Hyvinvoiva asukas – hyvinvoiva kunta Sähköinen hyvinvointikertomus Kainuun 3. Hyvinvointifoorumi 20.9.2011 Soile Paahtama erityisasiantuntija.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

Kuljetus Kovalainen Ma-Pe
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus
LAPSEN ÄÄNI -hanke Etelä-Kymenlaakson perhepalveluverkosto
Alueellinen vaikuttaminen kunnissa 2010-luvulla Arto Koski Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto.
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Yhteiset seurakuntapalvelut
Maaseudun palvelut - naisnäkökulma Maarit Sireni, Karjalan tutkimuslaitos Maaseudun palvelujen ja hyvinvoinnin tutkijoiden tapaaminen Jyväskylä
Haapajärvi on alueen suurin kaupunki 7714 väestömäärällään
TERPS -PTSS Oulu Hannu Leskinen Shpjohtaja, TtT.
Päivälukiot hyödyntämässä etälukiomallia
Hyvinvointiseminaari Raahessa
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Alkoholiohjelman kumppanuudet Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi 2010 Kari Paaso STM.
Elämänhallintatyöryhmän kokous
Jokilaaksojen SoTen tuotantorakenne ?
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
TerPS2 Oulun Eteläisen osahanke KalajoenhankeosioHelmen hankeosio Selänteen hankeosio.
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Hankkeilla räätälöityä toimintaa kuntiin Muutoksessa mukana - Maaseudun Sivistysliitto.
Kuntaliitokset ja yhdistymisselvitykset
Kuntarakenneselvitysten tilanne maakunnittain
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan strategia 2020 Työryhmä 3: Tiedon toisisijainen käyttö Pj. Sinikka Salo, Oulun kaupunki.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Esimerkkejä kuntien erilaisuudesta Lähde: Tilastokeskus PIENINMEDIAANISUURINKOKO MAA Väkiluku Sottunga Helsinki
Petteri Orpon koordinaatioryhmän linjaukset Jukka Mattila
Tilanne Sote-rakenneuudistuksessa Jorma Penttinen johtajaylilääkäri PS-shp:n kuntayhtymä
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
DIAPANKKI: Mielenterveysasiakkaiden avo- ja laitoshoito ja asumispalvelut OYS-ervan kunnissa Kaste-hanke: Pohjoinen sote ja tuottamisen rakenteet Projektipäällikkö.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuolto Kokkola, Kannus, Kaustinen, Kruunupyy, Halsua, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli.
Kaakkois-Suomen järjestöjen aluetapaaminen , Erica Mäkipää.
Kaste-ohjelma pähkinänkuoressa Salme Kallinen, neuvotteleva virkamies
Potilasturvallisuutta taidolla Verkkokoulutus perusterveydenhuollon henkilöstölle Petri Volmanen Perusterveydenhuollon kehittäjät.
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
ASIAKKAAN KOHTAAMINEN – VASTUUN JAKO
Kehittämisen painoalueet kunnissa
Kaste-hanke: Pohjoinen sote ja tuottamisen rakenteet
Hyvinvointia yhteistyöllä!
Tietopaketti 9: Vammaispalvelut
Yleistä tietoa Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta
Tietopaketti 8: Mielenterveys ja päihteet
Tietopaketti 4: Ikäihmiset
Tietopaketti 5: Välitön avun tarve
Tietopaketti 3: Nuoret aikuiset ja työikäiset
Tietopaketti 10: Toimintakyky ja kuntoutuminen
Tietopaketti 7: Vuodeosasto- ja sairaalahoito
Arvonlisäys toimialoittain Oulun Eteläisen alueella 2015*
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Kysely Terve Kunta -verkoston jäsenille vuoden 2016 toiminnasta
Maakuntien hyte-valmistelijoiden VERTAISFOORUMI J-Sali 1
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen -projekti
Terve Kunta -verkoston jäsenten toiminta 2015
Pohjois-Pohjanmaan alueen kuntien vammaisneuvostot ja muut asiointipalvelut Oulu / Sanna Saarimaa.
Viidessä maakunnassa yhteensä 57 etäpalvelupistettä
Ehdotetut kriisikuntakriteerit 2020
Kuntien ja järjestöjen yhteistyö
Kriisikuntakriteerit 2020
Opettajankoulutusfoorumi opettajankoulutusta uudistamassa Seija Mahlamäki-Kultanen, HAMK, Kristina Mikkonen, OY, Inkeri Ruokonen, HY ja Teppo Toikka,
Espoo/Esbo Forssa Hamina Helsinki/Helsingfors Hollola Hyvinkää
Esityksen transkriptio:

Hyvinvoiva asukas – hyvinvoiva kunta Sähköinen hyvinvointikertomus Kainuun 3. Hyvinvointifoorumi Soile Paahtama erityisasiantuntija

Kuntalaki (1995/365) 1§ 3 mom. Kunta pyrkii edistämään asukkaidensa hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan.

