Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola 020 124 4107, 050 – 514 7168

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Kuntamarkkinat Helsinki
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
Tampereen ympäristökuntien liikenneturvallisuussuunnitelma Kangasalan liikenneturvallisuusryhmän kokous
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Asiakas- ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Siika- Pyhäjokilaakso
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke Sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen kuntiin ja valtion alue- ja paikallishallintoon.
Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet.
Tampereen kaupunkiseudun rakennemallin tavoitteet Seutuhallituksen tavoiteseminaari Kuntajohtajakokous Maankäyttö- ja rakennetyöryhmä.
W w w. h a m k. f i Hämeen innovaatioympäristön kehittämisohjelma Jarno Tuimala Hämeen amk.
STES - kesäkoulu – UKK-instituuttiTampere.
Hankerahoitus ja sosiaalipalvelujen kehittäminen - EAKR-ohjelma - ESR-ohjelma - maaseutuohjelma Heli Rintala.
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Hyvinvointitieto Keski-Pohjanmaan hyvinvointistrategiatyössä Nuorta ei jätetä -seminaari Kristiina Niemi Hyvinvoinnin valtatie -hanke Keski-Pohjanmaan.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
KUNTA- JA PALVELURAKENNE UUDISTUU
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen.
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Keski-Suomen maakuntasuunnitelma Maakuntasuunnitelma.
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Alueiden ja kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallintoyhteistyöfoorumi Sote-palveluiden uudistamista tukeva valtakunnallinen ja alueellinen tietohallintoyhteistyö.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Kehittämisjohtaja Jussi Salminen ja
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Esityksen transkriptio:

Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –

Mervi Lehtola ( ) Hankkeen tavoitteet tukea kuntia palvelutuotannon rakenteiden uusimisprosessissa siten, että kustannusten kasvu ei tulevaisuudessa ylittäisi kuntien tulojen kasvua toteuttaa Etelä-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma ja Etelä- Pohjanmaan peruspalveluohjelma asiakirjojoissa esitettyjä tavoitteita tukea valtakunnallisen kunta- ja palvelurakenneuudistuksen toteuttamista Etelä- Pohjanmaalla

Mervi Lehtola ( ) Hankkeen päätavoitteet terveyden edistäminen ja sairauksien ennaltaehkäisy ihmisten ja alueiden tasa-arvoisuus palvelutuotannon kustannustehokkuus kuntien välisen yhteistyön kehittäminen julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin yhteistyön kehittäminen palveluosaaminen ja koulutus Hanke kohdistuu laajasti kunnan eri toimialojen palveluihin. Pääpaino on kuitenkin sosiaali-, terveys-, sivistys- ja vapaa-aikapalvelujen kehittämisessä.

Mervi Lehtola ( ) Hankkeen toteutus – projektipäällikkö ja projektisuunnittelija hankkeen ohjausryhmänä kunta- ja palvelurakenneuudistuksen alueellista ohjausta varten perustettu Etelä- Pohjanmaan koordinaatioryhmä kokonaiskustannukset €  maakunnan kehittämisraha €  kuntaraha (EPL) €

Mervi Lehtola ( ) Keskeiset toimenpidekokonaisuudet (1/2) 1. Tuetaan kuntia palvelujen järjestämissuunnitelmien laatimisessa. 2. Osallistutaan Suomen Kuntaliiton Kuntakehitys- ja tutkimusyksikön toteuttamaan, maakunnallisten palvelurakenteiden uudistamista koskevaan selvitykseen. 3. Laaditaan alueelliset tavoitemallit koskien opetus-, kulttuuri-, sosiaali- ja terveystoimen lähipalvelujen saavutettavuutta. 4. Vahvistetaan rakenteita ja menetelmiä, jotka helpottavat peruspalveluja koskevassa suunnittelussa ja päätöksenteossa tarvittavan alueellisen tiedon tuottamista, välittämistä ja hyödyntämistä.

Mervi Lehtola ( ) Keskeiset toimenpidekokonaisuudet (1/2) 5.Edistetään seuraavien tavoitteiden toteutumista joko toimeenpanohankkeen yhteydessä toteutettavilla toimenpiteillä tai selvittämällä hankkeen aikana, miten jatkokehittäminen on tarkoituksenmukaisinta järjestää:  alueellisen hyvinvointiklusterin kehittäminen laatimalla klusteriohjelma ja sopimalla eri toimijoiden työnjaosta  maakunnallisen hyvinvoinnin edistämisstrategian laatiminen  palvelutuotantoa tukevan tietojärjestelmäyhteistyön edistäminen ja tietojärjestelmien kehittäminen  lukioverkon uudelleenorganisoimista koskevan maakunnallisen suunnitelman laatiminen  selvitystyön käynnistäminen musiikkiopisto- ja kansalaisopistoverkon uudelleenorganisoimiseksi  ylikunnallisten kokonaisselvitysten käynnistäminen sosiaalipalvelujen osalta  elinkenotoimen eri toimijoiden (kunnalliset ja ylikunnalliset) välisen työnjaon selkeyttäminen  tilapalvelujen ylikunnallisen yhteistyön vaihtoehtojen selvittäminen  liikuntapaikkarakentamiseen ja liikuntapaikkojen ylläpitoon liittyvän ylikunnallisen yhteistyön lisääminen  mielenterveys- ja päihdepalvelujärjestelmien kehittäminen.