Muutama kommentti Abstrakti: taustan ja syiden kertominen ei yleensä välttämätöntä, ainakaan ihan noin pitkästi, muuten hyvä Johdanto: Hieno johdattelu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Periaatteet ja muutamia käyttöohjeita Yhteystiedot: Paronintie Turenki Ehdoton.
Advertisements

Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Hiilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Kaisa Koskinen Gradunteon eväät
ja aluetutkielmakysymykseen vastaaminen yo-kokeessa
Reijo Käki Luomuneuvoja ProAgria Kymenlaakso
Hypoteesin testeistä Testin valinta perustuu aina tutkimusongelmaan ja kuvailuun (joka perustuu mitta-asteikoihin) Testaus ei koskaan ole itsenäinen, vaan.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää
Graafisen esityksen laatiminen taulukkolaskentaohjelmalla (excel 2013)
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
1 Sektorin nimi Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja Syksy 2009/Kevät 2010.
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Prosessin analysointi ja töiden viimeistely
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Graafisen esityksen laatiminen taulukkolaskentaohjelmalla (excel 2007)
Koe; koeavain 1001 Koeala 1 Koeala 2 Koeala 3 Koeala 4 Koemetsikkö 1 (koemetsikköavain ) Koeala 5 Koeala 6 Koeala 7 Koeala 8 Koemetsikkö 2 (koemetsikköavain.
1 Sektorin nimi. 2 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2009.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Vain demonstraatio- käyttöön © Menetelmäopetuksen tietovaranto 1 / 8 Ristiintaulukointi Ristiintaulukointia käytetään tutkittaessa kahden luokittelu- tai.
13. Hyvä ohjelmointitapa (osa 1)
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Tutkimus osuuskuntien alueellisesta syntyvyydestä Panu Kalmi / HKKK ja RUN Pellervon Päivä Helsinki.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Janne Junes Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy 2009 Tutkimus varasto-virtaussysteemin.
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Vuorovesi.
Matematiikka ja fysiikka AUTO-ALA
1 Mielipidekysely terveyspalvelujen tuottamisesta.
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
Poikolan kognitio-projekti Anne, Helena ja Kristiina Syksy-kevät
Atk-työni 8.lk Tervetuloa katselemaan esitystä, jossa näkyy tekemiäni töitä lukuvuona postimerkki työ Omat kotisivut Kansi Istumajärjestys Nimikyltti.
Kuusela: Tietoaika Lähde: Kuusela 2000: 57.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Teoria yhteiskuntatieteessä  teoria voi tarkoittaa –yleistä viitekehystä, kohdeilmiötä koskevaa aiempaa tieteellistä keskustelua.
Tässä on kokoelma kaikista 8lk:lla tekemistäni töistä.
Silmän käyttäytymisen tutkimus ja sovellukset Veikko Surakka Tampere University Computer Human Interaction Group.
Oma koti - osaprojekti Kohti sujuvampaa arkea. Mistä on kyse? Tavoitteena on, että pystymme täyttämään kasvavan asiakastarpeen järkevästi siten, että.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Pekka Mild Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Monitavoitteiset vaikutuskaaviot; Ratkaisu.
Kappale 8 - Ad-Hoc verkkojen tehokkuus Tietoliikennetekniikan seminaari – Markku Korpi.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2011 / Jyväskylän yliopisto.
2/2001 Tietojärjestelmät ja Systeemisuunnittelu Luennoitsija: Tapio Lammi
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Monimuuttujamenetelmistä Lähtökohtana mallittaa muuttujien välinen riippuvuusrakenne. Rakenne tulee sovellusalan teoriasta. Sopiva analyysi valitaan mallin.
Laboratoriotyö Putoamiskiihtyvyyden määrittäminen Yksin tai parin kanssa.
Huomautus: Tämä esite on suunniteltu tulostettavaksi. Ennen kuin ryhdyt tulostamaan korttikartongille, tee koetulostus tavalliselle paperille ja varmista,
Prosesseista palveluihin
Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen
Tilastokuvaajien tulkinta
Moottorin kuluttama sähköenergia
Tutkielman teko-ohjeet
VARIANSSIANALYYSI.
Yleistä SPSS:stä Alunperin lyhennys sanoista Statistical Package for Social Sciences Valittu opiskeltavaksi ohjelmaksi, koska on helppokäyttöinen ja riittävän.
3 Suureyhtälöt Fysiikan tehtävän ratkaisu:
Posterin otsikko Ohjeita Alaotsikkko
Luonnontiedeaiheinen projekti
Tiedeprojektin otsikko
14. Hyvä ohjelmointitapa.
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
Riippuvuustarkastelut
Korrelaatio- ja regressioanalyysi
Oma nimi | Opettajan nimi | Koulu
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö VPK toiminnan tunnettuus
Muista nämä aineisto- tai dokumenttitehtävään vastatessasi:
Painavaa asiaa kolesterolista ja sydänterveydestä
Luonnontiedeaiheinen projekti
Esityksen transkriptio:

Muutama kommentti Abstrakti: taustan ja syiden kertominen ei yleensä välttämätöntä, ainakaan ihan noin pitkästi, muuten hyvä Johdanto: Hieno johdattelu aiheeseen! Myös hypoteesit esitetty A&M: Hyvin kerrottu mitä tehty, mutta kuntokertoimen (kuntoindeksi) laskukaava puuttui, samoin kuin käytetyt tilastomenetelmät (tosin kerrottu pääosin Tuloksissa)

Tulokset Altistusaika tuntia +0,5 Cl ˉ mmol / l Tulokset

”Kirjolohien kuntoindeksi vaihteli tilastollisesti merkitsevästi eri ryhmien välillä (Taulukko 2).. Kalan kuntoindeksi näyttää olevan tilastollisesti merkitsevä ryhmien 2−24 välillä (Taulukko 3). “ Kuntoindeksin keskiarvot puuttuvat Tulosten tarkastelu Havaittuja muutoksia ja tuloksien syitä pohdittu ansiokkaasti Tulosten absoluuttisia arvoja ei ole kuitenkaan verrattu muihin tutkimuksiin, eli olivatko mittaustulokset ollenkaan oikealla tasolla

MUUTOKSET KIRJOLOHEN (ONCORHYNCHUS MYKISS) FYSIOLOGIASSA SUOLA-ALTISTUSKOKEEN AIKANA Riikka Havela, Alexandra Mikhailova, Noora Männistö, Noora Nurminen, Sina Saari Tampereen yliopisto, Lääketieteellisen teknologian instituutti (IMT)

Tässä vähän kommentteja Abstrakti: oikein selvä ja sujuva! Lyhyt johdattelu ja keskeiset tulokset esitetty Johdanto: Yleisesti ottaen erinomaista työtä! “Nykyään kalateollisuudessa kalakasvattamoissa viljellyt smoltit voidaan akklimatisoida siten, että ne selviävät korkeammassa suolapitoisuudessa. Suolainen vesi nopeuttaa kalanpoikasten kasvua, mikä tehostaa kalatuotantoa. (Handeland ym )”

A&M: Kuvattu sujuvasti ja riittävän tarkasti “Kokeessa käytettiin 1-vuotiaita täysnaarasparvessa kasvaneita kirjolohia (Oncorhynchus mykiss). “Tilastollisesti merkitsevät erot hyväksyttiin, jos p < 0,05 (merkitsevyysarvo; pienempi p-arvo tarkoittaa, että käsittelyiden välillä on tilastollisesti merkitsevää eroa).” Kuntokertoimen kaava pitäisi esittää tässä osassa, ei tuloksissa

Tulokset: “Kuva 1. Plasman hematokriittiarvojen erot käsittelyiden välillä. Samalla kirjaimella (a,b) merkittyjen käsittelyjen välillä ei ole tilastollisesti merkittävää eroa. ” Regressioanalyysin kohdalla olisi syytä aina ilmoittaa myös selitysaste p-arvon lisäksi, mielellään myös kulmakerroin tai ainkin sen etumerkki. Myös n.

