Sosiaalityöntekijänä verkossa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Verkkovälitteinen asiakastyö Järjestöt, sosiaalinen media
Advertisements

Mediakasvatus MLL:ssa
Tämäkö muka mahdollista?
Teknologia ja liikunnanopetus oppimisympäristöhankkeissa
Nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOx, Espoon kaupunki.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
– uusia haasteita lapselle ja päiväkodille
Lapset ja Internet Miten suojella lasta netin haitalliselta sisällöltä?
Media vaikuttamisen ja vuorovaikuttamisen välineenä
Netin hyödyntäminen nuorisotyössä Suomessa Tuhti2013 Leena Tuuttila, Verke.
Internet ja ehkäisevä päihdetyö
Ammatillista verkkoapua – Sosiaalityöntekijän eväin pärjää
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
Sosiaalinen media.
Maritta Törrönen, Sosiaalityön professori Helsingin yliopisto, sosiaalitieteiden laitos Lastensuojelun tila nyky-Suomessa.
SOME (sosiaalinen media)
Sivupiiri.fi • Kirjallisuuteen keskittyvä yhteisöllinen verkkopalvelu nuorille • Kirjavinkkejä kirjastolaisilta • Kirja-arvosteluja käyttäjiltä eli nuorilta.
Kirjasto mediakasvattajana Koulun “käsikassara” vai itsenäinen toimija? Kirjastot ja media kyselyn satoa Vaasan kaupunginkirjasto Pohjanmaan maakuntakirjasto.
Inno- opettajat ja pääkaupunkiseudun teknologiapolku
Suomalainen tietoyhteiskunta ja opetusteknologia • Tämän päivän suomalainen koulu  Innovatiivinen  Antaa mahdollisuuksia sekä opettajalle että oppilaalle.
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
SOMETTAJA -hanke YHTEISÖLLISEN MEDIAN JA PILVIPALVELUJEN KÄYTTÖNOTTO SUUPOHJAN TOISEN ASTEEN OPPILAITOKSISSA HANKETOIMINTA YHTEISKUNTAA UUDISTAMASSA.
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
WE LOVE HELSINKI.
| | Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Aija Hietanen.
Elektroninen kiusaaminen
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
Globaali on-line markkinointi ja sen tulevaisuus High Tech Center, Helsinki
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
ASPnet-koulujen keskinäinen yhteistyö ja verkostoituminen Työpaja UNESCO-koulujen seminaarissa Opetushallitus Vetäjä: Tiina Sarisalmi.
Sosiaalinen media on... “verkon avulla tapahtuvaa julkista keskustelua, tiedonrakentelua ja jakamista” 1 1) Kalliala & Toikkanen 2012: 18.
Salli osallisuus! Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry 75 -vuotta Juhlaseminaari Projektipäällikkö Anne Pyykkönen oSallisuushanke Salli.
Maahanmuuttaja vapaaehtoistyössä Alain Minguet Joensuun seudun luonnonystävät ry puheenjohtaja VAIKUTA – HARRASTA – AUTA Vapaaehtoistoiminta nyt! Perjantaina.
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
Lastensuojelu nuoren tukena
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Tietoverkot ja sosiaalinen media Nappulavallankumous Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan täydennyskoulutusta opettajille , Päivi.
NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
SOSIAALINEN MEDIA VERTAISOHJAUKSEN VÄLINEENÄ Opinnäytetyö (AMK)
Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari Eija Nyrhilä.
Sulautuva opetus ja vuorovaikutus Taina Joutsenvirta Verkkopedagogiikan asiantuntija
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
09 /2011 COMENIUS Yhteistyöhankkeet koulutuspäivä Helsinki Oulu Helsinki.
Sisäinen viestintä Eelis Aaltonen.
LASTENSUOJELIJAT KAHDEN EETOKSEN RISTIPAINEESSA ERJA SAURAMA HELSINGIN YLIOPISTO
Raila Pirinen Helsingin normaalilyseo. Kankaanranta, M & Puhakka, E (2008): Kohti innovatiivista tietotekniikan opetuskäyttöä
Moninaisuuden johtaminen (Diversity leadership)
Verkko ja sosiaalinen media asiakastyössä
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Ohjelma Tilaisuuden avaus Huumehaittojen vähentämisen tavoitteet, menetelmät ja tulokset Suomessa Jouni Susi, psykiatrinen sairaanhoitaja.
Sosiaalinen media: kun 500 miljoonaa ihmistä hajosi FaceBookiin.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Tiina Markkula Verkkoterkkari –hanke (Terke) Merja Saukko Lasten ja nuorten verkkososiaalipalvelut- (Vespa) hanke (Sosvi) Sosiaalinen media ja verkko nuorten.
Asiakkaan kohtaaminen verkossa Marika Lindström, verkkoviestintä.
Sosiaalinen media työelämän viestintäkanavana
Pelien ja pelaamisen näkeminen mahdollisuutena sosiaalityössä
Kanuunan teemaseminaari SALO
Vanhempaintoimikunnan kokous 4/2017 Anna Niemi koulukuraattori, YTM
VI Ohjaamo-päivä Verkko-Ohjaus
LASTEN OIKEUDET.
Tietosuoja-asetuksen vaikutus ammattilaisten työhön verkossa
KokeNet.fi Mikael Söderström, projektikoordinaattori
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
SATAOSAA Porin kaupunki/ Satakunta.
ASIAKASTYÖTÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA JA PELIMAAILMASSA
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

