Opintotuki, työ- ja kansaneläke, työttömyyskorvaukset.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työuran pituus Ydinindikaattorit
Advertisements

Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Etuuksia koskevat kannanotot AKKU-johtoryhmän esitysten johdosta •Aikuiskoulutus on tullut myöhään tuen piiriin, ja sen taso on myös alhaisimpia. Ajatuksena.
TUTKIJA TYÖMARKKINOILLA
TYÖLLISYYS- JA KASVUSOPIMUKSESSA SOVITUT TYÖTTÖMYYSTURVAMUUTOKSET 1.Omavastuuaika lyhenee 5 päivään nykyisestä 7 päivästä o Toimeentulo paranee työttömyyden.
OPINTOTUKI Kela Etelä-Pohjanmaan vakuutuspiiri Kimmo Koppelomäki
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Hyvinvointi.
Perusasioita eläkkeistä kv-tilanteissa
Mikä ihmeen kansanopisto? SUOMEN KANSANOPISTOYHDISTYS – FINLANDS FOLKHÖGSKOLFÖRENING RY.
© Mela 2011 Vakuutukset Melasta. © Mela 2011 Täysi hyöty Melan vakuutuksista MYEL-vakuutus on jokaisen viljelijän, kalastajan, poronhoitajan ja metsätilallisen.
eläkkeensaajan asumistuki
Sosiaaliturvan viidakossa
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
62-vuotiaana vanhuuseläkkeelle Työttömyysturvalain mukaisilla lisäpäivillä olevalla henkilöllä on oikeus työeläkelakien mukaiseen vanhuuseläkkeeseen.
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Oulun aikuislukio 2014.
INFOA ABEILLE.
Perusasioita eläkkeistä kv-tilanteissa
Oppisopimuskoulutuksen osapuolet
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Avoin kaikille Joustava, kokonais- valtainen opiskelu Yhteisöllisyys – sosiaalisuus Suomalainen – kansainvälinen opinnot/hyvatietaa.htmlwww.kansanopistot.fi/
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
Esittely koululaisille Verohallinto 2008
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Vihreiden tavoitteet sosiaaliturvan uudistukselle 1.Perusturvaa parannettava 2.Henkilökohtaisuutta vahvistettava 3.Byrokratiaa vähennettävä 4.Työnteon.
Työeläkeuudistus 2017 Esimerkkilaskelmia
Esittely koululaisille Verohallinto 2015
5/2004 CIMO Liikkuvuuden lisääminen ongelma-aloilla: case tekniikka Taulukot: Suomesta ulkomaille lähtevät vaihto- opiskelijat suhteessa uusiin opiskelijoihin.
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Microkatu 1 (A-osa) Kuopio Asiakaspalvelu p klo 9.00 – etunimi.sukunimi(at)sakky.fi.
Kokonaiseläke 2016 Eläketurvakeskus 1 Lähde: Kokonaiseläke Katsaus työeläkkeen, kansaneläkkeen ja verotuksen määräytymiseen. Juha Knuuti ja Suvi.
Verotus Suomessa Esittely koululaisille Verohallinto 2013.
Yrittäjien lakisääteinen eläketurva – työurat, työtulot ja rahoitus Eeva Poutiainen, Juha Knuuti ja Janne Salonen.
SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.
Opintotuki ja muut etuudet opintojen aikana Ilpo Lahtinen vastaava suunnittelija Kansaneläkelaitos.
Koulutusrahaston vuosi Koulutusrahasto Perustettu lailla vuonna 1970 Eroraharahastona o Hoitaa lakisääteisiä tehtäviä, jotka valmisteltu.
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
Kuka voi saada opintolainan
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
Kuraattorin tuki nuorille taloudellisissa asioissa toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten työpajoilla Tiina Viskari, kuraattori + toisen asteen kuraattoritiimi.
1 Koulutusrahaston etuudet. 2 Koulutusrahasto lyhyesti Työmarkkinajärjestöjen hallinnoima rahasto Tukee omaehtoista ammatillista aikuiskoulutusta Etuudet.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Opintotuen tutorien perehdytys Mikko Punkari Maanantai
Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin alkaen
Kansalaisaloite työeläkeindeksin palauttamisesta palkkatasoindeksiksi
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
11 Sosiaaliturva auttaa vaikeuksien yli s
Pääsääntö Sukulaisuus * Muu ehto Muu työskentely
HYVINVOIN- TIVALTION KEHITYS Ja SOSIAALI- POLITIIKKA.
Nuorten oppisopimuskoulutus
Talousennusteet - mitä yritysjohto voi niistä oppia?
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Pääsääntö Sukulaisuus * Muu ehto Muu työskentely
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Suomen verotus selkokielellä
Ammattikorkeakoulujen yhteiset verkostohankkeet
Sosiaaliturva erityistilanteet
OSA II Luotot ja takaus. OSA II Luotot ja takaus.
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
Opintotuki ulkomaanjaksolle
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Miten työtulo vaikuttaa sosiaaliturvaan
Työurasopimus
Esityksen transkriptio:

Opintotuki, työ- ja kansaneläke, työttömyyskorvaukset

Opintotuki opiskelijalle maksettava tuki peruskoulun jälkeisten opintojen tukemiseen jonka maksaa valtio opintotukeen kuuluvat opintoraha, asumislisä sekä opintolainan valtiontakaus opintotuen myöntämisen edellytykset: oppilaitokseen hyväksyminen, päätoiminen opiskelu, opinnoissa edistyminen, taloudellisen tuen tarve

opintotukea voivat saada Suomen kansalaiset sekä tietyin ehdoin myös muiden maiden kansalaiset vanhempien luona asuvien opintotuki on pienempi koulutusaste vaikuttaa tuen suuruuteen, esim. yliopisto- opiskelijat saavat enemmän tukea kuin lukio- opiskelijat jne.

Työeläke työeläke on eläkettä, jota maksetaan ansiotyössä olleelle ja sen määrä perustuu työuran aikaisiin tuloihin ¾ työeläkkeestä rahoitetaan kyseisen vuoden eläkevakuutusmaksutuloilla ja ¼ aiemmin rahastoiduista maksuista ja niiden tuotoista työeläkettä karttuu vuotiaille 1,5 % tuloista, vuotiaille 1,9 % ja vähintään 63-vuotiaille 4,5 % vuoden työansioista

Kansaneläke kansaneläkettä maksetaan, jos työeläke on pieni tai sitä ei makseta ollenkaan täysi määrä on 562,27 €/kk kumppanin kanssa asuvalle ja 633,91 €/kk yksin asuvalle kansaneläkettä ei makseta ollenkaan, jos muiden eläkkeiden määrä ylittää 1 166,96 €/ kk (kumppanin kanssa asuva) tai 1 310,30 €/ kk (yksin asuva)

Työttömyyskorvaukset ansiosidonnainen päiväraha muodostuu peruspäivärahan ja hakijan palkan mukaan määräytyvästä ansio-osasta. Ansiosidonnaiden päiväraha on keskimäärin 1070 euroa kuussa ja sitä maksetaan enintään 500 päivän ajan. Peruspäivärahaa saa, kun työssäoloehto on tullut täyteen ennen työttömyyden alkua ja sen määrä 32,66 €/ päivä

Työmarkkinatuki Työmarkkinatuki on 32,66 €/ päivä (samansuuruinen kuin peruspäiväraha), mutta sen kestoa ei ole rajoitettu