Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Advertisements

Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus
Sanssi-kortti Nuorten työllistymistä edistetään ottamalla käyttöön työnantajalle kohdistettu palkkatukeen pohjautuva Sanssi-kortti. Sanssi-kortti.
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Tuella palkatun siirtäminen muun työnjärjestäjän tehtäviin
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Perkuu Kainuun rakennetyöttömien kuntoutushanke s *Ohjelma:Manner Suomen ESR-ohjelma *Ohjelman osioItä-Suomen suuralueosio *Toimintalinja:2: työllistymisen.
Työ- ja elinkeinoministeriö vammaisten työllisyyden edistäjänä
Uudistuva sosiaalihuoltolaki ja työelämäosallisuus
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Välityömarkkinat.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Ajankohtaista typo- hanketoiminnassa ja sen kehittämisessä
Työolosuhteiden järjestelytuki
SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus
Köyhyys ja t Osallistava sosiaaliturva ja perusoikeudet
TYÖTAITAJA 2013–2014 ”Työelämän perussäännöt kunniaan”
Pirjo Marttila 2009 Avustajatoiminta Sotainvalidien Veljesliitto Varsinais-Suomen piirin tukihenkilökoulutus
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Tampereen työllistämistuki
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
Kestävää kasvua ja työtä
Talous- ja strategiaryhmä Tampereen työttömyys, elokuu 2006 Työttömyysasteen paraneminen on jatkunut tasaisesti lähes prosenttiyksikön vuosivauhtia syksystä.
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Sosiaalihuoltolaki.
Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.
Keuruun työllistämisen malli ja monialainen yhteistyö Keuruun Työkanava –hankkeen tuloksia.
Työ- ja elinkeinokeskus 1 Työ- ja elinkeinokeskukset (TE-keskukset) 15 kpl Suomessa Työ- ja elinkeinotoimistot (TE-toimistot) 200 toimipistettä Suomessa.
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
1 Invalidiliitto 1 Esteetön ja yhdenvertainen työelämä Työ kuuluu kaikille! Uudenmaan TE-toimisto, Pasila Anne Mäki, Invalidiliitto ry.
T E - PALVELU - UUDISTUS MAAHANMUUTTAJIEN OSALTA Bahar Mozaffari
Rahoittajan (Etelä-Suomi) toiveet ja ESR-toimintalinja 5 Miksi työllistymisnäkökulma on tärkeä Sinikka Kauranen
UUDENMAAN TE-TOIMISTO TE-toimiston rekrytointipalvelut yrityksille ja työnantajille
Kuntouttavan työtoimintaa koskeva lainsäädäntö, sen tausta ja sisältö SSOS –seminaari, Sophie Mannerheim –sali, HUS Kirurginen sairaala Yrjö.
Tommi Virtanen TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset syyskuu 2016 Salon seutukunta / Salo.
Kuopion alueen työllisyyskokeilu
Keski-Pohjanmaan alueellinen työvoima- ja yrityspalvelukokeilu
TYÖLLISTYMISEN EDISTÄMINEN ASUKASTUVILLA
Työllisten määrän muutos työssäkäyntialueittain 2014–2015
Työllisten määrän muutos työssäkäyntialueittain 2014–2015
33 Laki ja budjetti syntyvät yhteistyöllä s
Sosiaalialan tehtävärakenne
Palkkatuki Työllisyyspoliittista avustusta saaneiden hankkeiden ja välityömarkkinatoimijoiden ja sekä työkokoukset.
Uudenmaan ELY-keskus, erikoissuunnittelija Riitta Somero
TE-toimiston yrityspalvelut
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
Uudenmaan ELY-keskus, erikoissuunnittelija Riitta Somero
Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Kuntamarkkinat Kokeilujen koordinaatiohanke , Mikko Kesä
Hanketoimijoiden tapaaminen Eterassa
Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttö ja rajoitukset
Palkkatuki ja starttiraha
Tilaisuus hanketoimijoille
Työllisten määrän muutos työssäkäyntialueittain 2015–2016
Kuntouttava työtoiminta ja työllistetyt Sauvon kunnassa
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Esityksen transkriptio:

Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa Työllisyyspoliittinen avustus, sen käyttö ja käytön rajoitukset, Kaarina Ruotsalainen ja Juho Orjala, Uudenmaan ELY-keskus Uudenmaan TE-toimiston välityömarkkinastrategia Pirjo Krokfors, TE-toimisto Työllisyyspoliittisen avustuksen hakukierros 2016, Eija Lappalainen, TE-toimisto

Tarvetta välityömarkkinatoimijoille Pitkäaikaistyöttömien määrä nopeassa kasvussa, pitkäaikaistyöttömien ryhmä hyvin heterogeeninen Jatkuvat muutokset työssä ja osaamisvaatimuksissa lisäävät uhkaa jäädä työn ulkopuolelle Tarvitaan toimintaa, mikä lisää työttömien osaamista ja edistää työllistymistä, koulutukseen hakeutumista Tarvitaan toimijoita, jotka näkevät asiakkaan vahvuudet ja työllistymisen esteet ja jotka ohjaavat ja tukevat työllistymisen polulla WIN – WIN – WIN – WIN -periaate, asiakas - TE-toimisto - avustusta saava toimija – yhteiskunnan etu

Työllisyyspoliittinen avustus Säädetään valtioneuvoston asetuksessa julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta (30.12.2014). Lisäksi otettava huomioon ainakin Työ- ja elinkeinoministeriön ohje julkisen työvoima- ja yrityspalvelulain soveltamisesta (31.12.2014, mahdollisesti tulee tarkennuksia lähiaikoina) Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta (JTYPL), erityisesti palkkatuen ja työkokeilun osalta Avustukseen käytetään työllisyysmäärärahoja, joista eduskunta päättää vuosittain valtion budjetissa

Työllisyyspoliittisella avustuksella tuettava toiminta Työ- ja elinkeinotoimisto voi myöntää työllissyyspoliittista avustusta toimijalle, joka järjestää ja kehittää työttömille työnhakijoille työllisyysmahdollisuuksia tai työkokeiluja sekä niihin liittyviä palveluja ja toimintamalleja (Aiemmin asetuksessa mainittiin myös, että parannetaan työttömien työnhakijoiden työmarkkinavalmiuksia ja edistetään heidän työllistymistään) Avustusta voidaan myöntää myös sosiaalisista yrityksistä annetun lain (1351/2003) 3 §:n 1 momentissa säädetyssä tarkoituksessa

Kyse ei ole kuntouttavasta työtoiminnasta, jonka ensisijaisia tavoitteita ovat Ehkäistä työttömyyden aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia toimintakykyyn Vahvistaa asiakkaan elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä Ehkäistä syrjäytymistä tarjoamalla mahdollisuutta työtoimintaan ja muihin palveluihin

Avustuksen saaja Työllisyyspoliittista avustusta voidaan myöntää yhdistykselle, säätiölle, kunnalle ja kuntayhtymälle Avustusta voidaan myöntää yhteisölle sosiaalisen yrityksen perustamiseen ja sen toiminnan vakiinnuttamiseen, sekä yhteisölle, jonka tarkoituksena on selvittää sosiaalisen yrityksen perustamismahdollisuuksia Työ- ja elinkeinotoimisto voi 1.6.2015 alkaen avustusta myöntäessään asettaa avustuksen tarkoituksen kannalta tarpeellisia ehtoja

Vastauksia ennakkokysymyksiin Avustusta saavien toimijoiden osalta 1.6. muutos ei aiheuta muutoksia maksatuksiin, KEHA-keskus on tiedottanut ja tiedottaa jatkossakin maksatuksiin liittyvissä asioissa Avustusta saavien toimijoiden ei tarvitse enää lähettää seurantatietoja eikä ohjausryhmän kutsuja ja muistioita juho.orjala@ely-keskus.fi eikä kaarina.ruotsalainen@ely-keskus.fi ELY-keskuksessa välityömarkkinoihin liittyvissä asioissa yhteyshenkilönä kaarina.ruotsalainen@ely-keskus.fi , puh. 0295 021 144