YHDISTYSHISTORIAT Keskusjärjestöhistoriat, kylähistoriat, sukuhistoriat, talohistoriat . . Kuva: http://www.luovutettukarjala.fi/pitajat/suojarvi/suojarvikuvina.htm.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kirjasto ja kirjastonhoitaja kirjallisuus- instituutiossa Informaatiotutkimuksen päivät 1. – Pirjo Tuomi.
Advertisements

TYÖELÄMÄN KEHITTÄMISEN PUOLESTA Tutkimusiltapäivä , Helsinki Suomalaisten työpaikkojen työhygieeninen tutkimus ja kehitys Anna-Liisa Pasanen.
Funktionaalisen luetteloinnin kokeiluprojektit Auran kirjasto ( ) Ilkka Remes •tekijänätekijänä •kohteenakohteena.
Sulle, mulle, sulle, mulle Ympäristöliikkeen historia yhdessä talteen - yhteistyössä museot, arkistot ja kansalaisjärjestöt Harri Hölttä Projektitutkija.
Antti Kuusterä Pankkihistorian tutkija Suomen Pankki Esittämäni näkemykset eivät edusta välttämättä Suomen Pankin kantaa.
1. varapresidenttien koulutus
Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa.
DESERVE:n tarina Andra Aldea-Partanen Nakertaja, Kajaani.
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
Hanke: Maaseutu virkistyksen, levon ja rauhoittumisen tyyssijana - Maatiloille menestyvää hyvinvointipalveluyrittäjyyttä.
III KANSAINVÄLISET SUHTEET (HI03)
”Uusi historia” 1980-luvulla syntynyt historiantutkimuksen yläkäsite, joka kokoaa alleen uudenlaisia lähestymistapoja ja tutkimuskohteita Tutkimuskohteena.
EU-vaikuttaminen Suomessa
X Suuri sulatusuuni? 1. Yhdysvalloissa on aina tapahtunut assimilaatiota - erityisesti monissa tutkimuksissa (erit. Holli 1999) joissa tarkasteltu etnisiä.
Kaunis elämä – lapsena toisen maailmansodan jaloissa Toisen maailmansodan aikaisia alkuperäislähteitä Isosta-Britanniasta 1) Selvittäkää, mitä saamanne.
Arkistot ja perinnetyö Alustusrunko lokakuu 2008 Pertti Suominen, toiminnanjohtaja.
Hollola Hallinnollisesti Hollola kuuluu Lahden kaupunkiseutuun ja Lahden seutukuntaan. Hollolan naapurikunnat ovat pohjoisessa Asikkala (38 km), idässä.
Tutkimus osuuskuntien alueellisesta syntyvyydestä Panu Kalmi / HKKK ja RUN Pellervon Päivä Helsinki.
KORJAUSKORTTI NRO 11: MÄRKÄTILA VANHAAN TALOON
Kirjastotyö ja maahanmuuttajat - monikulttuurinen kirjastotyö Keskuskirjastokokous Leena Aaltonen Turun ammattikorkeakoulu.
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt Aiheen ja tiedonlähteen valinta Haku- ja asiasanat Tiedonhaun perustekniikka Kirjastoverkon palvelut.
 Miksi näitä kirjoitetaan?  Status  Juhla(vuosi)  Pelko tiedon menettämisesta  Markkinointi, matkailu  Kuka kirjoittaa? - tarvitaanko kaupallista.
ONKO OLEMASSA TILAUSHISTORIAN
Järjestöt ja kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi Pohjois-Karjala Järjestöfoorumi 25.10: työryhmä valmistelemaan asiaa Työryhmässä : Sosiaali- ja terveysturvan.
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
II Hankkeet, niiden toteuttaminen ja käytäntö
Pohjois-Suomen paikallishistoria
Historiantutkimus on tulkintaa, ymmärrettäväksi tekemistä ja kokonaisuuden luomista. Kokonaisuus on ristiriidaton ajatusrakennelma menneisyydestä. Historiankirjoittajan.
Lukutikku ja rihvelitaulu aihevinkkausta senioreille
HENRIK-tietokanta kirjahistoriallisen tutkimuksen apuna Esitys HENRIK-seminaarissa Tuija Laine.
COLLIE Collierodun historiaa 4 Alkuperästä ei varmaa tietoa, collien esi- isistä monia teorioita. 4 Todennäköisesti collie on syntynyt vanhoista.
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
7. Määritä sellaisen ympyräsektorin keskuskulma, jonka pinta-ala on 1 ja piiri mahdollisimman lyhyt. Anna tulos 0,1 asteen tarkkuudella. Keskuskulma =
Poliittinen Historia.
Mitä historia on?.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
RAAMATUN TUTKIMUS.
Ihminen, ympäristö, kulttuuri Hi1 Karhulan lukio.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 8. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Olemme matkalla kohti uutta keskusjärjestöä 2 > Katsomme 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Perustamme uuden ajan keskusjärjestön ammattiyhdistysliikkeen.
Mitä aarteita sukututkija voi löytää Kansalliskirjastosta?
Kulttuurikurssi - historia ja yhteiskuntaoppi / HVu Carl Gustaf Emil Mannerheim Villistä lyseolaisnuorukaisesta… kansakunnan kaapin päälle!
Aloittaneet ja lopettaneet yritykset Ilomantsissa 2005–2016
Somero 150 Suomi 100.
Maakuntaliiton toiminta
Kirjallisuus.
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa Hi1
Sukututkimuksen alkeet
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Mitä kautta tietoa saadaan?
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
VIRO.
Ohjelmarunko LUENTO 1/11.1. SILTAVUORENPENGER 3A, ATHENA, SALI 261, HISTORIATIETOISUUS JA HISTORIAKULTTUURI LUENTO 2/13.1. SILTAVUORENPENGER 3A,
Konteksti polttopisteessä
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
Yritykset ja yhteiskunta
Kirje, sähköposti, blogi
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
Työn muutos – ja yhteiskunnan muutos
Väestön pääasiallinen toiminta Ilomantsissa 1990–2015
Suomen CP-liitto ry / Organisaatio
vaikuttaminen - järjestötoiminnan perusteet ammattiin
Espoon kaupunginmuseon museoarkiston palvelut yhdistyksille
SUKUTUTKIMUS Kaikki pystyvät tutkimaan sukuaan helposti ja kiinnostavasti Koko tutkimus tehdään tietokoneella Jokainen opiskelija tutkii itsenäisesti.
Aloittaneet ja lopettaneet yritykset Ilomantsissa 2005–2017
Pk-vientihanke pähkinänkuoressa
Pohjois-Suomi tilastoissa Seurantakomitea, Helsinki
Tampereen seudun S2-opettajat ry
Väestön pääasiallinen toiminta Ilomantsissa 1990–2017
Esityksen transkriptio:

