Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Advertisements

Dialogi William Isaacs.
Heijastuksia elämästä
Tietopaketti Big Datasta
Kasvaako pääni, kun opin?
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Jumalan kanssa.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Jos sinulla vain on hieman aikaa keskittyä... Hei! Alkaako ruudun tuijottaminen rasittaa silmiä??? Alkaa siis.. Pikakalibrointitesti on nyt paikallaan!
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
(Made By: Jouko ja Mikko Pynnönen)
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Opetuksen laadun rakenteet Mikko Mäntysaari
INTERNET - kanava tavoittamiselle - internet on yksi päämedioista tällä hetkellä - sen avulla ihmiset etsivät asioita, hakevat tietoa ja tekevät päätöksiä.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Topintupa , mobiilipilotti Blogien käyttöönotto.
Kuinka rakentaa tietokone itse
Photoshop Cs5 tuttorial. HDR  HDR (tulee englanninkielistä sanoista High Dynamic Range) tarkoittaa kuvantamista, missä kuvaa käsitellään muodossa, jossa.
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
NALLE PUH.
Hytin kippaus Scania 113H R380
Rakkaat ystäväni!.
YMALin strategia: tavoitteet ja painopistealueet.
Oman sivuston perustaminen Opasnetiin Kuopio,
YMALin strategia: tavoitteet ja painopistealueet.
EU-vaikuttaminen Suomessa
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
Slideshare koonti Mervi Isola.
Asunto & Rakentaja 12 – messulehden tutkimus Etelä-Saimaa
SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
ALKOIPA KERRAN…. MATKA KOHTI NUORISOPÄIVIÄ!. Tätä Nuorisopäivämatkaa on kuljettu yhdessä jo hyvän aikaa… … ja matkalla onkin ehtinyt sattua vaikka mitä!
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Demokratiaa etsimässä Helsingin demokratiaryhmän pohdinnoista.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Opasnet päätöksenteon työkaluna Jouni Tuomisto, THL.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
T /5115 Software Development Project I/II Experience Exchange Session: architects Jari Vanhanen Ohjelmistoliiketoiminnan ja –tuotannon laboratorio.
Tietoa Tulevaisuuden tutkimuksen seurasta. Tulevaisuudentutkimus Tulevaisuudentutkimus on monitieteellinen tiedonala, jonka tarkoituksena on selvittää.
SundaySoup Oulu Hupisaaret.fi Rahoita: Mesenaatti.me Osallistuaksesi, hae mukaan 5.5. mennessä osoitteessa: hupisaaret.fi/sundaysoup-oulu.
Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Volitioprosessi, tahdon!
Esityksen transkriptio:

Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin ruveta tekemään. Kun tätä hommaa nyt on tehnyt tuntuu siltä, että jos Opasnet saadaan laajempaan tietoon tästä voi oikeasti olla hyötyä.” ”Mielestäni on hyvä että tällaisia järjestelmiä kehitetään. Perinteinen edustuksellinen demokratia alkaa olla aikansa elänyt: vaihtoehtona tieteelliseen tutkimukseen tai varmistettuihin asiatietoihin perustuva keskustelu ja suora demokratia olisi mielestäni huomattavasti parempi. Opasnet voisi olla yksi askel oikeaan suuntaan.” ”Idea on loistava, tästä eteenpäin nähdään kuinka se toimii käytännössä. Projekti tuntuu välillä valtavalta ja haastavalta. Onneksi tämä vain kannustaa jatkamaan työn muuttuessa koko ajan myös mielenkiintoisemmaksi.” ”Opasnet on mahtava tilaisuus saada oma äänensä kuuluville. Sieltä löytyy faktatietoa ja mielipiteitä, joiden avulla pääsee mukaan asiaan kuin asiaan, vaikka ei siihen olisi muuten perehtynytkään. Ei siis tarvitse olla asiasta väitöskirjaa laatinut, jotta voisi sanoa sanottavansa ja tulla kuulluksi.” fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Kansalaisparlamentti ydinvoimasta! Ydinvoima haisee a)Hyvälle b)Pahalle c)Mansikoille Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?

Usein sanotaan mutta harvoin uskotaan, että yksi ihminen voi teoillaan vaikuttaa isoihin asioihin. Internetiin on tullut työtila, Opasnet, juuri sitä varten, että tavalliset ihmiset saavat helposti selkeää tietoa yhteiskunnallisista asioista ja voivat kommentoida niihin siten omalta osaltaan vaikuttaen päätöksiin. Tällä hetkellä meneillään on arviointi suomalaisen ydinvoiman hyvistä ja huonoista puolista. Sivustolle on kerätty, jäsennelty ja tiivistetty artikkeleita, mielipiteitä, päätöksiä ja tietoa ydinvoimasta, jotta jokainen löytäisi aiheesta yhtenäistä ja olennaista tietoa tarvitsematta koluta puolta nettiä kerätäkseen haluamansa tiedot kasaan. Kaikkea sivuilla olevaa voi kommentoida vapaasti, ja se onkin erittäin suositeltavaa, sillä mitä useampi ihminen ilmaisee mielipiteensä ja jakaa muille tietonsa sitä viisaampia muut ovat ja sitä vaikeampi päättäjien on olla ottamatta niitä huomioon tehdessään isoja päätöksiä. Saattaa tuntua, että keskustelu Ydinvoimastahan on ohi. Miksi tällaisesta kerrotaan vasta nyt? Se ei kuitenkaan ole ohi, vaikka kaksi uutta ydinvoimalaa saikin rakennusluvat. Tulevaisuudessa lisäydinvoiman rakentaminen puhuttaa Suomessa varmasti, ja Fortumin ydinvoimalan rakentamisesta äänestetään todennäköisesti uudestaan, ei niin kaukana tulevaisuudessa. Jo tehtyihin päätöksiin ei voi enää vaikuttaa, mutta tulevaisuuden päätöksiin voi. Niin isoihin päätöksiin kuin ydinvoiman rakentaminen, joka vaikuttaa tulevaisuuden jälkipolviin vielä hyvin, hyvin kauan, on parempi, että moni ihminen sanoo mielipiteensä. Kuinka monta ihmistä olisi hyvä määrä päättämään ja vaikuttamaan siihen, millaisessa Suomessa lapsen- lapsenlapsenlapsemme elävät? Riittääkö siihen pelkkä eduskunta, vai pitäisikö päätöksenteossa olla mukana muitakin?