Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Well Life Center -Hyvinvointiosaamisen kehittämiskeskus- Laurean Pohjois-Tapiolan kampus Metsänpojankuja 3, Espoo.
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Terveyden edistäminen diakoniatyössä
Elämänhallintatyöryhmän kokous
Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI SOTE – uudistus, missä mennään – miten ja millä eteenpäin.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
Ohjaus ja yhteistyö -kori Tilannekatsaus Maritta Korhonen / Minna Saario.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja eriarvoisuuden vähentäminen Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden.
Yhdistykset kumppaneina kunnan kanssa – tasavertaista yhteistyötä Huhmari Kari Hyvärinen, yhteistyökoordinaattori Pohjois-Karjalan kansanterveyden.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
Tilanne Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Sijaishuollon ohjauksen ja valvonnan malli – Kohti lapsikeskeistä ja lapsenoikeusperustaista toimintatapaa Susanna Hoikkala Erityisasiantuntija/Lastensuojelun.
Ritva Väisänen ja Satu Turkka
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tulevaisuuden näkymät alueella
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnan tehtävänä
Työvälineiden hyödyntäminen sote-tieto strategian laadinnassa ja toimeenpanossa
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Toimintamallien kuvaamisen ja esittämisen haaste Innokylässä
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Terveydenhuollon menetelmien arviointi 2018-
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
SISÄLTÖ 1 Johdanto 2 Mitä neuvolatyön vaikuttavuudella tarkoitetaan?
Lihavuus laskuun Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Terve kunta -vERKOSTOPÄIVÄT
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Sote-uudistuksen toimeenpano
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Perhekeskustoiminnan työpaja
Ehkäisevän päihdetyön rakenTEET Evijärvi – Kauhava – Lappajärvi
Esityksen transkriptio:

Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämien Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen politiikassa voimme nähdä kaksi linjausta; kuntalaisen itsenäinen päätöksenteko omasta hyvinvoinnistaan ja erilaisten säädösten antamat linjaukset hyvinvointitoiminnalle julkisella sektorilla. Kansalaisten oma halu ja kyky pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan ja terveydestään on ratkaisevaa hyvinvointitoimenpiteiden toteuttamisessa ja tuloksien saamisessa. Kunkin ihmisen oma asenne on ratkaiseva asia oman hyvinvoinnin toteutumisessa. Julkinen palvelujärjestelmä tukee kansalaista toteuttamaan omaa terveydenedistämistään mm. tuottamalla hyvinvointitietoa ja menetelmiä.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on keskeinen osa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin strategiaa. Strategian viisi ydinprosessia ovat: 1) Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen 2) Palvelutarpeen arviointi 3) Palvelutuotannon kehittäminen 4) Oikea-aikainen ja kuntouttava jatkohoito 5) Palveluiden tuottaminen kotiin Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on mukana kaikilla Eksoten toimialueilla siten, että se tiedostetaan toimintaprosesseja kehitettäessä, toteutettaessa ja arvioitaessa.

Kolme tuottavuuden innovaatioaluetta

MAAKUNNALLINEN HYVINVOINTITYÖRYHMÄ Määrittelee maakunnalliset painopistealueet hyvinvointistrategian pohjalta EKSOTE Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaatioryhmä ja hyvinvointitiimit Valmistelu ja toteutusvastuu sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan osalta KUNNAT Hyvinvointi tiimi tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työ-/johtoryhmä Valmistelu ja toteutusvastuu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä ja terveyserojen seurannasta STM, THL ja KUNTALIITTO Lainsäädäntötyö, ohjaa ja seuraa HTE -toimintaa valtakunnallisesti 3. SEKTORI Edustus maakunnallisessa hyvinvointityö- ryhmässä ja vuositapaamiset Toteuttaa osaltaan maakunnallisen hyvinvointi- strategian toimeenpanoa Koordinaatiovastuu sovittava eri toimijoiden kanssa

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaatiotyöryhmä Ikäryhmäkohtaiset tiimit Lapset ja lapsiperheet tiimi Nuoret tiimi Työikäiset tiimi HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISEN KOORDINAATTORI Ikäihmiset tiimi 2. Kansalaisen osallistaminen terveyden edistämiseen 1. Terveyserojen kaventuminen 5. Toimintakyvyn edistäminen 4. Terveelliset elämäntavat 3. Varhainen puuttuminen

” Kohti terveempää kuntaa, kaikki toimijat vaunuissa mukana.” Haluatko mukaan ?” Muutos ei ole nopea ja vaatii uskallusta niin sote-organisaatioilta, kansallisista toimijoilta kuin kunnallisilta päätöksen tekijöiltä. Hyvinvointipalveluiden tuottaminen monimuotoistuu ja hoitotapahtumaan liittyvien osapuolien roolit ja vastuut muuttuvat tulevaisuudessa Eri osapuolet toimivat yhdessä, integroiduilla prosesseilla ja työvälineillä Vanhat mallit eivät toimi. Toiminta voidaan säästää hengiltä, mutta tämä ratkaisu ei liene kuitenkaan haluttu ratkaisu.