Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Tilannekatsaus • Oppijat uratiedon etsijöinä ja rakentajina oposeminaarin antia •Hankekokonaisuuden määrittelytyön uudelleen organisointi.
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMK-vieraskielisen koulutuksen yhteishaku Annika Grönholm Harek/YO-opas syystapaaminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
Rakennetun ympäristön ja asumisen palvelukokonaisuus
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Asiantuntijaryhmän työskentely
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 2 - Valinta ( )
Mikä se on, miten se tehdään ja mitä on saatu aikaan?
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ TILANNEKATSAUS Vilho Kolehmainen, OPH,
Koulutus (Learnign opportunity) hakukohde, opiskeluoikeudet ja opintosuoritukset.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Opintopolku.fi tilannekatsaus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri (TOR) Raketti Synergia-työpaja Esa Keränen.
Kansallinen opintohallinnon viitearkkitehtuuri Ari Luostarinen 1.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietovarannon.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
Ajankohtaista korkeakouluvalinnoista
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tavoitetilan haku- ja valintaprosessi Yleisötilaisuus Merja Väistö.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Esitutkimusvaiheen viestintä KSHJ Yleisötilaisuus.
VIRTA osana korkeakoulujen tietohallinnon kehittämistä Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Tietohallinnon vastuualue.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksen ja ylempien AMK-tutkintojen yhteishaku Outi Kivipelto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen II vaiheen aikataulu ja toteutus Birgitta Vuorinen
Opintopolku.fi KSHJ tutkintoon johtavalle koulutukselle. Missä mennään ja mitä saadaan? Joni Penkari, Opetushallitus
Vuosi 2011 lyhyesti: Tavoiteohjattuun suunnitteluun pohjautuva käyttäjä- ja vaatimusanalyysi valmistuu tammikuussa 2011  KONSEPTI Konseptin käytettävyystestaus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Tilannekatsaus Toteutuksessa ollaan n. kaksi kuukautta jäljessä 7.9. aiottu ensimmäisen asiakasdemotilaisuuden ohjelma muutettu tukemaan hankkeen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Opintopolku.fiOpintopolku.fi – elinikäisen oppimisen tukena Opetushallitus.
Siis mitä olemmekaan tekemässä?
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelijaksi-ilmoittuatumis-
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakeutujan palvelut ja todennetun osaamisen rekisteri Tilannekatsaus Antti Ylä-Jarkko.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Katsaus synergiaryhmälle OPH.
Opintopolku.fi Opintopolun tilannekatsaus Synergiaryhmän kokous 23.8.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN Jyväskylän yliopiston opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
Tilannekatsaus Sähköinen haku- ja valintajärjestelmä (KSHJ/Opintopolku) Hakijapalvelut
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Opintopolku – tilannekatsaus
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus
Siirtohaut Opintopolussa
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti kirjeessään (Dnro 116/040/2010) hankkeen korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän kehittämiseksi. Hankkeen tavoitteena on toteuttaa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteinen sähköinen hakujärjestelmä, joka osaltaan helpottaisi ja nopeuttaisi siirtymää toisen asteen koulutuksesta korkea-asteelle.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Projektiryhmä Projektipäällikkö Anita Johansson, Opetushallitus Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus It -asiantuntija Joonas Mäkinen, Opetushallitus Projektissa käytetään myös muita asiantuntijoita kuten it-arkkitehtiä, hankekoordinaattoria ja erityisasiantuntijoita.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 10 Oppijan keskitetyt palvelut (Vastuu:OPH) Syntymä – tili muodostuu Kuolema – tieto arkistoituu

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Liittymät Todennetun osaamisen rekisteri(ToR) (suoritusotteet ja todistukset) Kansallinen koulutustarjonnan tietovaranto (TARJONTA ) Koulutustiedon verkkopalvelukokonaisuus (KoTVe) Raketti XDW-käsitemalli Hakeutujan palveluiden kohdearkkitehtuuri SADE: Asiakaspalveluprojekti Opetustoimen sanastotyö Sähköiset hakija- ja viranomaispalvelut (esimerkiksi hakuprosessin etenemisen seuranta, hakulomakkeen muutokset, opiskelupaikan vastaanotto, lukukausi- ilmoittautuminen ja tähän liittyvät maksutoiminnallisuudet )

