Tutkijan identifiointi -seminaari

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MITÄ KV-YHTEISTYÖ EDELLYTTÄÄ KOULUTUSOHJELMILTA JA OPETUSSUUNNITELMILTA? Ammattikorkeakoulutuksen kokonaisvaltainen kansainvälistyminen ja tuloksellinen.
Advertisements

Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Oivaltamisen iloa © Mitä seurasi tietojen yhteentoimivuuden toteuttamisesta? Matti Hartikainen Tietohallintojohtaja.
Palvelut ja tiedot käytössä Kriittinen polku: Kansallisen palveluarkkitehtuurin luominen Palvelujen maksullisuus Väestötietojärjestelmän hyödyntäminen.
Mikä on Peppi projekti ja miten se etenee?
Osaamisen ja sivistyksen asialla KANSAINVÄLISTYMINEN EUROOPPALAISEN KORKEAKOULUTUKSEN HAASTEENA JA TAVOITTEENA Kansainvälistyvä opetussuunnitelma Tampere.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Suomen Akatemian tutkimusrahoituksen vaikuttavuus Helsinki Gustav Björkstrand.
Digitaalisten kirjastopalveluiden arkkitehtuuri KDK Ajankohtaista Asiakasliittymästä
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Tutkijan identifioinnin esiselvitys 2013 Tuija Raaska RAKETTI-TIEHA –ohjausryhmän kokous.
Verkko-opetuksen laatuhankkeen kehitystyö 2006 VVYOP` Sari Koski-Kotiranta, Helsingin yliopisto
Ammattikorkeakoulukirjastojen monimuotoinen toimintaympäristö: Rikkaus ja haaste, osa 1 Maija Koponen Rovaniemen ammattikorkeakoulu FinELib kertoo ja kuuntelee:
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Tiedon hyödyntämisen evoluutio. Tieto työvälineenä Valtaosa kaikkien työn kannalta tärkeästä tiedosta tallennetaan yhteisiin tietojärjestelmiin Tietoa.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Korkeakoulujen tietomalli: Tutkimus
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
Matti Hartikainen Tietohallintojohtaja Tampereen ammattikorkeakoulu Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto - seminaari Keskiviikkona Suorat.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
HAKA-projekti VirtAMK-seminaari HAKA Käyttäjän tunnistus yli korkeakoulurajojen VirtuaaliAMK-seminaari Mikael Linden,
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
YTHS:n integraatio VIRTAAN. Tilanne nyt YTHS otti yhteyttä CSC:hen Virta-tietojen saamiseksi erityisesti opiskelijoitten läsnäolotiedon osalta YTHS:n.
Julkaisutiedot valtakunnalliseksi tietovarannoksi Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto -seminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
ORCID yhdistämispalvelu Kansallinen ORCID-yhdistämispalvelu Haka –on Suomen korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten käyttäjätunnistusjärjestelmä.
ORCIDin käyttöönotto Suomessa Hanna-Mari Puuska
Tutkijan identifiointi –seminaari Kommentteja Eeva Rantala |
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Arkkitehtuurityön hyödyntäminen ATT seminaari 4.3 Anne Sunikka, asiakkuuspäällikkö, Aalto-ylipisto, ITS Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä.
Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon hyödyntäminen ARVO - opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelussa: yliopistojen kandipalautteen toteutus,
Ammattikorkeakoulujen julkaisutiedonkeruun kehittäminen Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari Turku.
VIRTA-opintotietopalvelun tulevaisuuden skenaariot.
Kansallinen palveluväylä Hankejohtaja Pauli Kartano Valtiovarainministeriö.
Haka 10 vuotta Vaikutukset korkeakoulujen tietohallintoon ja julkishallintoon.
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus Hanna-Mari Puuska
Tutkimustietovaranto
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
Tutkimustietojen näkyvyys ja hyödynnettävyys
Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0
Metatietopalvelut Elementit Mikael Vakkari, neuvotteleva virkamies. VM.
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Julkaisujen syöttöpalvelu
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0
Synergiaryhmä Virve Peltoniemi, TAMK Tapio Ekholm, Metropolia
Tutkimuksen tietovirrat
ORCIDin käyttöönoton etenemissuunnitelma
Tutkimustietovaranto ja tutkimustietovirrat
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
ORCID yhdistämispalvelu
ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönoton edistäminen
Open Researcher & Contributor iD
Tutkimustietoportaalin kehitys benchmark
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Perusrekisteri / Pakki
Korkeakoulujen tiedolla johtamisen ekosysteemi
Kohti valtakunnallista tutkimustietovarantoa
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Esityksen transkriptio:

Tutkijan identifiointi -seminaari 23.4.2015 Matti Hartikainen Tietohallintojohtaja Tampereen ammattikorkeakoulu https://fi.linkedin.com/pub/matti-hartikainen/28/954/83b Matti Hartikainen 2015

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyö ammattikorkeakouluissa Ammattikorkeakouluissa tehtävä tutkimus on pääosin työelämän tarpeista lähtevää soveltavaa tutkimus- ja kehitystyötä, joka kytkeytyy tavallisesti korkeakoulun sijaintialueen elinkeinorakenteeseen ja sen kehittämiseen uusien tai parannettujen tuotteiden, tuotantovälineiden, menetelmien ja palveluiden löytämistä, kehittämistä ja tuottamista. Ammattikorkeakoulujen t&k&i-työtä rahoittavat ammattikorkeakoulun lisäksi pienissä määrin Suomen Akatemia ja Tekes. Euroopan unionin komission rahoitusmekanismeista ammattikorkeakouluille keskeisin on rakennerahasto-ohjelmat. http://www.minedu.fi/OPM/Koulutus/ammattikorkeakoulutus/tutkimus-_ja_kehitystyoe/?lang=fi Matti Hartikainen 2015

Tutkimus- ja kehitystyö huomioidaan ammattikorkeakoulujen rahoitusmallissa Matti Hartikainen 2015

Tunnuslukuja 2013-14 Matti Hartikainen 2015

Yhdistämispalvelu Kari Laalo: Hyödynnetään valmiita rakenteita ja olemassa olevaa tekniikkaa Käyttämällä ohjelmointirajapintoja (API) rajoitetaan inhimillisten virheiden riskejä Kansallinen palvelu vähentää päällekkäisen työn määrää Henkilötieto tallennetaan perusrekisteriin (identiteetin hallinta tai henkilötietojärjestelmä) käyttäjän omaan kotiorganisaatioon Uudet järjestelmäarkkitehtuurit mahdollistavat integraation helposti (OTM-hanke, Tamkin ja Metropolian Perusrekisteri) Vanhemmilla järjestelmäarkkitehtuureilla ja ei-Haka-organisaatioilla voi olla työläämpää toteuttaa palvelun käyttö Tunnisteen tallennus mieluummin CRIS- tai IDM-järjestelmään kuin HR-järjestelmään Matti Hartikainen 2015

Valtakunnalliset palvelut Kansallinen opintohallinnon palvelukeskeinen infrastruktuuri Valtakunnalliset palvelut Yhden asian palvelut VRK Koodistopalvelu Opiskelijan tunnistaminen OID Tutkijan tunnistaminen ORCID Laajat kokonaisuudet Valtakunnallinen tietovaranto Vipunen OTM-hankkeen tuotteet Peppi, Pakki ja Perusrekisteri Valtakunnallinen opintohallinnon perusrekisteri 2020 Matti Hartikainen 2015