Tulosten tarkastelu: Sujuvaa tekstiä ja oikein mukavaa luettavaa! Hct-arvoja verrattu aikaisemmin raportoituihin arvoihin, mutta muista muuttujista ei ollut tietoa “Kuten kuvasta 3 nähdään, plasman kloridipitoisuus kasvaa selkeästi käsittelyajan edetessä, mutta silti tuloksia ei voida luotettavasti analysoida varianssien liian suuren vaihtelun vuoksi. “

VEDEN KLORIDIPITOISUUDEN VAIKUTUS KIRJOLOHEN (Oncorhynchus mykiss) FYSIOLOGIAAN AJAN FUNKTIONA Milka Vuoksio*1, Helena Aho*1, Hanna Polari*1, Henna Myllymäki*1, Sanna Harjula*2, Elina Savioja*2 *Equal contribution 1 IMT, Tampereen yliopisto 2 TUT, Tampereen Teknillinen yliopisto

Abstrakti: astonishing! Johdanto: huh huh A&M: altaiden kloridipitoisuus/pH olisi pitänyt mieluummin mainita tässä. Myös kuntokertoimen laskentakaava tulee tähän ja tilastotestit (nyt mainittu Excel ja SPSS). Ja sitten kommentteja

Tulokset: “Vastoin oletuksia, kirjolohen hematokriitti ei kuitenkaan noussut ympäristön suolapitoisuuden kasvaessa. “ “Kuva 1. Kloridipitoisuuden keskiarvot ja keskihajonnat eri altistusajoilla. Keskenään eri kirjaimilla merkittyjen ryhmien keskimääräiset kloridipitoisuudet poikkesivat toisistaan tilastollisesti merkittävästi. Pitoisuudesssa on havaittavissa nousua.” Regressioanalyysin tuloksia olisi voinut esittää tarkemmin (vrt. edellinen työ)

Kuva 4. Klooripitoisuuden keskiarvo ajan suhteen.

Tulosten tarkastelu Oikein sujuvaa, mutta mittausten arvoja ei verrattu aikaisempiin tutkimuksiin.

Ja sitten asiaan… Abstrakti: oleelliset asiat kerrottu, mutta jostain syystä puhutte “CaCl” Johdanto: lyhyesti virsi kaunis. Olisi voinut kertoa miksi tällaista tutkittu “Tässä tutkimuksessa tutkittiin kirjolohen sopeutumista 2,5% vahvuiseen suolaveteen parhaimmillaan vuorokauden ajan. “

A&M: oikein hyvä ja sujuva! Veden pH ja Cl - -pitoisuus olisi ollut syytä mainita. Tilastomenetelmät ja CF laskukaava kerrottu tässä osassa, kuten pitääkin. Tulokset: kuvissa käsittelyiden väliset erot ja itse arvotkin näkyisivät paremmin ja tarkemmin, jos y-akseli ei ala nollasta. Tuloksissa tulisi kertoa myös käsittelyiden välisistä eroista, ei pelkästään viitata kuviin. Olisitte voineet tutkia yksilötasolla muuttujien välisiä suhteita (regressioanal.)

Tulosten tarkastelu: hmmm… Aika lailla olisi tätä osaa voinut terävöittää ja parantaa. Nyt kovin ympäripyöreitä ilmaisuita ilman sen kummenpia viittauksia. Vain Bath & Eddyä käytetty.

Kommentteja tulee tässä Työstetty johonkin vaiheeseen googledocsissa, jossa kävin jossain vaiheessa vähän kommentoimassa Abstrakti: oikein sujuva! Vähän ehkä pitkähkö Johdanto: Hyvä johdattelu monipuolisen kirjallisuuden valossa (alkuperäislähteiden käyttö?). Varsinainen hypoteesi puuttui

A&M: ei ainakaan jäänyt epäselväksi, miten koe ja mittaukset oli tehty! Pituuden ja painon yksiköt ja mittaustarkkuus pitäisi vielä ilmoittaa. Tulokset: “Varianssianalyysi osoittaa, että kirjolohien hematokriittiarvot erosivat tilastollisesti merkitsevästi eri ajankohtina (ANOVA, F=4,9; df=3, P=0,09)” SPSS box-plot kuvissa on syytä ilmoittaa, mitä viivat, boksit ja janat tarkoittavat pH-mittausten tulokset puuttuvat

Tulosten tarkastelu: haettu tietoa itsenäisesti! Oikein sujuvaa tekstiä ja mukavaa luettavaa. Vertailu aikaisempiin lukuarvoihin puuttuu

Take home messages 1.Napakka otsikko 2.Hypoteesi 3.Tilastomenetelmät ja laskukaavat A&M- osioon 4.Kuvatekstit tarkemmiksi 5.Vertaile tulosten oikeellisuutta, ei pelkästään muutosten suuntaa