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi SADE = Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelma (Vastuu: VM) Osallistumisympäristön palvelukokonaisuus Oppijan palvelukokonaisuus Oma terveys - palvelukokonaisuus Rakennetun ympäristön ja asumisen palvelukokonaisuus Työnantajan palvelukokonaisuus. Kansalaisen hyvinvointipalvelusuunnittelu palvelukokonaisuus Yrityksen perustajan palvelukokonaisuus

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan palvelukokonaisuus (Vastuu: OKM)

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi

Muodostettavat palvelut 1.Koulutukseen hakeminen (Sama palvelu toteuttaa kaikki valtakunnalliset yhteis- ja erillishaut koulutussektorista riippumatta) 2.Hakulomakepalvelu(tarjoaa hakulomakkeen korkeakoulujen sähköiseen yhteishakuun sekä muokattavan hakulomakkeen niiden erillishakujen käyttöön.) 3.Valintajärjestelmä(tarjoaa laskentamoottorin opiskelijavalintojen suorittamiselle.) 4.Sijoittelupalvelu(muodostaa korkeakoulujen yhteisvalinnassa valintaesityksen ja huolehtii hakijoiden sijoittelusta oikeille aloituspaikoille.) 5.Opiskelijahaun ja valinnan rekisteri(Hakijoiden ja hakemusten tietojen tallennustietovaranto)(Hakemukset ja valinnan tulokset sekä tieto paikan vastaanottamisesta tallennetaan hakija- ja hakemusrekisteriin) 6.Haun ja valinnan tukipalvelut(Erilaiset haun ja valinnan palvelukokonaisuutta tukevat palvelut.)

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ tilanne Esitutkimusvaihe tehty ( ) Korkeakoulujen kommentit lausunnoista Lausuntoyhteenvedot -> Tavoiteratkaisun kuvaus Määrittelyvaihe( ) Työryhmätyöskentely ->Määrittelydokumentaatio toteutusta varten Toteutusvaiheeseen siirtyminen ( ) Työtapana Scrum Käyttöönotto (2013) kevään 2013 yhteishaussa, jossa haetaan syksyllä 2013 alkavaan koulutukseen.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Määrittelyvaihe Tavoiteratkaisun kuvaus määrittelyn perustana Palveluiden ja rajapintojen tarkennukset Kuvaustavat Selvitys kuvaustavoista toimittajan kanssa Korkeakoulujen asiantuntijoiden käyttö Palvelujen tarkennukset Tuloksena toteutus ja käyttöönottosuunnitelma

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Alustava ehdotus asiantuntijoiden käyttämiseksi työpajoissa syksyllä 2011 (1/2) TARJONTA Koulutustarjonnan tallennus ja mallinnus PROSESSIT, Prosessien läpikäyminen, mallintaminen Nykyprosesseista uusiin prosesseihin KANSAINVÄLISET HAKIJAT ja HAKU VAIN YLEMPÄÄN KORKEAKOULUTUTKINTOON Kansainvälisten hakijoiden erityistarpeet hakeminen, liitteet, asiakaspalvelu, kielitaidon todentaminen, sähköinen asiointi Vain ylempää kk-tutkintoa koskevien hakujen erityisominaisuustarpeet REKISTERIT Tarvittavat rekisterit, niiden käyttäminen, tiedonsiirrot, jotain muuta? Huomioitava säädöksissä VIRKAILIJATOIMINNOT Virkailijatoiminnot ja niiden toteutus Valintaperusteiden mallinnus

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Alustava ehdotus asiantuntijoiden käyttämiseksi työpajoissa syksyllä 2011 (2/2) PROSESSIT, Mallinnettujen prosessien tarkastelu Korkeakoulujen prosessimuutokset TEKNINEN Käyttäjähallinta Integraatio ja tiedonsiirrot ASIAKASPALVELU Asiakaspalvelun integrointi kk-oph VERKOSTO Ylläpito- ja kehittäminen Käyttöönotto korkeakouluissa Kuhunkin työpajaan kutsutaan osallistujat erikseen korkeakoulujen tekemien ehdotusten pohjalta. Työpajat kestävät pääsääntöisesti koko päivän. Tavoitteet määritellään työpajakohtaisesti tarkemmin myöhemmin. Osallistujien matkakulut korvataan valtion matkustusohjesäännön mukaisesti. Opetushallituksesta työpajoihin osallistuvat Anita Johansson, Joonas Mäkinen ja Joni Penkari, sekä tarvittaessa muita asiantuntijoita. Koulutustiedon esittäminen ja tarjonta -työpaja sekä asiakaspalvelutyöpaja lisätään listaan.