Mitä historia on?.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Heijastuksia elämästä
Advertisements

JÄTEVEDENPUHDISTUS JA ONGELMA JOKA RATKAISTAAN YHDESSÄ.
Toimintaohjeet opelle
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Mitä on kirjoittaminen? (s. 55)
Case-kahvila Raija Kerätär
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
Tekijänoikeus ja runot
Tekstilaji Tekstin tyyppi.
Arkeologia ja rakennustutkimus
Tikkurila 10 The City of dreams
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
”Uusi historia” 1980-luvulla syntynyt historiantutkimuksen yläkäsite, joka kokoaa alleen uudenlaisia lähestymistapoja ja tutkimuskohteita Tutkimuskohteena.
7.-luokan historia kunnialla läpi!
Kaunis elämä – lapsena toisen maailmansodan jaloissa Toisen maailmansodan aikaisia alkuperäislähteitä Isosta-Britanniasta 1) Selvittäkää, mitä saamanne.
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Paikkoja maailmalla Ja satunnaisia matkailijoita.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
TEKSTITYYPIT RK s. 238.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Essee.
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Katajanokka oppimisympäristönä Osallistavaa ja monipuolista opetusta omassa kaupunginosassa Tavoitteena on hyödyntää Katajanokkaa oppimisympäristönä monipuolisesti.
Kappale 4: Hanna kulta! Milloin Pedro haluaisi matkustaa Hannan kanssa Brasiliaan? Miksi? Miksi Pedron äiti pitää Hannaa sankarina? Mitä Pedro tekee viikonloppuna?
Joulujuhlan ohjelmanumero
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
Yhteysopettajakoulutus
Keuhkojen Röntgenkuvaus
Luominen. 1 Moos 1-2: 1-4 ja 1 Moos 2:4-25 Kaksi luomiskertomusta - tutkijat: Mooseksen kirjan kirjoittaja otti mukaan kaksi eri- ikäistä kertomusta.
Toimintaohjeet opelle
Vastaukset kpl 1-5 kertausmoniste 6.luokka
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Tunnetko tekstilajit, entä tekstityypit?
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
Sosiaalinen syrjäytyminen
Neljä evankeliumia Outi Ylinen
Raamattu Ja mitä se sisältää. Mikä on Raamattu? Rautalangasta väännettynä: Raamattu on kristittyjen pyhä kirja kuten Koraani on muslimien pyhä kirja Tarkoituksena.
Ihminen, ympäristö, kulttuuri Hi1 Karhulan lukio.
Ulos WSOY Oppimateriaalit & Jari Honkanen Ihminen, ympäristö ja kulttuuri Historian opiskelu ja historiatiede Mitä historia on? Mitä lähteet ja lähdekritiikki.
UUSI TESTAMENTTI UE1 LAJM. Uuden testamentin maailma.
Historian käytön historiaa Antiikin perintö Historia on opettavaisten tarinoiden aarreaitta Magistra vitae (elämän opettaja) Nationalismin nousu 1800-luvulla.
Mitä koulupäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme?
PDG Maija-Liisa Heikkilä
Tunnetko tekstilajit, entä tekstityypit?
MITÄ HISTORIA ON? Johdantoluku, s. 8–13.
NET-lähipäivien korvaava tehtävä
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Vanhat esineet kertovat menneestä
Mitä kautta tietoa saadaan?
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Historian kotiseutuprojekti
Kappale 10 Raamattu Sara ja Ville.
Mitä historia on?.
Aineistotyyppi työpaja
Wivi Lönn Puistokoulu Viljami Riekkinen ja Aaron Salonen Jyväskylän normaalikoulu Lähteet: Intervet / Wikipedia ja opintoretki Puistokoululle.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
T Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
Historiamme Välitavoite Välitavoite Välitavoite Tänään Välitavoite
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
Esityksen transkriptio:

Mitä historia on?

Historia on mennyttä aikaa Etenee kronologisesti vanhasta kohti uudempaa Historiaa on kaikki, mikä on tapahtunut ennen tätä hetkeä. Historia on kertomusta ja tarinoita ”olipa kerran…” Historia on menneisyyden tutkimusta Lähteet kertovat menneestä ajasta Suullinen perimätieto, asiakirjat, päiväkirjat, kirjeet, valokuvat, esineet jne Ensikäden lähteet ja toisen käden lähteet.

Tavallisimpia lähteitä Kirjat ja netti

Suullinen perimätieto Larin Paraske Larin Paraskelta muistiinmerkittiin noin 32 000 säettä kalevalamittaista runoutta, lähes 3 000 sananlaskua ja arvoitusta, 25 itkuvirttä, parikymmentä uusimittaista kansanlaulua ja kuvaus vanhoista häätavoista. Erillisiä runoja hän arvioi Parasken hallinneen noin 450–500

Asiakirjat

Valokuvat Turhankavana ja Kissakoski

Vanhat esineet

Erilaisia lähteitä vanhat kartat

Tehtävä liittyen lähteisiin. Etsi vanha valokuva kotoasi (vanha voi olla esim. 1900-luvun alusta tai sitten esim. siltä ajalta, kun olet syntynyt. ) Tuo kuva hyvin suojattuna kouluun tai siitä kopio, jos kotona on mahdollista semmoinen ottaa. Valmistele kotona lyhyt kertomus kuvasta Mitä kuvassa on? Ketä siinä esiintyy? Missä tilanteessa kuva on ehkä otettu. Koulussa kuva ja teksti liitetään yhteinäiseksi työksi. Tuo kuva ja teksti seuraavalle historian tunnille.