Terveydenhuoltolaki 1326/ § Terveys- ja hyvinvointivaikutusten huomioon ottaminen 12 § Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen kunnassa 34 § Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma (Sosiaalihuoltolaki luonnosvaiheessa)

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma (Kaste-ohjelma) Tavoitteena on, että kuntalaisten osallisuus lisääntyy ja syrjäytyminen vähenee hyvinvointi ja terveys lisääntyvät, hyvinvointi- ja terveyserot kaventuvat palveluiden laatu, vaikuttavuus ja saatavuus paranevat, alueelliset erot vähentyvät Teema: Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen rakenteet (Kaste II on valmisteilla)

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen rakenteet ja toimeenpano kunnassa (THL: Johtaminen tukee hyvinvoivaa ja tervettä kuntaa, Hyvinvoiva ja terve kunta, Tukiaineistoa kuntajohdolle, Kide-sarja)

TerPS Kainuun osahanke Hankkeen tavoitteet (2011 vuoden loppuun mennessä) 1.Kainuun alueelle on luotu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen rakenteet ja poikkihallinnolliset hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmät jotka toimivat niin alueellisesti kuin maakunnallisesti. Malli muistuttaa aluemallia. 2. Kainuun kuntiin on syntynyt kahdeksan hyvinvointikertomusta ja yksi Kainuun maakunta - kuntayhtymän sosiaali- ja terveystoimialalle. Hyvinvointikertomusten lähtökohtana on alhaalta ylöspäin näkyvä toimintojen kuvaus. 3. Kainuun maakunnassa on käytössä palveluiden ja toiminnan palautejärjestelmä joka mahdollistaa myös ns ”heikkojen äänien” kantautumisen sekä kuntien-, että maakunnan toiminnan kehittämiseksi. 4. Kainuun maakunnan alueella käytetään tarvittavien resurssien ja palveluiden ohjaamiseksi sekä johtamisen välineenä ATH -kyselyn tuloksia.

Sähköisen hyvinvointikertomuksen nykyvaihe, haasteet ja jatkosuunnitelmat

Yhteistyökumppanit TerPS KanervaKaste (Itä- ja Keski-Suomi) STM THL Kuntaliitto: sosiaali- ja terveys, kuntatalous, kuntakehitys ja tutkimus, opetus ja kulttuuri sekä yhdyskunta, tekniikka ja ympäristö

1.Kemi 2.Tornio 3.Oulu 4.Haukipudas 5.Vihanti 6.Raahen hyvinvointikuntayhtymä 7.Peruspalvelukuntayhtymä Kallio 8.Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi 9.Peruspalvelukuntayhtymä Selänne 10.Kainuun maakuntakuntayhtymä 11.Vaala 12.Pieksämäki 13.Haapavesi 14.Siikalatva 15.Pyhäntä 16.Haapavesi 17.Hyrynsalmi 18.Raahe 19.Kajaani 20. Kuhmo 21. Paltamo 22. Puolanka 23. Ristijärvi 24. Sotkamo 25. Suomussalmi 26. Porvoo 27. Alavieska 28. Kalajoki 29. Merijärvi 30. Oulainen 31. Nivala 32. Sievi 33. Ylivieska 34. Haapajärvi 35. Kärsämäki Sähköisen hyvinvointikertomuksen käyttöönotto (=versio 0.1) 36. Pyhäjärvi 37. Reisjärvi 38. Mäntsälä 39. Pornainen 40. Utajärvi 41. Simo 42. Ii 43. Pudasjärvi 44. Salo 45. Hailuoto 46. Kempele 47. Muhos 48. Lumijoki 49. Tyrnävä 50. Liminka 51. Siikalatva 52. Pyhäntä

Sähköisen hyvinvointikertomuksen käyttöönotto (=versio 0.1) 53. Sipoo 54. Virrat 55. Enonkoski 56. Kerimäki 57. Punkaharju 58. Rantasalmi 59. Savonlinna 60. Sulkava 61. Itä-Savon shp 62. Saarijärvi 63. Pirkanmaan shp 64. Kerava 65. Valkeakoski 66. Nurmijärvi 67. Kokkola 68. Rautjärvi 69. Kannus 70. Toholampi 71. Lestijärvi 72. Veteli 73. Kaustinen 74. Perho 75. Halsua 76. Keski-Pohjanmaan shp 77. Etelä-Pohjanmaan shp 78. Kuopio 79. Kannonkoski 80. Viitasaari 81. Jalasjärvi 82. Inari 83. Utsjoki 84. Enontekiö 85. Ranua 86. Ilomantsi 87. Tervola 88. Keski-Suomen shp 89.Sievi 90.Pohjois-Karjalan ssk 91.Jämsä 92.Kuhmoinen 93.Kaksineuvoinen 94.Nurmes 95.Iisalmi 96.Leppävirta 97.Hanko 98.Siilinjärvi 99.Varkaus 100.Kesälahti 101. Forssa 102. Lapinlahti 103. ?

Haasteet Sähköinen hyvinvointikertomus on hyvä työväline, jossa on haasteena paikallisesti ja alueellisesti  Poikkihallinnollisuus  Ei pelkästään työväline vaan prosessi; liittäminen talous- ja toimintasuunnitelmaprosessiin  Koulutus ja tuki

Haasteet Sähköinen hyvinvointikertomus on hyvä työväline, jossa on haasteena valtakunnan tasolla:  (levittäminen)  Omistajuus – vastuu hankkeiden jälkeen  Jatkorahoituksen turvaaminen

jatkosuunnitelmat Osaksi kunnan (sähköistä) talous- ja toimintasuunnitelmaa