Kivihiilen korvaaminen energiantuotannossa. Lahden energiankulutus v. 2013  Lämpöä: 1500 GWh  Sähköä: 901GWh  Energiankulutuksesta n. 70% tuli hiilivoimasta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreä sähkö.
Advertisements

Aurinkoista energiaa Mia Ala-Juusela, VTT 1.
Energian tuotanto, käyttö ja päästöt Suomessa ja globaalisti
Hiihtokeskus Paljakka
ASTIANPESU Astianpesun energiatehokkuutta edistäviä ominaisuuksia  Tiesitkö, että keittiössä käytetystä vedestä kulutetaan astianpesussa noin 80 % ja.
Kohti pääkaupunkiseudun ilmastostrategiaa - pääkaupunkiseutu kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttajana Ilmastolähettiläskoulutus Rauhanasema Marja.
Yhtälön ratkaiseminen
Vihreän kasvun malli eli miten yhteiskunnan sähkön tarve turvataan ilman lisäydinvoimaa Oras Tynkkynen Helsinki.
Rakennusliike Sorvoja OY
Aurinkoenergian mahdollisuudet
Budjetin ydin •Kaupungin palvelumenoja leikataan milj. € vuodessa •Kaupunki ottaa lainaa kymmenkertaisesti tämän määrän 3 vuoden aikana •Helsingin.
Fortum Power and Heat Oy:n 35 MW lämpölaitos Vammalassa
RATKAISUNA RAKENNETTU YMPÄRISTÖ. RAKENNETTU YMPÄRISTÖ  Aiheuttaa 40 % kasvihuonekaasupäästöistä  Kuluttaa 40 % energiasta  Teollisuutta tai liikennettä.
Tulevaisuuden auto Kemianluokka Gadolin Huhtikuu 2010 kuukaudentyö
Kineettinen ja potentiaalienergia?
0 – ENERGIA MAHDOLLISTA TÄNÄPÄIVÄNÄ EIKÄ VASTA VUONNA 2020
Energia- ja nestetasapaino liikunnassa
Energiatehokkuus ja kestävä kehitys maaseudulla
8. Energiavarat.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Energinen Suomi.
Kotiläksy Tehtävä 7 sivulta 41.
Junttilan tila: Mädättäminen energiantuotannossa
MONTAKO YDINVOIMALAA?. MISSÄ MENNÄÄN NYT? Ilmasto- ja energiastrategian mukaan kulutustavoite 2020 on 98 TWh/v Nousukaudella ( ) sähkön kulutus.
Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab
ESSI –HANKE Energia omavaraisuusohjelman luominen pilottialueille Hanketta koordinoi Vaasan yliopiston energiainstituutti Hankkeen toteuttajina Jyväskylän.
1 Mitä kuntani voi tehdä ilmastonmuutoksen suhteen? Kuntapäättäjän ja kansalaisjärjestön yhteistyö Ilmastovastaava Leo Stranius.
Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
Energiaratkaisut kestävässä taloudessa –avoimet energiaverkot
Sukunimi Salo 2009 Salon kaupungin energia- ja kasvihuonekaasutase vuodelle 2009.
n. 2,6 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämpötaloissa
Mustialan perinnemaisemat: Kyttälännyppylän hoito kesällä 2007
Teuvo Aro Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari Tampereen alueen palvelurakennukset energiatehokkaiksi ”TAPRE”
Teesit ydinvoimakeskusteluun TEESI 1: Ydinvoima ja ilmastonmuutos TEESI 2: Ydinvoima ja uusiutuvat TEESI 3: Uraanikaivosten ongelmat TEESI 4: Ydinaseiden.
UUSIUTUVAT ENERGIANLÄHTEET
KIVIHIILEN KORVAAMINEN ENERGIAN TUOTANNOSSA
Ilmastonmuutos Ilmasto on meidän onneksemme pysynyt viime aikoina samana. Lisääntyvien kasvihuonekaasujen myötä ilmasto kuitenkin uhkaa muuttua ja näin.
Chakravorty & Krulce. Heterogenous demand and order of resource extraction Econometrica 62,

