaan palveluiden täydellisellä horisontaalisella ja vertikaalisella integraatiolla sekä vahvistamalla järjestäjien kantokykyä.  Kattavien sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisen kyvykkyys tarkoittaa erityisesti sitä, että ne kykenevät järjestämään sekä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon että vaativan ja perustason sosiaalitoimen palvelut ja integroimaan ne täydellisesti keskenään  Digitalisaatiossakin on tarpeen olla tavoitteena asiakaslähtöisten prosessien ja palveluiden kehittäminen sekä sen edellyttämä täydellinen potilas- ja asiakastiedon integraatio kustannustehokkaalla tavalla.

Etunimi Sukunimi Reformi: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus KUVAUS: Sosiaali- ja terveydenhuolto siirretään kuntaa suurempien itsehallintoalueiden vastuulle. Järjestäjällä on vastuu siitä, että sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat jatkossa sujuvana palvelukokonaisuutena. Uudistus tukee erillisenä päätöksenä tehtävää aluehallinnon uudistusta. TAVOITE: Hyvinvointi- ja terveyserot kaventuvat ja kustannusten hallinta paranee. PÄÄTOIMENPITEET: 1. Integroidaan julkiset sote-palvelut ja uudistetaan järjestämisen rakenteet 2. Siirrytään yksikanavaiseen rahoitukseen 3. Lisätään valinnanvapautta ja monipuolistetaan tuotannon tapoja 4. Varmistetaan ICT:n, digitalisaation ja hyvien käytäntöjen koordinaatio sote-uudistuksen yhteydessä. 4/1610/1510/167/171/ /15 Päätös alueitten määrästä ja rahoituksen perusratkai- susta Linjaukset ICT:n ohjauksesta, rakennus- investoin- neista ja vaalien periaatteist a Järjestä- mislaki lausunto- kierrokse l-le HE eduskun- taan Sote- järjestämis- laki Vaalit ja muutos- hallinto Järjestämis -vastuu sote- alueille

Etunimi Sukunimi Korin tilannekatsaus1  Korien priorisointi suhteessa hallitusohjelmaan ja kärkihankkeisiin? –ohjaus ja yhteistyö -korin asioiden valmistelu ja toimeenpano siirtyy osaksi sote-rakenneuudustuksen valmistelua  Korien valmiusaste? –olemassa olevien toimintasuunnitelmakirjausten pohjalta on mahdollista käynnistää jatkovalmistelu ja organisoida työ uudelleen nopeasti –edellytetään nopeaa etenemistä osana sote-uudistuksen valmistelua –kytkentä kärkihankkeisiin

Etunimi Sukunimi Korin tilannekatsaus 2  Mitkä korien hankkeet käynnistyneet ja kuinka yhteistyö rakennettu? –tilanteesta on raportoitu strategian toimeenpanosuunnittelun osana sekä informoitu ja keskusteltu useissa eri foorumeissa kuten kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyöfoorumi AKUSTI:ssa  Avoimet asiat/kysymykset ja mahdolliset riskit, joihin kaivataan johtoryhmän tukea tai päätöksiä –Työskentelyn siirtäminen sote-rakenneuudistuksen osaksi –Sovittava, miten strategian toimeenpanossa halutaan seurata ja tehdä yhteistyötä ohjausmallin valmistelutyön kanssa

Etunimi Sukunimi KYSYMYKSIÄ?