SAUMALEVY Saumalevyn rakenne vaihtelee sen mukaan, onko se tehty havupuusta vai koivusta. Havupuusta levyt tehdään tasalevyisistä kappaleista, kun taas.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Miksi puuta pitää kuivata?
Advertisements

Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Tuohitähti.
Mekaaninen energia voimatarinoita
Esimerkkejä Esimerkki 1. Hetkellä t1 = 8 s on auton asema s1 = 600 m ja hetkellä t2 = 28 s on s2 = 800 m. Kuinka suuri on keskinopeus? s2 -s1 s 800 m.
Vastuullisuus verkkokalastuksessa
Resistanssi ja Ohmin laki
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Minivaatteiden kaavoituksen alkeet
Nopeudesta ja kiihtyvyydestä
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Pidä turvallisuusväli
Pumpulipupupussi.
Havainto.
Vuorovaikutuksesta voimaan
Työ (W) Voima tekee työtä kun se vaikuttaa liikkuvaan kappaleeseen liikkeen suunnassa Työn suuruus saadaan pistetulon avulla: W on voiman F tekemä työ.
Kestopikkuhousunsuoja
Kuinka rakentaa tietokone itse
Tiheys.
Korroosiomaalauksen perusteet
2.8.3 Abstraktit tietotyypit
Preppaus ENA 4.
Venäläinen riepunukke
Tiedonhaku Internetistä
pieni kokoelma mekaniikan suurejärjestelmästä Mikko Rahikka 2001
Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto.
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Tiedonhakumenetelmät Helena Ahonen-Myka Kevät 2004, osa 9 Merkkijonohahmon etsintä selaamalla.
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
Mitä kitka on?. Mitä kitka on? Kitka Kitka vastustaa liikettä. Miksei tämä toimi?
LÄÄKELASKENTA Kaasulaskut
Mitä kitka on?. Mitä kitka on? Kitka: Kitka vastustaa liikettä. Miksei tämä toimi?
Metallien ominaisuuksia kuvaavia käsitteitä:
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
Ääni!.
*14. Kolmiossa yksi kärki on origossa, toinen pisteessä A= (9, 0), B=(3,6) Osoita, että kolmion pyörähtäessä x-akselin ympäri syntyvän kappaleen tilavuus.
Keikkailu Joo ja se on oikealta nimeltä rullalautailua. Sen ideana on saada temppuja erilaisia temppuja laudalla, jossa on kaksi truckia ja neljä rengasta.
Kestoside.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
Ilves TUNTOMERKIT Ilves on Suomen luonnon ainut kissaeläin.
Kontrollirakenteet laajemmin
Havainto. Taivaalla näkyvistä kohteista tutuimpia on Otava, eli Ursa Major (Iso Karhu) Se kiertyy öisellä vaelluksella Pohjantähden ympärillä.
1. Probleema –Onko täysikuu yhtä korkealla ollessaan eteläisellä taivaalla sekä kesällä että talvella?
FSC- JÄÄHDYTYSELEMENTTI Juho Nenonen Joel Anttila Riikka Kutvonen Simo Lehtonen Janne Nurmi
Suorien leikkauspiste
Tilastollinen testaus Mann-Whitneyn –testiä voidaan käyttää hyvin pienille n 2 ≤ 8 keskikokoisille 9 ≤ n 2 ≤ 20 suurille n 2 ≥ 20 otoksille –voidaan käyttää.
Valintarakenne valintarakenne alkaa aina kysymyksellä eli ehdolla ehto tarkoittaa, että muuttujan sisältöä verrataan toisen muuttujan sisältöön tai vakioon.
PC-liitäntä AtMega32:lle Viestin lähetys / vastaanotto Sekä laitteen konfigurointi.
Maanjäristykset.
Puun viat.
Ongelmat on tehty ratkaistaviksi
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Käyttöohje Seuraavalle sivulle Viimeksi katsotulle sivulle Sisällysluetteloon Kun hiiren nuolikuvio muuttuu kohteen päällä kädeksi, niin siitä pääsee.
Liimaus Marko Seppä-Murto. Puun liimaukseen vaikuttavat tekijät Puun ominaisuuksia puun rakenne erilaiset viat puun kosteus puun eläminen liimattavan.
Liimaus Liimamäärän laskenta Marko Seppä-Murto. Liimattavat pinnat Päällyste (viilu, laminaatti tai muu) liimataan aina levyn molemmin puolin Vääntymisen.
Tekijä ja päivämäärä1 VIILUN VALMISTAMINEN Marko Seppä-Murto.
PURISTAMINEN Marko Seppä-Murto Tekijä ja päivämäärä1.
Niittaus Lopetus.
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Tarkoitus: Valmistaa rimoista halutun paksuinen massiivipuulevy ja samalla estetään puun luonnollinen vääntyminen.
PP -viemäriputket: ominaisuudet, käyttö ja asennus
Hydrokopteri Fysiikan ilmiö teknisen käsityön aihepiirinä luokka
PERISKOOPPI.
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Kontrollirakenteet laajemmin
Kulma Matematiikka 7. luokka
Esityksen transkriptio:

SAUMALEVY Saumalevyn rakenne vaihtelee sen mukaan, onko se tehty havupuusta vai koivusta. Havupuusta levyt tehdään tasalevyisistä kappaleista, kun taas koivusta tehtävät valmistetaan tavallisesti erilevyisistä kappaleista. Sauma voidaan valmistaa oikohöylällä, jolloin siitä tulee suora tai erikoisella saumauskoneella, jolloin saadaan profiloitu sauma.

Saumalevyn valmistus Särmäys Halkaisu a c b

Saumalevyn valmistus b Lappeen oikaisu Särmien oikaisu

Saumalevyn valmistus Liimaus

Saumalevyn valmistus Mitallistaminen

Sauman kaarevuus Levyä liimattaessa saa sauma aina jonkin verran liimasta kosteutta ja puu hieman turpoaa. Liimauksen jälkeen alkaa sauman kuivuminen, joka on päistä nopeampaa kuin keskeltä. Jos sauma on täysin suora, se saattaa avautua päästä kuivuessaan. Tämän estämiseksi tehdään sauma hieman kaarevaksi, jolloin sen päihin saadaan liimattaessa aikaan pieni puristus-jännitys, joka liimasauman kuivuessa pitää sen kiinni. Kaarevuuden suuruus:

Saumalevyn rakenne Kohta A: sydänkeskeisistä laudoista. Se säilyy kohtalaisen hyvin suorana kosteusvaihteluissa, mutta halkeilee helposti ja on siten rakenteeltaan huono. Kohta B: säteittäin sahatuista laudoista. Levy säilyttää hyvin muotonsa ja liikkuu vähän kosteuden vaihdellessa. Kohta C - D: tangentiaalisesti sahatuista laudoista eli pintalaudoista. Tällainen levy tulee kuivuessaan yläpinnaltaan koveraksi ja kostuessaan kuperaksi. Kohdat C ja D liikkuvat paljon kosteuden vaihdellessa.

Saumalevyn ominaisuuksia Levy liikkuu paljon, etenkin jos se on tehty pintalaudoista. Levy säilyttää huonosti muotonsa. Levy kestää melko hyvin kulutusta. Saumalevy ei ole kaunis, koska saumat näkyvät ja laudoissa on useimmiten värivaihteluita. Levy on lujuudeltaan heikohkoa. Saumalevyä ei pidä käyttää vapaana levynä, vaan se tulee sitoa.

Saumalevyn siderakenne Saumalevyn muodon säilymistä voidaan parantaa sijoittamalla listat levyn päihin tai lappeeseen. Listat on kiinnitettävä pyrstöuurre-liitoksin ja liimattava vain toisesta päästä kiinni, jotta levy pääsee liikkumaan kosteuden vaihdellessa.

SAUMALEVYN VALMISTUS Saumalevy muodostuu yhteen liimatuista sahatavaran kappaleista, joista yleensä kaikki pinnat on höylätty. Työvara pituussuunnassa 20 - 30 mm. Työvaran suuruus riippuu lähinnä sauma-levyn leveydestä ja saumalevyyn liimattavien kappaleiden lukumäärästä. Liimattavat kappaleet voivat olla eri levyisiä. Liimattavat kappaleet voivat olla leveys-suunnassa hieman kiilamaisia. Saumalevyä varten joudutaan valmistamaan aina vähintään kaksi yhteen liimattavaa kappaletta. Oikaistaessa lapetta sitä ei tarvitse höylätä aivan sileäksi, vaan siihen saa jäädä sahan jälkeä noin 0,5mm syvyydeltä.

SAUMALEVYN VALMISTUS Lappeiden oikaisun jälkeen kappaleisiin höylätään välittömästi paksuus, jonka oltava vähintään 2 mm saumalevyn nimellispaksuutta suurempi. (Saumalevyn lopullinen paksuus höylätään vasta liimauksen jälkeen). Samaan saumalevyyn liimattavien kpl on oltava saman paksuisia. Sahatavaran syrjät oikaistaan vasta paksuuden höyläämisen jälkeen. Syrjiä ei oikaista pituussuunnassa aivan suoriksi vaan hieman koveriksi. Saumalevyn kappaleisiin tarkistetaan pituus vasta saumalevyn paksuuden höyläämisen ja syrjän oikaisun sekä saumalevyn leveyden sahauksen jälkeen.