Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014.
Tule mukaan Nälkäpäivä- keräykseen!
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Sarahin tarina. Nimeni on Sarah ja olen 10 vuotta. Tykkään naruhyppelystä ystävieni kanssa.
Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
Pikkupoika kysyi isältään...
KANSAINVÄLINEN KAVERIVIIKKO Monet kaverit vain kävelevät sisään ja ulos elämästämme.. Mutta vain tosiystävät jättävät jalanjäljet sydämihimme..
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Jumalan kanssa.
Ystävän avulla apua yksinäiseen arkeen
Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
Kainaston ryhmiksen Varhaiskasvatussuunnitelma Ryhmis aloitti toimintansa elokuussa Tiloissa toimii kaksi ryhmää, Kissankellot ja Kehäkukat. Molemmissa.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Kuka määrää, Sinä tai pomo?.
Rakkaat ystäväni!.
Olkoon matkasi onnekas, aja varoen ole ponnekas! Varoa – varon – Varo koira! - ette vaadata, ettevaatlik olla Ponnekas – jõuline, kindel, mõjuv Unelmoitko?
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Kaksi nunnaa lähti luostarista kaupunkiin myymään pikkuleipiä
Ei hätää, jos sinä autat. Operaatio Nälkäpäivä 2012.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
NAISEN ITSETUNTO.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
LIONS-PERIAATTEET JA LIONS-ARVOT
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
© Cylon Jippii! Oli prinsessan syntymäpäivät ja hänen ystävänsä kokoontuivat juhlimaan.
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Verbi + Verbi.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Vierailimme Stentorpin lammastilalla Kun olimme bussilla harhailleet vähän matkaa, löysimme perille. Tilan omistajat Heikki ja Jill toivottivat meidät.
Pikkupoika kysyi isältään...
Tapahtukoon sinun tahtosi
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Puhu parin kanssa. Mistä kaupungista sinä olet kotoisin
Matkalla.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Lentokone on juuri putoamassa. Koneessa on 5 matkustajaa mutta vain 4 laskuvarjoa.
Päivänavaus Rukous on silta Joskus sisimpäämme kasvaa ilon kukkamaa. Kaikki on niin hyvin, että ihan naurattaa. Silloin tuntuu, että rukouskin.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
Nälkäpäiväkeräys Katastrofirahastoon kerätyillä varoilla Punainen Risti pystyy vastaamaan avuntarpeeseen nopeasti, lähellä ja kaukana. Aliravitsemus,
Hyvää elämää maaseudulla
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
TEEMAKOULUSOPIMUS Helsingin ja Uudenmaan piiri
Samaan aikaan kun moni koti maailmalla on tuhoutunut,
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
PERINTEISET SYYSKARNEVAALIT PIDETÄÄN
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Esityksen transkriptio:

Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015 Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015. Tuhansia menehtyi, ja yhteensä maanjäristykset ovat vaikuttaneet jopa 5,6 miljoonan ihmisen elämään. Jälkijäristys toukokuussa vaikeutti tilannetta entisestään. Maanjäristys tuhosi esimerkiksi Singatin alueen eteläosassa lähes kaikki talot. EMIL HELOTIE EMIL HELOTIE

Ranjita Khadka: - Singatin kaupungissa asuva 13-vuotias koululainen, jonka koti romahti toisessa maanjäristyksessä - Oli uimassa sisarustensa kanssa läheisessä joessa, kun vesi alkoi väristä - Lapset kiirehtivät rantaan ja juoksivat kohti kotiaan maan järistessä, mutta talo oli jo raunioina - Toinen maanjäristys pahensi tilannetta etenkin syrjäisillä seuduilla MIRVA HELENIUS

Ranjitan koti maanjäristyksen jälkeen. MIRVA HELENIUS

”Menetin kaikki tavarani eikä kouluakaan ole, joten täällä ei ole paljoakaan tekemistä. Toivon, että saamme pian uuden kodin, ja että pääsen takaisin kouluun. Kunpa meillä olisi tarpeeksi rahaa mennä Kathmanduun tai johonkin muuhun turvalliseen paikkaan. Koska meillä ei ole mitään, meidän täytyy pysyä täällä ja asua väliaikaisessa suojassa. Pelkään uutta maanjäristystä joka päivä. Tulevaisuudessa haluan opiskella ahkerasti ja tulla sosiaalityöntekijäksi auttaakseni muita, mutta ensin minä itse tarvitsen apua. Kertokaa maailmalle, että olemme täällä ja tarvitsemme apua.” - Ranjita Khadka, 13

Värikkään omakotitalon rauniot Sindupolchwokissa pääkaupunki Kathmandun lähellä. Nepalin Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat jakaneet pressuja kotinsa menettäneille perheille. PALANI MOHAN

Vapaaehtoiset pitävät hygieniakoulutusta kotinsa menettäneille Rasuwan alueella. Ahtaissa väliaikaisissa asumuksissa käsienpesu on erityisen tärkeää, jotta taudit eivät leviä. MIRVA HELENIUS

Lapset leikkivät Punaisen Ristin tilassa Bidurin kaupungissa Nuwakotin alueella. Nuwakot on yksi pahiten kärsineistä alueista. Turvallisten leikkipaikkojen tarjoaminen on yksi avun muodoista. MIRVA HELENIUS

Laxmi Kumari Raila: - 30-vuotias kolmen lapsen äiti sekä terveyden ja hygienian vapaaehtoinen Nepalin Punaisessa Ristissä - Hoitaa lapsia kotona, auttaa myös maanviljelijä-miestään peltotöissä - Kouluttautui vapaaehtoiseksi noin vuosi sitten - Ennen maanjäristystä vapaaehtoistyö keskittyi hygieniaan hyvinkin yksityiskohtaiseksi; maanjäristyksen jälkeen hygieniatiedotus on palannut perusasioihin kuten käsien pesuun - Näin ehkäistään tautien leviämistä ahtaissa asumuksissa MIRVA HELENIUS

  ”Kun maanjäristys iski, pelastimme naapureideni kanssa kaksi ihmistä sortuneista taloista. Punaisen Ristin koulutuksen ansiosta osasin antaa heille ensiapua. Omakin kotitaloni romahti, ja asun lasteni kanssa pressun alla. Koen kuitenkin olevani onnekas, sillä minulla on perheeni tukena, ja asumme kotimme raunioiden vieressä. Olen huolissani tulevaisuudestamme ja pärjäämisestämme. Haluan silti auttaa muita, sillä me olemme kaikki ihmisiä, yhtä arvokkaita. Siksi toivon myös, että ihmiset eri puolilta maailmaa auttaisivat meitä.” - Laxmi Kumari Raila, vapaaehtoinen

Kiitos, kun osallistutte Kiitos, kun osallistutte! Autatte viemään katastrofien uhreille toivoa paremmasta huomisesta. NÄLKÄPÄIVÄ 17.-19.9.2015 nälkäpäivä.fi