YHDISTYSHISTORIAT Keskusjärjestöhistoriat, kylähistoriat, sukuhistoriat, talohistoriat . . Kuva: http://www.luovutettukarjala.fi/pitajat/suojarvi/suojarvikuvina.htm

Yhdistysten nousukaudet – historiankirjoituksen tarve Suomi on yhdistysten luvattu maa 1800-luvun kansalaisyhteiskunnan nousu, jota kuitenkin rajoittivat sortokaudet Sotien jälkeen yhdistyksiä ja yrityksiä perustettiin paljon Paikallishistoriaan ”kuuluu” kulttuuri- ja yhdistyselämä Luettelo lakkautetuista ja toimintakiellon alaisista yhdistyksistä. Sisäasiainministeriön julkaisema. Helsinki 1934.

Yhdistyshistorian ´kaava´ Tarkoitus/tehtävä/tavoite (säännöt) Toiminta Talous ja toimitilat Jäsenistö ja luottamushenkilöt Suhteet yhteiskuntaan

Esimerkkejä http://www.ylivieska.fi/kirjasto/sukukirjat Pudasjärven kyläpiirit KLIKS Järjestöhistorian kirjoittajakoulutusta

Hiihtoseuran historia Miten siitä saa tutkimuksellisen?

Tutkimuksellisuus Selvitettävä konteksti – muut rinnakkaiset yhdistykset, piiri- ja keskusjärjestöt, (kunta)viranomaiset ja muut tahot, jotka ovat ko. yhdistyksen/järjestöä ympäröiviä. Vertailu Lähdekriittinen tutkimus alkuperäislähteistä Kronologia rakentuu yhdistyksen omista lähtökohdista

Yhdistys- yms. historiat opinnäytetöinä Opinnäyte ja työ – kaksi eri versiota Onko arkisto riittävä? Kesätyö – ”Historia ja työelämä” -kohtaan pisteitä Palkkioperusteet (Tukisäätiö) Arvostelu

Lähteitä Yhdistyksen tms. oma arkisto Kotiseutuarkisto Piiri- ja keskusjärjestöjen arkistot Sanomalehdet (myös kertovaa ainesta) Haastattelut Valokuvat (juuri tällaisissa historioissa erityisen tärkeitä) Eri alojen erikois-, ammatti- ja harrastelehdet Yhdistysrekisteri (1919) (vanhimmat KA:oon)

Oppaita Kimmo Katajala, Historiikin kirjoittajan opas. Suomalainen Kirjallisuuden Seura 1990. Kylä kirjaksi. Eväitä kylähistorian tekijälle. Toim. Jukka Partanen ja Pasi Tuunainen. Pohjois-Karjalan Historiallinen Seura 1999. Elina Makkonen & Sanna Pekkinen & Tarja Raninen- Siiskonen, Kyläkirjaopas. Suomen Kansantietouden Tutkijain Seura & Kontiolahden kylien kehittämiskeskus osuuskunta 1999.