Japani avautuu ja uudistuu

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
Advertisements

Länsimaat jakavat maailman
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Ulkomaalaiset opiskelijat yhteensä 1233 ( ) 2013.
7. Joulukuuta Yhdysvallat ja Japani kävivät rauhanneuvotteluja, mutta tuloksia ei tuntunut syntyvän. Japanilaiset alkoivat harkita yllätysiskua.
 Ulkomaankauppa on aina ollut merkityksellistä Suomelle.  Kokonaisvienti nelinkertaistui vuodesta 1990 vuoteen 2008 asti.  Tavaroiden ja palveluiden.
Japani s. 58-.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Kiina s. 46-.
Akira Elokuvalukupiiri Ohjaaja Katsuhiro Ōtomo. Japanissa teattereihin Sijoittuu tulevaisuuteen vuoteen 2019 atomipommin tuhoamaan.
Suomi liitetään Venäjään
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Autonomian ajan alku: Miksi Suomi joutui Ruotsin vallan alta Venäjän valtaan? Millaiseksi Suomen asema osana Venäjää muotoutui? Miksi Suomi sai erityisaseman.
Japani s. 58.
JEESUKSEN LAPSUUS.
Suuret aatteet 1800-luku.
SAMURAIT.
» Venäjän kaksijakoisuus: rikkaat ja köyhät » Huono sotamenestys » Epäluottamus hallitsijaa kohtaan » Nälkä ja puute » Vaikutusmahdollisuuksien puute.
Imperialismi Afrikassa
I Maailmansota s. 32-.
KIINA.
Kiina kohtaa länsimaat Kiina oli pysynyt suljettuna valtiona 200 vuotta (n ) 1800-luvulla Euroopan suurvallat valloittivat Kiinan raja-alueita.
SUOMEN AUTONOMIAN AIKA
S. 46- Kiina. Kiinan historia Yksi maailman vanhimmista kulttuureista, Homo Erectuksen jäänteitä miljoonan vuoden takaa Yhtenäinen Kiina (= Qin-dynastia)
Nationalismi ja imperialismi
Bysantti antiikin perinnön jatkajana.  Byzantionista tuli Rooman pääkaupunki Konstantinopoli 300-luvulla jKr.  Vuonna 395 Rooma jakautui Länsi-Roomaksi.
SUOMI ENNEN AUTONOMIAA RUOTSI SUURVALTANA LUVULLA.
Konservatismin, nationalismin ja liberalismin vaikutuksia.
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Maatalous ja kaupungit keskiajalla.
Antiikin Kreikka.  koostui kaupunkivaltioista, poliksista  Ei yhtenäinen valtio  Yhdistävinä tekijöinä kulttuuri ja kauppa  Polikset erosivat hallintojärjestelmiltään.
Itä-aasialainen kulttuuripiiri Itä-aasiaan kuuluuvat Kiina, Japani, Etelä-Korea, Pohjois-Korea, (Taiwan, Hongkong, Macao) ja Mongolia. Myös Venäjän itäosa.
KIINAN KULTTUURI Sivut 96107
KIINAN KULTTUURI Sivut 96107
Paluu tulevaisuuteen:
III KE SKIAJAN EUROOPPA
Kultakuume Mikko ja Vili.
nationalismi liberalismi konservatismi sosialismi
Jokilaaksojen ensimmäiset korkeakulttuurit
MODERNIN VALTION SYNTY Sivut
Saksa ja Yhdysvallat haastavat Englannin
Maailmankauppa ja globalisaation periaatteet
Afrikan alistamisesta vapauteen
Antiikki: Kreikka ja Rooma
KPL 7 TEOLLINEN VALLANKUMOUS
Unelma vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta
Japanilainen kulttuuri
Keisari kannustaa uudistuksiin
SAMURAIT.
LÄNSIMAISEN KULTTUURIN SAAPUMINEN JAPANIIN
Kiina kohtaa länsimaat
KOHTI ENSIMMÄISTÄ MAAILMANSOTAA
KULTTUURIVAIKUTTEET KOREASTA JA KIINASTA
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
15 Aseet vaikenevat s. 103–110.
Nykyisin tehdään kiinnostavaa tutkimusta ihmisen DNA:sta Katso video: Mitä tämä kertoo ihmisten.
Kiina – Aasian jättiläinen
Suomen suuriruhtinaskunta syntyy
Japani Saarivaltio Aluksi huomattavat vaikutukset Kiinasta
Vanhoilliset vastaan uudistajat
Kuvia keskiajalta Sakari Koistinen 2010.
Japanin kansallinen uskonto
Imperialismin aika
Autonominen Suomi 1809–1917 Autonomian vaiheet:
JAPANI.
RoOMAsta tuli SUURVALTA
II Sortokausi ( ) Nikolai II:n saadessa valtansa vakiinnutettua Venäjällä alkoivat sortotoimet vähitellen uudelleen syyt entiset, sotilaalliset.
Kaarle Suuri ja Frankkien valtakunta
Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
Bysantin synty Keisari Diocletianus jakoi Rooman valtakunnan kahtia vuonna 286. Vuonna 330 Rooman valtakunnan pääkaupunki siirretään keisari Konstantinuksen.
Jakso III Monikasvoinen Aasia.
JAPANI (s.70-83) • Keisarikunta -Symbolinen asema nykyisin
Esityksen transkriptio:

Japani avautuu ja uudistuu

Japani on sulkeutunut Kiinan tavoin Japani oli sulkeutunut valtio ei juurikaan vaikutteita ulkomailta. Hollantilaiset saivat käydä kauppaa vain yhdessä satamassa. Keisarin uskottiin olevan jumalallista alkuperää, ja hän oli yksinhallitsija. Ei sopinut puuttua arjen hallintoon, joten luovuttanut hallintoasiat Sogunille. Sogunin apuna olivat Daimiot eli lääninherrat. Samurait olivat alkujaan sotilaita, mutta rauhan aikana heistä oli tullut virkamiehiä. Talonnpojat, käsityöläiset ja kauppiaat maksoivat alimpina ryhminä veroa.

Matthew Perry saapuu Japaniin Yhdysvallat halusi laajentaa vaikutusvaltaansa vieraille mantereille. Matthew Perry saapui Tokioon vuonna 1853, mukanaan kirje, jossa Japani vaadittiin avaamaan lisää satamia kaupankäynnille. Seuraavana vuonna Japani pakotettiin suuren laivaston voimin avaamaan satamia Yhdysvalloille ja eurooppalaisille. Japanissa kapinoitiin ulkomaalaisia vastaan, mutta lopulta kuitenkin keisari Mutsuhiton johdolla aloitettiin Japanin uudistaminen.

Mutsuhiton uudistukset Hallinnon uudistaminen Yritysten tukeminen Teollistuminen Hallitsijan vallan lisääminen Uusien alueiden valloittaminen Armeijan ja laivaston uudistaminen Uusi koulujärjestelmä ja oppivelvollisuus Länsimaisten tapojen ihannointi