MONISÄRMÄINEN HUMANISMI 16.5.2013. Keksi tähän kuva? kulttuurit taiteet traditiot yhteisöt yhteiskunnat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jyväskylän Yliopisto Psykologian Laitos
Advertisements

KORKEAKOULUN KIELIPOLIITTISET LINJAUKSET Anneli Airola Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Kielten ja viestinnän vastuuopettajat
Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Muutossosiaality ö n k ä sityksi ä tiedosta, tiet ä misest ä ja todellisuuden luonteesta poststrukturalismi.
Ryhmä 1. Ryhmätyöskentely  Fysiikan kokemukset: monipuolinen henkilöstörakenne, kansainvälisyys, tutkijakoulutettavat tiiviisti mukana, yhteisjulkaiseminen.
Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Erilaiset konstit kansainvälistyä kotona Mari Ikonen Joensuun.
Miten vaikuttavuudesta puhutaan? Pirjo Hiidenmaa Suomen Akatemia.
Osuustoimintatutkimuksen päivä 2008 Kuopio Kuopion yliopisto Osuustoiminnan neuvottelukunta Osuustoiminnan opetus: kommenttipuheenvuoro Tapani.
Tutkimuspohjainen opetus ja opetuksen kehittäminen
Helsinki AKATEEMISTA VENÄJÄ-OSAAMISTA ON  Suomen osuus maailman tieteestä on yleensä 0,5 – 1,5 %; Venäjä-tutkimuksessa se on neljän-viiden.
Kognitiotiede Helsingin yliopistossa ABI-info ma klo Porthania I Yliopistonkatu 3.
Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
Lukiolaisten tekstitaidoista Rantala, Jukka – van den Berg, Marko LUKIOLAISTEN HISTORIAN TEKSTITAIDOT ARVIOITAVINA. Kasvatus 44 (4), 394–407. Tutkimuksessa.
JOINT ENTRE - YRITT Ä JYYDEN EDIST Ä MISHANKE Suomalais-saksalainen Double Degree (BBA) FH Hannover - SEAMK Liiketoiminta, Yritt ä jyys M. Arola 10/2008.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
Esteetön opiskelu Jyväskylän yliopistossa Hannu Puupponen Hakija- ja opiskelijapalvelu (T256)
Ryhmäkysymys 1 SDG, eettinen vastuu, vihapuhe… Miten integroidaan opetukseen ja oppimiseen? Kokemuksia ja esimerkkejä: Kestävä kehitys ja kestävän tulevaisuuden.
Jyväskylän yliopiston laadunvarmistusjärjestelmä Korkeakoulujen arviointineuvoston auditointiryhmä Laatupäällikkö 014.
Tekniikan ja luonnonvara-alan yksikkö LUONNONVARA-ALAN OSASTO.
Moniaihekokonaisuudet Tampereen yliopiston Opettajankoulutuslaitoksessa
KIELTEN LAITOS Kielten laitos PÄÄAINEET … joita kaikkia voi opiskella myös sivuaineena: englannin kieli latinan kieli romaaninen filologia (ranska) ruotsin.
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
MILLE ALALLE LÄHTISIN?. YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia,
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 5. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Interreg –hanke jossa hankeosapuolina Suomi, Venäjä ja Norja. Lapin yliopisto, Taiteiden tiedekunta Lapin yliopisto, Arktinen keskus Rovaniemen taidemuseo.
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus Ydinsisältö.
Tampereen yliopiston avoimuuden käytännöt ja palvelut tutkijoille Minna Niemi-Grundström johtaja, Tampereen yliopiston kirjasto Avoimen tieteen osaajakoulutus.
Kehitysvammaisten nuorten koulutus- ja työllistymispolkujen risteyksissä Kommenttipuheenvuoro Katariina Hakala, tutkija, FT Kehitysvammaliitto ry. VAMPO.
+ Lainsäädännön haasteet Koulutusvienti vauhtiin Kirsi Koivunen, Projektipäällikkö, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Tervetuloa luomaan kuvaa Lapin yliopistosta!. Yliopisto hahmottuu… 4 tiedekuntaa: kasvatustieteet oikeustieteet taiteet yhteiskuntatieteet.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö.
YOPALAn ja Jyväskylän yliopiston opiskelijakyselyn vertailua
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
Käspaikan identiteetti nyt
Liiketalouden opiskelu
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
DIGIJOUJOU Suomen ja ruotsin kielen joustava oppiminen ja ohjaus tulevaisuuden työelämän tarpeisiin Tavoite: Uusi digipedagogiikka, joustavat opintopolut.
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Kuinka toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia?
HI04- Eurooppalaisen maailmankuvan kehittyminen
3. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista saksan kielen ja kulttuurin/
Hoitotieteiden tutkimusseura HTTS r.y.
Päivi Tynjälä ja Päivikki Jääskelä
CERN-TIEDEOPISKELUPROJEKTI
TVT suomen kielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmateksteissä
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Kulttuuriympäristökasvatus yliopistossa
Opetustoimi osana Jyväskylää
Työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen toimeenpanotutkimus (TEAK) Kelan työkokeilu, työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus.
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
JATKO-OPINTOTAVOITTEINEN LINJAJAKO TULEVAISUUDEN LUKIOSSA
AIKATAULU & VIESTINTÄ:
Ammatinen koulutus uudistuu
Siirtohaku Jyväskylän yliopistoon
ICCS 2016: aihealue ICCS tutkimuksen aihealue: yhteiskunnan rakenteista ekologisuuteen ja moraaliin Opetussuunnitelman perusteiden mukaan tutkimuksen.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö
Seudullinen työkokous
Hanna Laitinen Hyvinvointisuunnittelija Psykologian laitos / JY
Tiedekuntajako Ehdotus
Metsätieteiden laitos
Kirjoitusviestinnän opinnot yliopistossa
Koulutuksen itsearviointien seurantaseminaari
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Pelastustoimen ajankohtaispäivät 2018
Toimintamallin keskeiset toimenpiteet
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
Osaamisen ennakointifoorumi
Esityksen transkriptio:

