Helmi -oppilashallintojärjestelmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Satakunnan lapsi- ja nuorisopolitiikan foorumi
Advertisements

VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
LUVALLISET POISSAOLOT
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Puuttuminen perusopetuksen oppilaan tupakointiin.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
WILMAN KÄYTTÖÖNOTTO KANGASALAN KOULUISSA
Moodlen ohje opiskelijoille
Jokaisella koululla tulee olla järjestyssäännöt, joilla ei kuitenkaan saa rajoittaa jokaiselle perustuslaissa taattuja oikeuksia. Järjestyssäännöt eivät.
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Yhteistyötä lapsen hyväksi
KiVa Koulu koulukiusaamisen ehkäisijänä
JOKELAN YLÄKOULUN KYSELY HUOLTAJILLE Aiheena koulukiusaaminen Lukuvuosi 2012 – 2013, yhteensä 89 vastaajaa.
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun prosessikuvaukset ja prosessien laatukriteerit 1 Opintojaksoreklamaatio Prosessin nimiKuvaus luotu Opintojaksoreklamaatio.
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?
Tommolan koulu Kodin ja koulun välinen yhteistyö.
Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille ti
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
YHTEINEN IDEOINTI. Mitä yhteisiä työpäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme? Kirjatkaa keskeisimmät asiat ylös. Voisiko joitain näistä asioista.
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
Liikunnan arviointi luokilla
Kuka puhuu totta? Oppilaat ovat tulleet luokkaan ja matematiikan tunti alkaa rauhallisesti.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
HILTULANLAHDEN KOULU Koulukiusaamisen käsittelymalli.
SDQ-kyselyn toteutus wilmassa Syksy Kyselyjen ajankohdat  Kysely toteutetaan syksyllä 3. ja 5. luokan oppilaille (keväällä 8. lk pilotti) 
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
KOULUNUORISOTYÖ PIEKSÄMÄELLÄ Koulun erityisnuorisotyöntekijä Ritva Rantola Pieksämäen kaupunki p ,
Elokuussa 2016 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille.
Kiusaamisesta Ruut Ruokonen Koulukiusaaminen on ”Koulukiusaamisella tarkoitetaan yhteen ja samaan oppilaaseen toistuvasti kohdistuvaa tahallisen.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
MYK työrauhaa ja järjestystä
Kiusaamisasioiden käsittely Kaustisen perusopetuksessa
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
7H Huoltajienilta Heikki Jyrkönen.
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Elokuussa 2017 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Wilman käyttäjätunnukset
Tervetuloa vanhempainiltaan!
KiVa Koulu -ohjelma.
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Tervetuloa vanhempainiltaan
Tervetuloa.
Tervetuloa kouluun!.
Tervetuloa Kirja-Matin koulun vanhempainiltaan!
Vanhempainillat 20 & Johanna Honkanen-Rihu, rehtori
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
7. luokkien vanhempainilta
Esityksen transkriptio:

Helmi -oppilashallintojärjestelmä Huoltajan näkökulma Hakalan koulu syyskuu 2014

Mitä helmestä löytyy? Oppilaan lukujärjestys Poissaolot Huomautukset Huomioikaa, että laiskanläksy suoritetaan (3.-6. luokilla) yhä koulun jälkeen ilman ennakkoviestiä asiasta. Helmeen laitetaan huomautus (=unohdus). Oppilas itse kertoo olleensa laiskalla.  Huoltaja kuittaa poissaolot ja huomautukset Helmessä.

Mitä helmestä löytyy? Kokeet jolleivat ne ole esillä jossain muualla sähköisessä ympäristössä, esim. luokan blogilla Mahdollisesti läksyt (opettajakohtainen päätös, kukin opettaja tiedottaa luokkansa toimintatavan) Helmi-viestintä Huoltaja voi lähettää viestejä opettajalle. Opettaja voi lähettää viestejä huoltajille. Viestinnällä voidaan mahdollisesti korvata (opettajakohtainen päätös, kukin opettaja tiedottaa luokkansa toimintatavan) Lomapäätösten paperiversiot (rehtorin lomapäätökset tulevat tästä eteenpäin Helmi-viestinä) Reissuvihko  Mikäli huoltaja ei halua käyttää Helmeä viestinnässä, tulee hänen pyytää mahdollisimman pian reissuvihkon säilyttäminen  tämän jälkeen ko. oppilaan viestit tulevat edelleen reissuvihkon välityksellä, ei Helmi-viestinnän kautta (poissulkien poissaolot / huomautukset, ne laitetaan joka tapauksessa Helmeen).

