Tarkastele kojelautaa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Advertisements

Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Varausjärjestelmä. Valintatoiminnot •Pienessä kalenterinäkymässä valitaan ajankohta •Valitaan halutaanko katsoa varauksia, varausaikoja vai vapaita aikoja.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
TYÖNHAUN PORTAAT Työsopimus ”Täällä voi harjoitella
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi foorumi ja kuinka kommentoida foorumiin. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Moodlen ohje opiskelijoille
treeni.fi harjoituspäiväkirja
Jokapäiväinen elämä Koko kokonaisuuden etusivu Sivujen perusrakenne
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
Katso Aitolasta lisää:
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tervetuloa Versolan kaupunkiin oppimaan ammattisuomea!
Topintupa , mobiilipilotti Blogien käyttöönotto.
Listening comprehension
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Klikkaa Työkalut ja Mobile Properties. Sender id = Puhelinnumero, jolta lähetetään ja jolle vastaussanoma palautuu. Password = Operaattorilta saatu palvelun.
Videon pikaopas Videopuhelun aloittaminen 1.Vie osoitin yhteyshenkilön valokuvan päälle ja napsauta kamerapainiketta. 2.Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa.
Webbisivut ja maistelutilan varausjärjestelmä Ilkka Siissalo
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Sähköpostin uudelleenohjaus Eetu Maukonen. Avaa selain Etsi sähköpostistasi kyseinen kohta Asetuksista etsi ”Säännöt” ja klikkaa uusi sääntö Sieltä valitse.
Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto.
Seuraava sivu Tekijä Marina Green-Järvinen, Tietotekniikka-ja kommunikaatiokeskus Tikoteekki.
1. Avaa omat tiedostot Pakatut tiedostot vievät vähemmän tallennustilaa ja ne voi siirtää toiseen tietokoneeseen nopeasti. Pakattuja ja pakkaamattomia.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
K UVAKÄSIKIRJOITUS Kerhomatka. PYÖRÄMATKA KOHTI KERHOA ALKAA.
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kuljettaja ajaa Lapin maisemassa Kuljettaja pysäyttää auton ja menee katsomaan, mitä on tapahtunut Porot juoksevat eteen mutkan takaa, yksi paiskautuu.
Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
Analoginen ajopiirturi
ruudulla pieni, kirjoita iso näppäimistöltä
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Echo360 - luentovideot Ohje opiskelijalle IT-palvelut.
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Palkintopokaali.
Luokan OneNote -muistikirja
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Luen, kirjoitan ja kerron
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Määrätyimmät (10) lääkeryhmät
Ohjeita kirjaesitykseen
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
PaikkaOppi beta Lyhyt johdatus käyttöön.
Esityksen transkriptio:

Tarkastele kojelautaa. 18. Kojelautasimulaatio Tarkastele kojelautaa. Vie hiiri kojelaudan merkkivalojen kohdalle ja katso, mikä valon nimi on. Kuuntele valon nimi klikkaamalla sitä. Tehtävätyyppi 18 Näkymä 1: (Tutustuminen kojelaudan valoihin) Ohje oppijalle: Tarkastele kojelautaa. Vie hiiri kojelaudan merkkivalojen kohdalle ja katso, mikä valon nimi on. Kuuntele valon nimi klikkaamalla sitä. Oppija tutustuu kojelautaan, jossa palaa kaikki tässä tehtävässä mainitut varoitusvalot. Kun hän vie hiiren valon kohdalle, valon nimi tulee näkyviin valon viereen. Kun hän klikkaa valon nimeä, hän kuulee sen sanottuna ja lyhyen kuvauksen, mitä valon palaminen tarkoittaa (mitä hän voi tai mitä hänen pitää tehdä). Oppija saa päättää, missä järjestyksessä hän katsoo varoitusvalot. Kojelaudan kuvan tulee olla riittävän suuri ja selkeä, jotta siitä näkee eri valot. Painike: - Siirry harjoituksiin (Painikkeelle pitää vielä keksiä hyvä nimi) Siirry harjoituksiin

