By: Venla ja Lotta. Pääkaupunki: Riika Asukasluku: n. 2 miljoonaa Pinta-ala: 64 589 km² Viralliset kielet: Latvia Presidentti: Andris Bērziņš Itsenäistyi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro
Advertisements

Kazakstan lippu ja vaakuna.
LIETTUA LIETUVA.
 Ulkomaankauppa on aina ollut merkityksellistä Suomelle.  Kokonaisvienti nelinkertaistui vuodesta 1990 vuoteen 2008 asti.  Tavaroiden ja palveluiden.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Hyvinvointi-Suomi 1960-luvulta lähtien suuri ”rakennemuutos”
Turkki – Aasian läntisin maa
Italia Iina, Satu, Paula.
Tulilintu / Koulutus- ja käännöspalvelut
Kylmän sodan kriisejä.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 Turkin kysymys.
Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
Suvi Sieppi & Iina Alanissi Puola.
VIRO Krista, Venla K, Liisa, Eveliina, Seela. Historia toisen maailmansodan jälkeen luvun lopulla osaksi Neuvostoliittoa. Kymmeniä tuhansia karkotettiin.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
IRAK Historia YLEISTÄ Pääkaupunki: Bagdad Pääkaupunki: Bagdad Pinta-ala: km² Pinta-ala: km² Väkiluku: Väkiluku: Viralliset.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Sodan alku Saksa hyökkäsi 1. syyskuuta 1939 Puolaan. Ranska ja Iso- Britannia julistivat 3. syyskuuta Saksalle sodan, joka tunnetaan toisen maailmansodan.
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2014, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Suomalaisen hyvinvointivaltion rakentaminen sodan jälkeen
- yhteisö, yhteistyö, tasa-arvo, tarpeiden tyydytys ja yhteisomistus
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Alueiden Eurooppa.
Venäjä.
Ukrainan Historia.
Sveitsi on valtioliitto.
10 Hitler saa sotansa s. 72–77.
Suomen vaalit Suomessa äänioikeutettuja ovat kaikki yli 18-vuotiaat maan kansalaiset. Äänioikeus on yleinen ja yhtäläinen Äänioikeudesta ilmoitetaan kirjeellä,
Puola.
EU lyhyesti 28 jäsenmaan muodostama vapaakauppa-alue
Vuosikellon otsikko Tekstiä tähän Tekstiä
KYLMÄN SODAN KUUMAT KRIISIT
NAPOLEONISTA HITLERIIN
Stalinin Neuvostoliitto
Kansainvälinen politiikka 1920-luvulla
Unelma vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta
TSEKKI Pinta-ala : km Väkiluku : 10 milj. Pääkaupunki : Praha
Venäjän uskonto.
Yhdysvallat.
15 Aseet vaikenevat s. 103–110.
VIRO.
Yhteiskuntaoppi, oppitunti (Lesson) 2
SATAKUNNAN TALOUS 6 ● marraskuu 2005 Nykytila ja lähiajan näkymät
KANSANVALLAN TOTEUTTAMINEN s. 134 ja 146.
Paljon on jo tehty… Työmarkkinoilla Poliittisella puolella
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Näkökulmia kuvien ja tehtävien käsittelyyn Kiina – Aasian jättiläinen
Vaaran vuodet ( ) Vaaran vuodet, koska pelättiin
Lissabonin sopimus.
Savikko.
Unkari Hungary.
Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017
MAATALOUDEN POLTTOAINESÄILIÖIDEN TARKASTUS JA MÄÄRÄYKSET
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Portugali 5 asiaa -Valtavat hiekkarannat -Lämmin ilmasto
Maailmantalouden ennustetaan kasvavan 3,4 % vuonna 2017
Suuri laajentuminen: idän ja lännen yhdistyminen
Belgia 5 asiaa, jotka tulee mieleen: EU:n päämaja Naton päämaja
Ensimmäisen maailmansodan seuraukset
Kansainvälinen muutto Suomeen 1990-luvulta alkaen
Kotikadut turvallisiksi
Lappeenrannan lentoliikenteen matkailutulovaikutus
Luciadagen Lucian päivä.
Esityksen transkriptio:

By: Venla ja Lotta

Pääkaupunki: Riika Asukasluku: n. 2 miljoonaa Pinta-ala: km² Viralliset kielet: Latvia Presidentti: Andris Bērziņš Itsenäistyi 1991 Valuutta: euro

Latvian talous oli 2000-luvun alussa yksi Euroopan nopeimmin kasvavista talouksista. Voimakas taantuma 2008 Vuonna 2009 Latviassa tehtiin uskottavia säästötoimia, luottamus toipumiseen syntyi nopeasti ja maan talous on viime vuosina kasvanut yli 5 %:n vuosivauhtia Merkittävimmät luonnonvarat ovat meripihka, turve, kalkkikivi, vesivoima ja puu Merkittävimmät vientituotteet ovat koneet, puutavara, elintarvikkeet ja tekstiilit

* Latvia on parlamentaarinen tasavalta, joten presidentillä ei ole kovin paljon valtaa. * Latvian yksikamarisessa parlamentissa Saeimassa on sata jäsentä, jotka valitaan vaaleissa joka neljäs vuosi * Saeima valitsee presidentin neljän vuoden välein. Saeiman sali

* Latvian kansallislintu on västäräkki ja päivänkakkara on maan kansalliskukka. * Latviassa juhannusta, ligo, vietetään aina 24.6., ja silloin syödään ja juodaan, ja juhannustapoihin kuuluu myös kokonpoltto. * Perinteisiä latvialaisia raaka-aineita ovat ruis, vehnä ja peruna. Maitotuotteita kuten maitoa, voita, rahka ja smetana. Yleisin liha on porsaanlihaa. * Latvian suosituimpia kesälajeja ovat koripallo, lentopallo, käsipallo, yleisurheilu, ja talvilajeista suosiossa ovat jääkiekko, ampumahiihto ja ohjaskelkkailu.

Molotov–Ribbentrop-sopimuksen seurauksena Neuvostoliitto ryhtyi tavoittelemaan Latviaa haltuunsa. Neuvostoliitto valtasi maan 17. kesäkuuta 1940 ja perusti Latvian sosialistisen neuvostotasavallan sekä käynnisti laajan terrorin. Toisessa maailmansodassa Saksa miehitti Latvian heinäkuussa 1941 Neuvostoliitto valtasi Latvian uudestaan 1944–1945. Toisen maailmansodan jälkeen kymmeniä tuhansia ihmisiä karkotettiin Latviasta vuoteen 1953 asti. Latvia itsenäistyi Viron ja Liettuan kanssa samaan aikaan uudelleen Neuvostoliiton vallankaappauksen kaaduttua 21. elokuuta Vuonna 2004 Latviasta tuli Naton ja Euroopan unionin jäsen.

aytettiin/ nx7QeDcolOM/VDRA42xxGAI/AAAAAAAAAG0/SXH2MGMwz4U/s160 0/Latvia%2Bkartta.png EU-Latvia.svg/300px-EU-Latvia.svg.png aeimas_s%C4%93%C5%BEu_z%C4%81le_-_Flickr_- _Saeima_%2814%29.jpg/1920px- Saeimas_s%C4%93%C5%BEu_z%C4%81le_-_Flickr_- _Saeima_%2814%29.jpg