Diakonia ja Yhteisvastuu Action Angels 2016 1. Diakonia = palvelu Diakoniatyössä etsitään ja autetaan hankalassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, jotka.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
Advertisements

Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry
Yhteisöllisyys – utopiaa vai arjen tekoja
Onko yhden ihmisen teoilla merkitystä?
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Diakonian olemus ja ajankohtaiset haasteet
Täyttä elämää – heikkona ja vahvana Kohtaamisen paikkoja
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
ROTARACT Rotarypiirissä /2006 Esa Irri, Tampereen Rotaract-klubi.
Ei hätää, jos sinä autat. Operaatio Nälkäpäivä 2012.
-Jäseniä (Kaupungissa 54627) -Ikäluokka vuotiaat Mikkelin hiippakunta -Hallinnollisesti 6 alueseurakuntaa, nuorisotyö hoidetaan keskitetysti.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Anna-Liisa Lämsä: Tuhat tarinaa lasten ja nuorten syrjäytymisestä.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Sinä. Juuri sinä voit vaikuttaa siihen Sinä voit vaikuttaa siihen, että apua saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti siellä missä sitä tarvitaan.
Kirkon kokemuksia velkasyrjäytyneiden auttamisesta
Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa
Sosiaalinen syrjäytyminen
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Papisto turvaa jatkuvuuden
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
PUNAINEN RISTI IRIS, JUSTIINA JA EMMA. MIKÄ ON PUNAINEN RISTI? Suomen punainen risti on yksi Suomen suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Se on perustettu.
Aikuisohjaus työelämän voimavarana – Maakunnallista verkostoyhteistyötä aikuisten ohjauspalveluiden kehittämiseksi – Suvi Lehto-Lavikainen,
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
ELM04 VENÄJÄ ”Edessäsi on nyt avoin ovi” Ilm.3:8b.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Diakonia ja Yhteisvastuu Action Angels Diakonia = palvelu Diakoniatyössä etsitään ja autetaan hankalassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, jotka.
UUDENMAAN TE-TOIMISTO TE-toimiston rekrytointipalvelut yrityksille ja työnantajille
Luterilainen kirkko Luterilaisuus. Reformaatio Uskonpuhdistus.
ESPOON HIIPPAKUNTA KANSAINVÄLINEN TYÖ Tapahtumat, jotka huomioidaan tiedotuksessa vuonna 2015 Ekumeeninen rukousviikko Uskontojen ja katsomusten.
100 TAPAA EHKÄISTÄ SYRJÄYTYMISTÄ. Yhteisvastuukeräys Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon lähimmäisenrakkauden kansanliike. Keräystuotoilla.
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Työteema 1: Eläinrakkaus Mahdollisuuksien kirjo
Nokian seurakunnan strategia
ROTARACT–toiminta pähkinänkuoressa
Diakonia - kirkon yhteiskunnallinen ja kansainvälinen palvelutyö
KRISTILLISEN KIRKON SYNTY (kpl 1)
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Enkeli-Klubi.
Lähetysopetus rippikoulussa
Yhteisvastuukeräyksestä
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Lions Pass the Plate #lionspasstheplate
Diakoniatyö 2009.
Mitä seurakunta tekee? Miksi seurakunta on?.
Verkkoaivoriihi helmikuussa 2014
Säännölliset yhteiset tapaamiset toimijoiden kesken
NUORILTA NUORILLE!.
YHTEISVASTUUKERÄYS Lähimmäisenrakkauden kansanliike
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
PROSOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN
Yhteinen keittiö -hanke
Diakoniatyö 2011.
SUMU RYHMÄ – SURUSSA MUKANA
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Kotiin vietävät palvelut ja teknologia
Miten tavoitamme vähävaraiset perheet?
UUDENMAAN MARTAT TOIMintakatsaus 2018
TOIMINNAN TILASTOINTI
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Lähetysopetus rippikoulussa
Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut?
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

Diakonia ja Yhteisvastuu Action Angels

Diakonia = palvelu Diakoniatyössä etsitään ja autetaan hankalassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, jotka eivät saa apua muualta. Diakonia on kristityn tapa elää todeksi uskoaan. Jokaisessa seurakunnassa on yksi tai useampi diakoniatyöntekijä. Pappi, kanttori ja diakoniatyöntekijä tarvitaan jokaiseen seurakuntaan. Diakoniatyöntekijä voi olla diakoni (sosionomi AMK) tai diakonissa (sairaanhoitaja AMK). Seurakunnan työntekijöiden lisäksi diakoniatyössä tarvitaan kaikkien seurakuntalaisten auttavia käsiä. 2