Palaa tutustumaan kojelautaan Kojelaudassa palaa merkkivalo. Mitä se tarkoittaa? Valitse oikea vastaus. Tarkasta takavalot ajopiirturi tuulilasin puhtaus T Näkymä 2 (varsinainen tehtävä): Ohje oppijalle: 1. Kojelaudassa palaa merkkivalo. 2. Mitä se tarkoittaa? Valitse oikea vastaus. Kojelaudan kuvassa palaa merkkivalo. Kuvan vieressä on vaihtoehdot, mitä valo tarkoittaa. Oppija klikkaa hiirellä oikeaa vaihtoehtoa. Kun hän on klikannut, kojelaudassa alkaa palaa jokin toinen valo ja kuvan viereen tulee esille siihen valoon liittyvät vaihtoehdot. Näin käydään kaikki tähän tehtävään valitut merkkivalot läpi. Ohjelma arpoo vaihtoehdot eri järjestykseen eri suorituskerroilla. Vaihtoehtoja voisi olla neljä, joista ohjelma valitsee kolme. Myös valot voisivat tulla eri järjestyksessä eri suorituskerroilla. Kun kaikki valot on käyty läpi, ohjelma laskee pisteet Painike: - Palaa tutustumaan koelautaan (Painikkeelle pitää vielä keksiä hyvä nimi) Palaa tutustumaan kojelautaan

T Kirjoita tekstiviesti työkaverille ja kerro, mitä sinun täytyy tehdä, kun alla näkyvä valo palaa. Hei! T Näkymä 3: Kuva kännykästä. Oppija kirjoittaa tekstiviestin XXXX:lle viestin, jossa kertoo tilanteen ja mitä hänen täytyy tehdä. Painike: Valmis Mallivastaus Valmis

i T Nämä merkit osaat: Harjoittele vielä näitä: Tee tehtävä uudestaan Näkymä 4 Kun kaikki valot on käyty läpi, ohjelma laskee pisteet ja näyttää, mitkä merkit tarvitsevat vielä harjoitusta. Oppija pääsee tekemään tehtävän uudestaan painikkeesta ”Tee tehtävä uudestaan”. Painikkeista ”Palaa tutustumaan koelautaan”, ja ”Painike, josta pääsee pois tehtävästä” hän pääsee pois tehtävästä. (Painikkeille pitää vielä keksiä hyvät nimet) Tee tehtävä uudestaan Palaa tutustumaan kojelautaan

Raahaa hiirellä merkkivalon nimi ja siihen liittyvä toimintaohje merkkivalon luo. Tarkasta merkki-valon nimi 2 4 1 6 5 7 3 Näkymä Ohje oppijalle: Raahaa hiirellä merkkivalon nimi ja siihen liittyvä toimintaohje merkkivalon luo. Kojelaudan kuva on sivun yläreunassa. Alareunassa on merkkivalojen nimiä sekä niihin liittyviä toimintaohjeita. Oppija raahaa merkkivalon nimen ja siihen liittyvän toimintaohjeen merkkivalon symbolin luo. Toimin-taohje 5 3 4 7 2 1 6

Raahaa hiirellä merkkivalon nimi ja siihen liittyvä toimintaohje merkkivalon luo. Tarkasta 4 1 6 5 7 3 Näkymä Ohje oppijalle: Raahaa hiirellä merkkivalon nimi ja siihen liittyvä toimintaohje merkkivalon luo. Kun oppija on raahannut merkkivalon nimen valon luo, nimi tulee viivalle (tulee esille nyt), joka on osoittaa valoa. Toimintaohjeen raahaaminen tapahtuu samalla tavalla. Kun kaikki nimet ja toimintaohjeet on raahattu kuvaan, oppija painaa Tarkasta-painiketta. Tällöin oikein sijoitetut nimet ja toimintaohjeet pysyvät paikoillaan ja väärät ponnahtavat alkuasentoon. Toimin-taohje 5 3 4 7 1 6