Tunnus ja tuki Alakouluissa ei jaeta oppilastunnuksia. Huoltajatunnus on henkilökohtainen. Huoltajatunnus on oppilaskohtainen ( kolme lasta, kolme tunnusta). Tunnuksia ei voi yhdistää yhdeksi (näin toistaiseksi, tiedotetaan, mikäli asia muuttuu). Luovutetaan joko luokkakohtaisessa vanhempainillassa 9.9. tai laitetaan kirjekuoressa kotiin 10.9. Huoltajatukihenkilöä ei Kotkassa ole: Luokanopettaja jakaa tunnukset. Mikäli tunnus ei toimi niin huoltaja on yhteydessä kouluun oppilaan luokanopettajaan tai rehtoriin.

Huoltajanäkymä ensimmäisellä käyttökerralla. Ohjelma pyytää tarkastamaan huoltajan omat yhteystiedot. Sähköpostiosoite!  Seuraavaksi valitaan huollettava ylänurkasta ja siirrytään seuraavaan näyttöruutuun.

Huollettavan henkilötietoja ei pääse tätä kautta muuttamaan, vaan muutos tulee edelleen ilmoittaa luokanopettajalle. Tulette yhä saamaan syksyisin yhteystietojen tarkastuslaput (tulevaisuudessa ne vain tulevat Helmestä).

Huoltajan pääsivu Oppilaan lukujärjestys Viestit Poissaolot Huomautukset (Kokeet) (Läksyt) Yhteystiedot Omat tiedot

Kasvatuskeskustelut = KAKET

Milloin kakeen? Pääsääntönä: silloin, kun opettaja antaisi ”vanhalla mallilla” jälki-istuntoa. Näitä voivat olla mm. Välituntitilanteet Kaverin kanssa nyhjäämiseen ja toisen iholla oloon puututaan normaalein ojentamiskeinoin. Kakeen ohjataan kun kyseessä on rajumpi fyysinen kontakti (tappelu, lumipallo tms.) tai jos jo aikaisemmin on oppilasta ojennettu eikä ole tehonnut. Oppitunnin häirintä Ensin käytetään yhdessä sovitut puuttumiskeinot: opettaja ojentaa tilanteessa, keskustelee oppilaan kanssa kahden kesken ja vaihtaa istumapaikkaa. Jos nämä toimenpiteet eivät auta, aloitetaan kake. Sopimaton käytös (oppitunnilla, välitunnilla, ruokalassa, retkillä ym.) Opettaja ojentaa tilanteessa ja käy keskustelun oppilaan kanssa. Jos tilanne ei kohennu, aloitetaan kake.

Lukuvuosi 2014-15 vastuulliset kake-opettajat luokat 2+3 Tuuli luokat 4+5 Johanna luokat 6+1 Mari

Kaken eteneminen Kake-prosessin vaiheet: 1. kake-keskustelu (oppilas + kake-opettaja)  ilmoitus kotiin joko puhelimitse tai viestillä 2. kake-keskustelu (oppilas + kake-opettaja + luokanopettaja + huoltajat) jälki-istunto

Kiva koulu KiVa-lyhenne muodostuu sanoista Kiusaamisen Vastainen tai Kiusaamista Vastustava koulu. KiVa Koulu on opetusministeriön rahoituksella Turun yliopistossa kehitetty toimenpideohjelma koulukiusaamisen vähentämiseksi. KiVa Koulun on todettu vähentävän kiusaamista ja lisäävän kouluhyvinvointia! KiVa Koulu on käytössä kaikissa Kotkan kouluissa.

Kiva koulun toimintamalli KiVa Koulu oppitunnit Toteutetaan ainakin 1. ja 4. luokilla (myös muilla luokilla voidaan ottaa tuntien sisältöjä opetuksen tueksi) KiVa-tiimi (lukuvuosi 2014-15 Minna, Saku, Susanna ja Mari-opet) Selvittää tietoon tulleet kiusaamistapaukset Toimintatapa: KiVa-tiimille voi ohjata kiusaamistapauksen kuka tahansa (huoltaja, kuka tahansa koulun aikuinen, oppilas…). KiVa-tiimi jututtaa kaikkia asiaan liittyviä oppilaita  lähettää tämän jälkeen koteihin tiedotteen, jossa kerrotaan, että oppilas on ollut KiVa-tiimin keskustelussa. Huoltajia pyydetään olemaan puuttumatta asiaan, koska KiVa-selvittelyyn kuuluu olennaisena osana antaa oppilaille mahdollisuus korjata käytöstään. Mikäli käytös ei sovitun ajan puitteissa muutu, kutsuu KiVa-tiimi kokoon palaverin, johon osallistuvat kaikki osalliset oppilaat ja heidän huoltajansa.