Diakonia perustuu Raamattuun Diakonian raamatullisina perusteina pidetään erityisesti seuraavia kohtia: o Matt. 7:12 Matt. 7:12 o Mark. 12:30–31 Mark. 12:30–31 o Luuk. 10: 25–37 Luuk. 10: 25–37 Etsi kyseiset kohdat Raamatusta. Millä nimillä kyseisiin kohtiin useimmiten viitataan? 3 Kuva: Sara Huhtinen

Vapaaehtoisena diakoniatyössä Voit toimia esimerkiksi yhteisvastuukerääjänä nuorten palveluryhmissä avustajana työttömien ruokailussa tai erilaisissa ryhmissä lähimmäispalvelussa (esim. liikunta- kummi, kahvilatyöntekijä, ystävä) leiriavustajana luottamushenkilönä (diakoniatyön johtokunnan jäsen) mukana ideoimassa ja järjestämässä myyjäisiä ja muita tapahtumia 4 Kuva: Katja Tähjä

Seurakunnan diakoniatyöntekijät 5

Milloin diakoniatyöhön otetaan yhteyttä? A)Toimeentuloon liittyvä hätä: Syrjäytyminen Työttömyys Köyhyys, taloudelliset ongelmat (esim. pikavippivelat, ei rahaa ruokaan) Asunnottomuus B) Terveyteen liittyvä hätä: Sairaus Mielenterveysongelmat (esim. masennus) Päihdeongelmat 6

C) Elämäntilanteisiin liittyvä hätä: Yksinäisyys Nuorten väkivalta, perheväkivalta Avioerot, yksinhuoltajuus Vangit ja vankilasta vapautuvat Laitoksiin unohdetut Vanhuus, kuolema D) Kansainvälinen hätä: Ihmisoikeusloukkaukset Kriisit ja katastrofit (esim. maanjäristys, tulvat, sodat) Pakolaisuus 7

Diakonia hiippakunnassa vuonna 2014 Diakonian asiakkaiden lukumäärä: Asiakaskontaktien määrä (vastaanotot, kotikäynnit, puhelin- ja sähköposti, muu paikka): Diakoniatyön järjestämien erilaisten tilaisuuksien, ryhmien, piirien ja retkien määrä: Ruokailupalvelut ja niiden osallistujamäärät: Raha-avustukset: Ruoka-avustukset (ruokakassit): Vapaaehtoiset: Lähde: KirkkohallitusKirkkohallitus 8

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa syntyi lähimmäisenrakkaudesta auttamaan sodan ja hallavuosien runtelemia lapsiperheitä Itä- ja Pohjois-Suomessa toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 1950 – mukana jo tuolloin kaikki seurakunnat Kuvat: Katja Tähjä 9

keräyksessä on mukana vuosittain vapaaehtoista keräystapoja on monia: lipas- ja listakeräys, erilaiset tapahtumat osallistuminen Yhteisvastuukeräykseen on pienien hyvien töiden tekemistä ja lähimmäisenrakkauden toteuttamista käytännössä niin vapaaehtoisille, lahjoittajille kuin kirkon työntekijöillekin Yhteisvastuu 2016 torjuu nuorten syrjäytymistä Suomessa ja Ugandassa. 10

Action Angels − ole enkeli ja toimi! Action Angels on nuorten oma Yhteisvastuu-liike. Action Angelina et jää seisoskelemaan tumput suorina, vaan ryhdyt sanoista tekoihin! Autat lähimmäisiä yhdessä Yhteisvastuukeräyk- sen ja muiden nuorten kanssa. yhteisvastuu.fi/fi/actionangels facebook.com/actionangels2013yhteisvastuu.fi/fi/actionangels facebook.com/actionangels

1. Kerätkää kasaan luova tiimi 2. Ideoikaa ja toteuttakaa yhdessä hyvä työ tai järjestäkää hauska ja kekseliäs varainhankintatempaus Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. 3. Ottakaa kuva tapahtumasta tai tempauksesta ja kertokaa muutamalla lauseella, mitä teitte. 4. Julkaiskaa kuva ja tiedot Instagramissa #yhteisvastuu ja #partioscout 5. Voitte lähettää tiedot ja kuvat myös sähköpostitse: Action Angels –kisa on käynnissä 7.2. – Toimintakisa Keksi tosielämän hyvä työ ja toteuta se. Osallistu kisaan ja voita yllätyspalkinto!

Apua tarvitsevia ihmisiä ei ole vain jossain kaukana, vaan ihan lähellä, kotikaupungissasi, kenties naapurissasi. Ole enkeli! Auta lähimmäistäsi! 13 Kuva: Lauri Rotko