Lähiluonto-projekti Elisa Kärnä VAKA 10 B.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Filosofian Praktikum 2008 Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin neljäs praktikum-kokoontuminen.
Advertisements

C ognitive A ffective T raining Peter 12 v: Kesäsunnuntai •Toiveikas, arvio 7 •Tänä viikonloppuna menen Strandbolle.. Eilen aikuiset sanoivat, että mennään.
TYÖSSÄOPPIMISJAKSO BRNOSSA  –  Monikulttuurisen toiminnan ohjaus  Työssäoppimispaikat drop-in center Pavlac klub English kinderkarten.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Sarahin tarina. Nimeni on Sarah ja olen 10 vuotta. Tykkään naruhyppelystä ystävieni kanssa.
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Kasvaako pääni, kun opin?
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
Suomen sanoja: Missä ja minne? 3
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
Katso Aitolasta lisää:
Tikkurila 10 The City of dreams
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi17.30 –  Malliharjoitus18.30 –
OI KATSOHAN LINTUA OKSALLA PUUN
Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen.
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 1: Liikuntakokemukset.
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
FAUNA – Nähdessämme pienet punaruskeat Nähdessämme pienet punaruskeat pennut, niiden joukosta erottui heti pennut, niiden joukosta.
Seiskojen ensimmäinen pieni ompeluharjoitus
Lukemaan oppii vain lukemalla
NAISEN ITSETUNTO.
Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.
Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanke edesauttaa.
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
Kimble- game Intensiivikurssi.
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
Mikä maailmassamme on hulluutta? Mitkä ovat kulttuurimme suurimmat valheet? Mitkä epätotuudet ovat epävapautemme lähteet? Rahanahneuden kulttuuri.
Sademetsä.
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Terassi-projekti.
O PISKELU K ANGASALAN LUKIOSSA Opiskelijoiden mielipiteitä Lukion esittelyilta
PRONOMINIT Pronomini viittaa toiseen ilmaukseen, eli sillä on korrelaatti eli viittauksen kohde. Korrelaatti voi olla sana, lause tai lauseke. Viittaussuhteen.
Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C
Joulujuhlan ohjelmanumero
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Kirje joulupukille By Eetu, Olli & Tuukka.
Tapahtukoon sinun tahtosi
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
PalloviestiV3+ Muodostakaa jono ja kuljettakaa palloa päänne päälle jonon ensimmältä jonon viimeiselle ja palauttakaa pallo ensimmäiselle kuljettaen sitä.
Mira Haapala, Karoliina Hiitola, Saana Berg VAKA-12A
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
TVT (vaka) Projektitehtävä
TVT projekti esikoululaisille
Villapuseron tarina Sari Taimi.
ATK-työt.
Metsän puut ja kasvit-projektisuunnitelma päiväkotiin
Palloviesti V Joukkueen jokainen jäsen kuljettaa vuorollansa pehmeän palloa polviensa välissä sovitulle merkille ja takaisin. Nopein joukkue voittaa.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Iitumaari, Emmi, Marika Vaka 11A. Aurinkoinen kesäaamu sarastaa. Eläinystävykset heräävät, kun auringon lämpö kutittaa kuonoa.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi16.00 –  Malliharjoitus17.00 –
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
Harjoittelussa Tanskassa Kirsi Hiltula, Laura Kosola ja Aino Lauhikari.
Sosionomiopiskelijat Pauliina Rekonen, Jenni Valkama, Heidi Winter.
Tampereen Tyttöjen Talo. TAUSTAA: Tyttöjen talon toiminta käynnistyi keväällä 2004 Tyttöjen Talo on osa Setlementti Naapurin toimintaa Toimintaa rahoittaa.
PROJEKTI Elisa Juola Sonja Aittokoski Karoliina Isometsä.
Suunnistuksen kuivaharjoitus
Harakka Pica pica.
1. Valitkaa keksinnöistä kiinnostavin. 2
Aihekokonaisuudet opetussuunnitelmassa -kurssin tilasuunnitteluprojekti Eläinten äänillä Projektimme käynnistyi musiikin lehtori Anna Tainan aloitteesta.
Ruokolahden Rajun lasten tanssi 5-6v ti klo
Kanahaukka.
KESÄ. Elokuu. Mistä on pienet tytöt tehty?
Ready, steady. FLY FURTHER. Kansainvälisyys on taitolaji katja
Musiikki Valinnaiset
Esityksen transkriptio:

Lähiluonto-projekti Elisa Kärnä VAKA 10 B

Lapsiryhmäni - Siniset Paikka: Monikulttuurinen päiväkoti Suoritin harjoittelun kolme- ja viisivuotiaidenryhmässä, minun ohjattavani oli kahdeksan kolmevuotiasta. 3 tyttöä 5 poikaa Lapsista kolme puhui äidinkielenään suomea. Yhteisen kielen puuttuminen pelotti!