MONISÄRMÄINEN HUMANISMI

Keksi tähän kuva? kulttuurit taiteet traditiot yhteisöt yhteiskunnat

Historian ja etnologian laitos Kielten laitos Musiikin laitos Soveltavan kielen- tutkimuksen keskus Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitos Viestintä- tieteiden laitos

Jyväskylän yliopiston suurin tiedekunta yli 40 professoria 160 opetus- ja tutkimus- henkilökunnan jäsentä 60 tutkimuksen ja opetuksen tukihenkilöä 2649 opiskelijaa 4489 hakijaa kevään 2013 päävalinnassa

Tiedekunnan painoalat Koulutus, oppiminen ja tulevaisuuden opetustyö Kielet, kulttuuri ja yhteiskunnalliset muutosprosessit Ihmisläheinen teknologia

Poliittinen ajattelu ja käsitemuutokset Monitieteinen musiikintutkimus Filosofisen psykologian, moraalin ja politiikan tutkimus Yhteiskunnan historia Suomen Akatemian nimeämät tutkimuksen huippuyksiköt tiedekunnassa 2006– – –2013

Historian ja etnologian laitoksessa

tarkastellaan ihmistä, ihmisen toimintaa ja ajattelua sekä ihmisyhteisöjä eri näkökulmista tutkitaan kansoja, yhteisöjä ja kulttuuripiirejä sekä niiden välistä vuorovaikutusta eri aikoina

Kielten laitoksessa ›koulutetaan kielen, viestinnän ja kulttuurin asiantuntijoita, esimerkiksi äidinkielen ja kielten opettajia ›tutkitaan kieltä eri ympäristöissä, kielten roolia ihmisyhteisöjen toiminnassa sekä niiden asemaa ihmisen kasvussa ja kehityksessä

Musiikin laitoksen

›johtoajatus on kansainvälisesti korkeatasoinen ja omaleimainen tutkimus ja koulutus ›tutkimuksen pääalueet ovat kognitiivinen musiikin tutkimus sekä musiikin kulttuuris- yhteiskunnallinen tutkimus Musiikin laitoksen

Soveltavan kielentutkimuksen keskus ›valtakunnallinen asiantuntijayksikkö, joka on erikoistunut tarkastelemaan kielikoulutuksen tavoitteita, käytänteitä ja politiikkaa ›tarjoaa mahdollisuuden suorittaa tohtorin ja lisensiaatin tutkinto soveltavasta kielitieteestä

Taiteiden ja kulttuurintutkimuksen laitoksessa

taidetta ja kulttuuria tutkitaan historiallisissa, kulttuurisissa ja teknologisissa yhteyksissään Taiteiden ja kulttuurintutkimuksen laitoksessa tutkimuksessa painottuvat taiteen ja kulttuurin tulkinta, ilmaisu ja kokeminen, kulttuuriperintö, nykykulttuuri ja teknologia sekä lasten- ja nuortenkulttuuri

Viestintätieteiden laitoksen tavoitteena on tuottaa kansainvälisesti korkeatasoista viestinnän tutkimusta tarjota laadukasta viestinnän akateemista koulutusta vaikuttaa aktiivisesti suomalaisessa yhteiskunnassa ja kansainvälisessä tiedeyhteisössä