Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Myytit fantasiakirjallisuudessa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Myytit fantasiakirjallisuudessa"— Esityksen transkriptio:

1 Myytit fantasiakirjallisuudessa
OPETUSVINKKI 2 – Myytit fantasiakirjallisuudessa Luku 2 – Myytit

2 Nykyajan fantasiabuumi
Mitä mieltä olet Harry Potter -kirjoista? Mitkä ovat kirjojen pääteemat? Mitä muita fantasiakirjoja tai –elokuvia tunnet? Mitkä asiat toistuvat näissä teoksissa? Miksi fantasiakirjat ja –elokuvat kiinnostavat nykyihmisiä?

3 Fantasiakirjojen tyypillisiä piirteitä
yliluonnollisten ja taianomaisten asioiden käsittely hyvän ja pahan taistelu eettisten kysymysten pohdinta vaihtoehtomaailmat

4 Hyvän ja pahan taistelu punaisena lankana
TEOS PELASTAJA PAHOLAINEN Taru Sormusten herrasta Frodo Sauron Harry Potter –sarja Harry Potter Voldemort Narnia-sarja Aslan Valkea velho Veljeni Leijonamieli Joonatan ja Kalle Leijonamieli Tengil Matrix-elokuvat Neo Maailman valloittavat koneet Tähtien sota Luke Skywalker Dart Vader Teräsmies Teräsmies Lex Luthor

5 Postmodernin ajan tunnusomaisena piirteitä
erilaisten arvojen sekoittuminen järjen korostuminen Pohtikaa, viehättääkö fantasiakulttuurin selkeä hyvän ja pahan taistelu nykyajan ihmistä, koska hän on kyllästynyt meidän aikamme arvojen sekamelskaan ja järjen korostukseen?

6 Uusromantiikan nousun merkkejä
tunteiden ja myyttien tärkeys keskiajan ihannointi enkelibuumi kummitustalo-ohjelmat noita –sarjat ja kirjat Pohtikaa, missä yhteyksissä olette itse törmänneet näihin uusromantiikan piirteisiin?


Lataa ppt "Myytit fantasiakirjallisuudessa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google