Sosiaalityöntekijänä verkossa Merja Saukko Kehittävä sosiaalityöntekijä Vespa -hanke 6.11.2012 Lahti

Taustaa Lasten ja nuorten verkkososiaalipalvelut (Vespa) -hanke Lapsen ääni –kehittämisohjelman osahanke Helsingin sosiaalivirasto Verkkonuorisotyö (järjestöt, Netari –hanke) Moniammatillinen yhteistyö Sosiaalityöntekijä verkossa

Näkökulmia verkossa työskentelyyn Sosiaalityöntekijän kohtaaminen verkossa Nuorten ehdoilla Matala kynnys Anonyymi palvelu Varhainen puuttuminen ja tuki verkossa Palveluohjaus (täydentävä, ei korjaava palvelu) Lastensuojelulain mukainen ilmoitusvelvollisuus

Toimintaympäristöjä ja työtapoja Kahdenkeskinen chat: IRC-Galleria ja Pulmakulma

Toimintaympäristöjä ja työtapoja Facebookin Teinihelpperi -yhteisösivut Formspring Sähköposti Blogit

Toimintaympäristöjä ja työtapoja

Verkossa kysyttyä Alakulo/masentuneisuus Ihmissuhteet, seurustelu Lastensuojelun käsitteet ja prosessi Sosiaalityöntekijän ammatti Yksinäisyys Koulukiusaaminen Seksi, seksuaalisuus

Verkossa kysyttyä

Lastensuojelullinen huoli verkossa Lastensuojelullinen huoli ei ole verkossa ei ole yhtään vähäpätöisempi kuin missään muuallakaan Nuoret verkossa nimettöminä Avoimuus ja luottamuksen rakentaminen tärkeää Verkkotyössä samalla tavalla velvollisuus ja oikeus tehdä lastensuojeluilmoitus Ohjeistus lastensuojeluilmoituksen laatimiseksi verkossa

Mahdollisuuksia ja haasteita verkkotyössä -Anonyymiys -Asiakaslähtöisyys -Nopeus ja helppous -Palvelun oikea-aikaisuus ja ennalta ehkäisy Haasteita -Asenteet -Yksityisyyden suoja

Verkkotyön tulevaisuus Rohkeutta kokeilla ja innovoida erilaisia sähköisiä työtapoja Verkkomaailman ja ilmiöiden ymmärtäminen tärkeää Verkkotyö osaksi perustyötä Kaukonäköisyys tärkeää Matalan kynnyksen palveluja myös muille asiakasryhmille Paikallisuus/valtakunnallisuus

Kokemuksia verkkotyöstä Verkkoterkkarit –hanke  toimintaa erilaisissa sosiaalisen median ympäristöissä Helsingin sosiaaliviraston neuvonta S-info  palveluohjausta ja neuvontaa myös verkossa

Lisää tietoa ja luettavaa Pro gradu –tutkielma verkkososiaalityöstä: http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/72099/Alila.Koskenkangas.gradu.pdf?sequence=1 Opas nuorille suunnatun chat -palvelun järjestämisestä: https://docs.google.com/a/verke.org/file/d/1y6jTZPhCftQmJLndichdFhMVUKl71tvhew5CbrWjb 4im4kZdO4zNrncOWax7/edit?pli=1# Lasten suojelu ja digitaalinen media –tietoa ja näkökulmia ammattilaisille ja kasvattajille –opas (julkaistaan 11.12.2012): http://www.lapsenaani.fi/VERKKOPALVELUT/VESPA2/materiaalit_vespa.html Kiitos ! Merja.Saukko@hel.fi P. 040 142 8956

Lasten suojelu ja digitaalinen media -seminaari Paasitorni, Sirkus-sali Paasivuorenkatu 5 A Helsinki 11.12.2012 klo 11-15.30 Etäosallistuminen Lisätietoja ja ohjelma: www.verke.org