XPath Teppo Räisänen Liiketalouden yksikkö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
E4X © Reiska, JavaScript  Keksittiin 1995 (Ensin Netscape 2 selaimeen: Mocha  LiveScript  JavaScript)  Standardoitiin vuonna 1997  ECMA-262.
Advertisements

RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
HTML-kielen perusteet Osa 1 Vilho Kemppainen
Aggregaattifunktiot (1)
EXtensible Markup Language
Ohjelma on kokoelma toimintaohjeita annetun tehtävän ______________________. Ohjelmassa on peräkkäisten toimintojen lisäksi yleensä valintaa ja _____________.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ 1 Tutkimusaineiston dokumentointi Juha Sinkkonen
OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT. LUOKKA JAVA ohjelma koostuu luokista LUOKKA sisältää metodeja molemmat sisältävät attribuutteja eli muuttujia.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Metoditehtävä 1.Tee ohjelma, jonka tehtävänä on laskea jonkin tietyn käyttäjän syöttämän välin numeroiden summa. (Esim. käyttäjän syötöllä 1 ja 5 ohjelma.
Kotus : Rakennepaja Ongelmana luettavuus ja editointi, kun nimittäjänä ovat UTF-8 ja XSLT Jack Rueter
OULU ADVANCED RESEARCH ON SOFTWARE AND INFORMATION SYSTEMS Teppo Räisänen | Oulun yliopisto Facebook ohjelmointi - FBML Teppo Räisänen
XPath © Reino Aarinen, Mikä on XPath? XPath on W3C:n ylläpitämä yleinen standardikieli tiedon hakemiseen XML dokumenteista selaamalla sen elementtejä.
URI Universal Resource Identifier Matti BrockmanMatti Brockman, , TKTLTKTL.
Binäärinen hakupuu Jokaisessa solmussa on yksikäsitteinen avain
T3MM65 RAKENTEISET DOKUMENTIT Pläjäys 4 Heikki Hietala HAAGA Ammattikorkeakoulu Helsingin liiketalousinstituutti Kevät 2010.
Relaatioalgebra (1) Kokoelma relaatioiden käsittelyyn tarkoitettuja operaatioita Operaatiot muuntavat relaatioita uusiksi relaatioiksi Muodostaa perustan.
XML -kielen perusteet SIMO Seminaari Antti Mäkinen.
The Passive Voice. Passiivia käytetään 1. Kun tekijää ei tiedetä / se ei ole tärkeä English is studied all over the world. 2. Kun halutaan korostaa tekemisen.
RSS, Rich Site Summary © Reino Aarinen, RSS RSS (Rich Site Summary, joskus Really Simple Syndication) on menetelmä, joka käyttää XML merkkausta.
Syntaksin harjoituskurssi CYK140
XML Namespaces 1 XML Namespaces provide a method to avoid element name conflicts –name conflict will occur when two different documents use the same element.
Systeemityö 2 Tilakaavio – State machine diagram
CSS3 Teppo Räisänen
Preppaus ENA 2.
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
Vauhtia valmistumistalkoilla Tekniikan yksikkö Tiina Laajala ja Tomi Guttorm.
Kulttuurisemiotiikkaa Harri Veivo Oulun yliopisto Lokakuu
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
XHTML ja linkit Inline-elementti Linkki tehdään a-elementillä ja linkin kohde ilmoitetaan href- attribuutilla Absoluuttinen linkki Helian pääsivulle: Siirry.
XHTML-perusteita Teppo Räisänen
Tietokannat –kurssi SQL peruskyselyt
Systeemityö 2 Toimintokaavio – Activity diagram
XML/DTD – osa 3 Teppo Räisänen
Keikkailu Joo ja se on oikealta nimeltä rullalautailua. Sen ideana on saada temppuja erilaisia temppuja laudalla, jossa on kaksi truckia ja neljä rengasta.
DTD Teppo Räisänen Liiketalouden yksikkö.
Kehykset 1. KEHYKSET: rakenne 2. Frameset 3. Esimerkki: cols 4. Cols: mittayksiköt 5. Cols: mittayksiköt 6. Cols: esimerkki 7. Rows-mittayksiköt 8. Rows-esimerkki.
Metatieto ja HTML-dokumentit Markus Virkkala Esa Kaihlanen TJTD63 - Semanttinen Web - 4/2002.
CSS – osa 1 Teppo Räisänen
XML Schema Teppo Räisänen Liiketalouden yksikkö.
XSL & JavaScript Teppo Räisänen
Merkistöstandardeista
XML – osa 2 Teppo Räisänen
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Tietokannat -kurssi KSAO, Datanomit, käytön tuki kevät 2015 Lauri Tapola.
XSL Teppo Räisänen
XSL Teppo Räisänen
DTD rakenne ELEMENT elementtien määrittely ATTLISTattribuuttien määrittely ENTITYentiteettien määrittely NOTATIONnotaatioiden määrittely.
Puun määritelmä Puu on yhden tai useamman kytketyn solmun muodostama hierarkinen joukko Lehtisolmuista juurisolmuun on yksikäsitteinen polku Käytetään.
Kulttuurisemiotiikkaa Oulun yliopisto Lokakuu 2007 Harri Veivo.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
Sosiaalinen kehitys lapsuudessa
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Twitter Teppo Räisänen, Liiketalouden yksikkö Oulun seudun ammattikorkeakoulu.
MEHILÄINEN SALO ICE2017 KESÄLEIRI 3-10 vuotiaille pojille ja tytöille
OTSO SALKKARIN KESÄLEIRI 3-10 vuotiaille pojille ja tytöille
Suomi 3A Maanantai 3. lokakuuta 2016.
Oman alan lehdet (1) Käy lainaamassa oppilaitoksen kirjastosta oman alan lehti. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee oma sivu nimeltään ”Oman alan lehdet”)
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
OTSO SALKKARIN Luistelun talvileiri– pojille ja tytöille
Myytit fantasiakirjallisuudessa
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
JavaScript – DOM HTML objektit
Parsinta Syöte: xml-dokumentti
Oman alan lehdet (1) Käy lainaamassa oppilaitoksen kirjastosta oman alan lehti. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee oma sivu nimeltään ”Oman alan lehdet”)
Sosiaalisten verkostojen analyysi (ja Web2.0)
Esi- ja alkuopetuksen yhteistyösuunnitelma
PaikkaOppi beta Lyhyt johdatus käyttöön.
Google Docs Teppo Räisänen,
:,: Kaikki, joita Henki johtaa, saavat nimen: lapsi Jumalan. :,:
Esityksen transkriptio:

XPath Teppo Räisänen Liiketalouden yksikkö

Yleistä Harry Potter J K. Rowling

Yleistä juuri elementti (root element) J K. Rowling elementti/tagi lang=”fi”attribuutti

Yleistä Parent / vanhempi Elementin vanhempi on se elementti, jonka ”sisällä” elementti on XML- puussa Harry Potter J K. Rowling Vuosi-elementin vanhempi on kirja

Yleistä Child / lapsia Elementin lapsia ovat kaikki elementit, jotka ovat sen sisällä Harry Potter J K. Rowling Kirja-elementin lapsia ovat nimi, kirjailija, vuosi ja hinta

Yleistä Siblings / sisaruksia Elementit, joilla on sama vanhempi ovat sisaruksia Harry Potter J K. Rowling Mitkä ovat vuosi-elementin sisarukset?

Yleistä Ancestors / edeltäjiä (esi-isiä) Elementin edeltäjiä ovat kaikki ne elementit, joiden sisällä se on Harry Potter J K. Rowling Vuosi-elementin edeltäjiä ovat kirja ja kirjakauppa

Yleistä Descendants / jälkeläisiä Elementin jälkeläisiä ovat kaikki ne elementit, jotka ovat sen sisällä ja sisällä olevien elementtien sisällä Harry Potter J K. Rowling Kirjakauppa-elementin jälkeläisiä ovat kirja, nimi, kirjailija, vuosi ja hinta

Xpath navigointi XML-puussa navigoidaan ”polkujen” avulla Polkujen syntaksi samanlainen kuin Unixin hakemistopolku Hivenen erilainen kuin hakemistopolku Windowsissa Esim: Dokumentin juuri / Hae kaikki kirjat /kirjakauppa/kirja Hae kirjojen nimet /kirjakuppa/kirja/nimi Xpath ei yksinään tee vielä mitään, se pitää yhdistää XSL:ään