PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mikä on suomalaisen alkoholin käytön kuva
Advertisements

4 TEHO.
Veden kovuuden määritys kompleksometrisellä titrauksella
Työ,ja teho.
A´ P´ V´ L´ A k (mittakaava) Yhdenmuotoisuus ja mittakaava Luonnossa P
Tiheys.
Tilavuus.
Tilavuus.
Kappaleiden tilavuus 8m 5m 7cm 5 cm 14cm 6cm 4cm 4cm 3cm 10cm.
Seokset ja liuokset 1. Seostyypit Hapot, emäkset ja pH
pH:n matemaattis-kemiallinen tulkinta
Kertaus.
JOHDANTO Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen sekä oikeuksiin (SRHR*) liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kehitysyhteistyötä. SRHR tarkoittaa jokaisen.
Massa ja paino.
Veden ionitulo Vesi voi toimia sekä happona että emäksenä, joten kahden vesimolekyylin välinen protoninsiirtoreaktio on mahdollinen H2O(l) + H2O(l) ⇌ H3O+
Heterogeeninen tasapaino
Yhdisteiden nimeäminen
4 ATOMIN YDIN.
LÄÄKELASKENTA Kaasulaskut
Murtoluvun supistaminen
Homogeeninen kemiallinen tasapaino
Massa m ja paino G.
Matematiikka ja fysiikka AUTO-ALA
Suolojen liukoisuus Ioniyhdisteiden vesiliukoisuuteen vaikuttaa
Mittaaminen. Teet mittauksia, kun  Tarkistat painosi  Katsot aikaa kellostasi  Tarkistat, onko sinulla kuumetta  Punnitset appelsiinin Mitä mittauksia.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Muutosprosentti.
25. Noste Tavoitteet ja sisällöt Tiheys Noste
Lämpö Lämpö on energiaa. Kappaleet voivat luovuttaa ja vastaanottaa lämpöenergiaa. Lämpöenergia voi myös varastoitua.
Tiheys
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Metalliseoksia.
4. Hapan ja emäksinen Luetellaan
Valintarakenne valintarakenne alkaa aina kysymyksellä eli ehdolla ehto tarkoittaa, että muuttujan sisältöä verrataan toisen muuttujan sisältöön tai vakioon.
Ideaalikaasun tilanyhtälö
Etsi ensin predikaatti.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Voima liikkeen muutoksen aiheuttajana
MAB3 prosenttilasku.
PROSENTTILASKUJA Prosenttimerkintää muunnellaan laskuissa murtoluvuksi ja desimaaliluvuksi!
ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS
Mittaaminen AKV & HKL.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Atomin rakenne Ytimestä ja elektronipilvestä Protonit ja neutronit Elektronit.
Kerrannaisyksiköiden tunnukset kilo, k, tuhat hehto - h, sata deka da, kymmenen yksi desi d, ,1 kymmenesosa sentti.
13. Nopeus kuvaa liikettä Nopeus on suure, joka kertoo kuinka kappaleen paikka muuttuu ajan suhteen. Nopeus on vektorisuure. Vektorisuureen arvoon liittyy.
JKL MMO Kemian koe ylioppilastutkinnossa
Kai Selander1.  Litania edelleen voimassa kilo-hehto-dega-desi-sentti-milli- gramma gramma gramma gramma gramma gramma gramma Kai Selander2.
Avain Kemia 2 | Luku 7 Useimpien epämetallioksidien vesiliuokset ovat happamia ja metallioksidien vesiliuokset ovat emäksisiä. Vetyionit aiheuttavat liuoksen.
Luku2, Alkuaineita ja yhdisteitä
8 Lämpölaajeneminen.
7. Aineet ovat seoksia tai puhtaita aineita
Tiivistelmä 3. Puhdas aine ja seos
Tiivistelmä 8. Neutraloituminen ja suolat
Kulutus - Miten kuluttaa eettisesti?.
1 Termodynaaminen systeemi
Kemiallinen analyysi Kemiallisella analyysilla tarkoitetaan kemiallisin tai fysikaalisin keinoin tapahtuvaa tutkittavan aineen koostumuksen määrittämistä.
Kemikaaleja kaikkialla
Biokaasun tuotanto, käyttö ja kannattavuus 5 op
Haihtuminen.
SUUREET JA MITTAAMINEN
Kuolleenmeren suola- ja mineraalipitoisuus voi olla korkeimmillaan 33 massaprosenttia. Kuinka monta grammaa liuenneita suoloja on 0,500 kg:ssa Kuolleenmeren.
Lasketaan liuenneen aineen ainemäärä Liuosten valmistaminen Laboratoriossa tarvitaan 250 ml natriumetanaattiliuosta CH3COONa (aq),
Tiheys Toisiinsa liukenemattomat aineet asettuvat tiheysjärjestykseen tihein alimmaksi. Eri aineilla on eri tiheys. Tiheyden kaava: tiheys massa tilavuus.
25. Noste Tavoitteet ja sisällöt Tiheys Noste
Tiheyden määrittäminen laskemalla
Puhdas aine ja seos Puhdas aine muodostuu keskenään samanlaisista rakenneosista. Puhtaalla aineella on kolme olomuotoa ja tarkat sulamis- ja kiehumispisteet.
Tehtävä 87 Tutki, millä seuraavista yhdisteistä on eniten ioniluonnetta: vetyfluoridi, natriumfluoridi,alumiinifluoridi. Perustele. Millä sidoksilla atomit.
Alkoholi JUOMINEN Liiallisen juomisen jälkiseuraus on krapula, joka on psyykkisesti ja fyysisesti pahaa oloa. Pahimmissa tapauksessa juominen voi johtaa.
Murtolukujen jakolasku
Esityksen transkriptio:

PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta prosenttia aineen massa on koko seoksen massasta. Esim. 100g:aa 10%:sta NaOH liuosta sisältää 10g NaOH ja 90g vettä.

2. TILAVUUSPROSENTTI kertoo kuinka monta prosenttia seoksen tilavuudesta on tiettyä ainetta. (käytetään nesteille) Esim. Jos oluen alkoholipitoisuus on 4,5%, niin yhdessä litrassa olutta on 0,045l = 45ml alkoholia . 3. KARAATI tarkoittaa yhtä kahdes-kymmenesneljäsosaa. (käytetään seosmetalleille) Esim. 18 karaatin kulta sisältää 18/24 osaa puhdasta kultaa.

PROMILLE kertoo kuinka monta tuhannes-osaa ainetta on seoksessa . Esim. Jos veren alkoholipitoisuus on 1promille, niin 7litrassa verta on yksi tuhannesosa ( 7ml) alkoholia. 5. PPM kertoo kuinka monta miljoonasosaa ainetta on seoksessa. Esim. Jos 4,0 kg:n hauessa on 1,2 ppm elohopeaa, niin sitä on silloin ??? (1,2/1000 000) x 4,0kg = 4,8 x 10-6kg =…

KONSENTRAATIO (c) kertoo kuinka monta moolia ainetta on liuenneena yhdessä litrassa liuosta. Laskukaava c =n/V c= konsentraatio n= ainemäärä mooleina V= liuoksen tilavuus litroina Konsentraation yksikkö on 1mol / l

Esim. Mikä on ruokasuolaliuoksen konsentraatio, jos puoleen litraan vettä on liuotettu 0,2 mol ruokasuolaa? c = 0,2mol / 0,5l = 0,4 mol/l