Projektin aiheen valinta Aiheen valinta tapahtui jo tutustumispäivänä. Taustalla vihreälippu-projektin tämän toimintavuoden teema: lähiluonto. Lähiluonto tuntui kiinnostavalta, lapset olivat siitä innoissaan ja se oli teemaksi riittävän kulttuurien välinen.

Päähenkilö – Jänö Jussi Pieni ja pörröinen käsinukke. Hahmo mukana joka tuokiolla. Tuli lapsille tärkeäksi ja pupusta haettiin turvaa tutustuttaessa uuteen ympäristöön. Pupu auttoi murtamaan jään minun ja lasten väliltä.

Musiikki Jokaiselle laululle oli oma värikäs kuvakortti, jossa oli laulusta kertovan eläimen kuva. Laulut: ”Pupuperhe (mukana myös käsileikki), Jänis istui maassa, Oravan pesä, Pikku pupu järven jäällä, Lehdet puusta varisee, Ihme ja kumma” Kun laulujen sanat olivat hallussa otimme mukaan myös soittimia. Musiikki tuokioita oli 2-3 viikossa. Musiikin opettaminen huipentui viimeisenä päivänä koko päiväkodille pitämääni tuokioon.

Liikunta Pidin ryhmälle heidän ensimmäisen yhteisen liikuntatuokionsa. Lapset eivät olleet käyneet ikinä ennen salissa. Suuri tila pelotti lapsia ja he jähmettyivät salin reunalla olevalle penkille, joten pompimme ohjaajani kanssa kahdestaan, yrittäen houkutella lapsia mukaan. Meidän piti: Lämmitellä eläinten askelissa (oravan juoksuaskelin, jäniksen loikin ja siilin kävelyllä), Heitellä ruokaa linnulle pesään (palloja seinällä olevaan suureen ympyrään, ja rentoutua sateenkaaren alla (sateenkaarivarjo- rentoutus.

Liikunta Toisella liikuntatuokiolla olimme ”omassa huoneessamme”. Lämmittelyleikki: Laitoin oravan, siilin ja jäniksen kuvat seinälle. Ohjeideni mukaan juoksimme, pompimme, konttasimme jne. kuvalta toiselle. Lapsilla oli todella hauskaa! Tuokion varsinainen tehtävä oli rata: Pujottelu myyrän onkalossa (pitkä, värikäs putki), tasapainoilua oravan oksalla (penkillä), karhukävely (viivaa pitkin) ja oravan talvivaraston kerääminen (hernepussien heittelyä hula-vanteeseen). Loppurentoutus: Karhunpoikien pesä. Lapset makasivat mattojen päällä mukavassa asennossa, valot himmennettiin ja me vieritimme lasten selkien päällä palloa.

Metsäretki Päiväkodilla on oma kaistale metsää – metsäpiha. Lapset saivat ensimmäistä kertaa tutustua lähimetsikköön. Ennen alueelle pääsyä keskustelimme siitä, että meidän tulee retkellämme antaa rauha luonnon eläimille. Piilotin etukäteen pehmolelueläimiä alueelle, niiden luontaisille paikoille ja me etsimme niitä lasten kanssa. Lauloimme jokaisen puun kohdalla laulun ”Lehdet puusta varisee”. Lopuksi lapset saivat ohjata meitä aikuisia metsässä heitä kiinnostaviin paikkoihin.

Leivonta Toiseksi viimeisenä harjoittelupäivänä leivoin lasten kanssa kaurakeksejä. Keksit maistuivat kaikille ja ne oli helppo toteuttaa. Samalla pääsimme tutustumaan myös päiväkodin keittiöön ja toiseen osastoon, jonka kautta saimme kulkea.