Espanjan energiapolitiikka
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Uusiutuvan energian vuosi 2015 Uusiutuvan energian ajankohtaispäivä Congress Paasitorni, Helsinki Pekka Ripatti.
Aurinkoenergia meillä ja muualla. Juulianna Ylisaukko-oja.
Puu energian lähteenä. Puu on huomattava uusiutuvan energian lähde Uusiutuvan energian lähteitä ovat tuuli, vesi, aurinko, maalämpö, peltojen ja metsien.
Energiavuosi 2015 Kaukolämpö Lämmityksen markkinaosuudet Asuin- ja palvelurakennukset Lämpöpumppu: sisältää myös lämpöpumppujen käyttämän.
Jätteet energiantuotannossa. Miten jätettä tuotetaan? Me kaikki tuotamme jätettä joka päivä. Suomalainen tuottaa jätettä yli 500 kiloa vuodessa, josta.
Aurinkoenergia – järkevä investointikohde Suomessa?
Energiavuosi 2015 Kaukolämpö.
HELSINKI 2030 KHK-skenaariokortit
Jukka Leskelä Energiateollisuus ry
Auringosta voimaa sähköautoon -seminaari
Uusiutuvan energian kuntakatselmukset Tampereen seudulla
Ilkka Reko, myyntijohtaja
Energiantuotannon riskit/tulevaisuus s. 90
Tiivistelmä 12. Energian tuotanto ja käyttö
Fuusioenergia Elina Kallijärvi LV15J Jaakko Köykkä 15IBB
Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa
Aurinkoenergia VILLE HAKKARAINEN.
Energi, energiformer, energikällor
Lämpö energiamuotona Lämpövoimakone muuttaa lämmön mekaaniseksi energiaksi. Lämpövoimakoneita: lämpövoimalaitokset, auton polttomoottori. Energian huononeminen.
Kaupungit.
LKUV 2.
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Päivitetty Energiateollisuus ry
Eräiden viljelykasvien pinta-alat 2017
Jukka Leskelä Energiateollisuus ry
Energiavuosi 2018 Kaukolämpö
(päivitetty ) Energiateollisuus ry
Talot, joissa elämme This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement.
Esityksen transkriptio:

Kivihiilen korvaaminen energiantuotannossa

Lahden energiankulutus v  Lämpöä: 1500 GWh  Sähköä: 901GWh  Energiankulutuksesta n. 70% tuli hiilivoimasta. Eli n GWh

 Kivihiilen korvaamiseksi tarvitaan useita erilaisia energianlähteitä - vain yksi ei riitä!!!!!! (paitsi ydinvoima)  Kivihiilen poistamisessa tulevan energia vajeen korvaamiseksi Lahdessa aurinkoenergialla tarvittaisiin yli 11milj. m² aurinkopaneeleja / aurinkokeräimiä  Saman energiamäärän korvaaminen puupelleteillä vaatisi n. 300 milj. kg

Energian kulutuksen vähentäminen  Energian kulutuksen vähentäminen on tärkeää, sillä silloin ei tarvitsisi tuottaa niin paljon energiaa.  Sitä voitaisi säästää esimerkiksi rakentamalla energiatehokkaampia rakennuksia.  Edistysaskel voisi myös olla se, että ihmisiä valistettaisiin pienempään energiankulutukseen.

Mahdolliset vaihtoehdot kivihiilelle  Messilään tuuliturbiineja  Jätteiden poltto ja puupolttoaineiden lisääminen  Maalämmön hyödyntäminen  Aurinkopaneelien/ - keräimien käyttö ainakin jollain tasolla  Yksisarviset ja sateenkaaret  Ydinvoimala jonnekin Lahden lähikuntaan

Energian tuoton ulkoistaminen  Lahti voisi ostaa energian myös muualta.  Tämän ratkaisun huono puoli on se että se maksaa suomelle paljon.

Todellinen mahtiratkaisu  Suomalaisella sisulla ilman sähköä ja lämmityksiä –Mia 2015