Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VERSOLA LAPPIIN. PALSU Diojen selitykset on aukikirjoitettuna Palsun käsikirjoituksessa.
Advertisements

ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
WinhaWiivi Taija Oksanen Tähän syvätty kuva.
OSAAMISEN OSOITTAMINEN
Sivistys antaa ihmiselle vahvat juuret ja kantavat siivet.
Suomen kielen syötöksen ja käytön kartoitus
Käytännön kokemukset OIVA- pilotista EHY-SKEL-koulutuspäivät Kaupungineläinlääkäri Riikka Åberg.
LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA
Työ ja ammatit 2.0 Työpaikka ja palkkaus 2.1 Sanasto 2.1.2
Lajittelupeli Catering-ala.
Simuloitu työasun pukeminen, jos mahdollinen toteuttaa
HOITO JA HUOLENPITO Palaa takaisin Versolaan! SISÄLLYS
Tervetuloa Versolan kaupunkiin oppimaan ammattisuomea!
Salasanojen hallinta Metropolian ympäristössä Timo Luukkonen.
MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
MARK TENNANT LIFELONG LEARNING AS A TECHNOLOGY OF THE SELF HANNA PORRASSALMI Postmoderni kritiikki aikuiskasvatuksessa vallitsevia minuuden teorioita kohtaan.
Kaupan näkökulma logistiikkaketjun toimivuuteen Ok Arinan marketkauppa Arto Mustonen.
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen
Omalla dialla: käsikirjoitusta Rönnbergin ohjeen mukaan violetilla värillä Muistiinpanosivulla: Ohjeet käsikirjoittajalle nuolien sisällä Opiskelijalle.
Mohammed Kertoo itsestään:
Valman Baari Baarin avaaminen Alkoholitarkastus Päihtynyt asiakas
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
Zahra Kuuntele Zahran tarina Tehtäviä Lue Zahran tarina.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Shuffle reagointi Luetunymmär- täminen ymmärtäminen palaute itsearvio kuullun- rakenne- ja sanasto OSAT: lisätietoa Opi oppimaan lisätehtäviävälitodistus.
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Pupa-versot rakennekaavio / päätaso
HOITO JA HUOLENPITO pääsivulle Palaa takaisin Versolaan! SISÄLLYS
Logistiikkaseminaari Jyväskylä, Laajavuori KULJETUSYRITYSTEN, VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Virpi Rossi Johtava terveystarkastaja.
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Satakunta University of Applied Sciences KYLÄMAISEMAT KUNTOON Taide, kulttuuri ja ympäristö Tomi Kuusimäki.
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
mieluummin useampikin?
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.
Esimiesviestintä.
Uudistuva intranet Henkilöstötoimikunta Riitta Lehtonen Juhani Lassander.
OMAVALVONTASUUNNITELMA
Osio 6.3 Ravi ntol akou lu Fatima kertoo… Video + monivalinta Fatima ja Leena keskustelevat..., Ääni, dialogipartikkelit aamu-
Tervetuloa Versolan kaupunkiin oppimaan ammattisuomea!
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
Fatima kertoo… Video + monivalinta Fatima ja Leena keskustelevat..., Ääni, dialogipartikk elit aamu- palaveri, video
Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
OPETUKSEN SUUNNITELMALLISUUSOPETUSSUUNNITELMA = -TAVOITTEET -YDINSISÄLLÖT, KURSSIT JA KOKONAISUUDET -KESTO, LAAJUUS, AJOITUS, PERÄKKÄISYYS -OPETUSMENETELMÄT.
KORKEATASOISTA OPPIMISTA JA OPINTOJEN ETENEMISTÄ TUKEVA AKATEEMINEN OPETUSSUUNNITELMA -PERUSTEHTÄVÄ JA TAVOITTEISTO MIETITTY SELKEÄSTI RAKENTUVA KUMULOITUVAN.
SF 2007 (T.Hopeavuoren materiaali & Tekniikan viestintä) TYÖELÄMÄN ARKIVIESTINTÄ Vastaanottaja- ja tilanneanalyysi.
” Kippis! Skål! Cheers! Jamas! Serefe! Cin cin!”.
Turvallinen hoitotyö 1,5ov
ASEPTIIKKA Marianne Niinimäki.
Hurtig TE1 Tartuntataudit. Infektio/tartuntataudit Yleisimmät tartuntataudit: hengitystietulehdukset, suolistoinfektiot, sukupuolitaudit Taudinaiheuttajia:
Mediakasvatusvinkkejä kirjastoon
Yleistä: Testi tiistaina 7.2 auditoriossa Ota mukaan:
Tervetuloa kurssille Suomi 3A!
1. Hygieniapassikoulutus
maailman (ja siis Suomenkin) historiaa v
Kanta-verkkokoulujen toteutukset keväällä 2016
Ruokaa hygieenisesti.
Omavalvontasuunnitelma
Henkilökohtaisen ohjaajan / avustajan kriteerit
PITCHAUS Hero 2017.
Mikrobiologia.
Liikesaksan perusteet II
Kielitietoisuus.
NETINKÄYTÖN PELISÄÄNNÖT
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
PowerPointin tekeminen
Ruokaa hygieenisesti (2)
Case-linkit sana&search[asiasana]=Yhteistoimintamenettely
Esityksen transkriptio:

Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä. Hygieniamateriaaliin pääsee… MENE KOULUN KEITTIÖÖN LAITTAMAAN RUOKAA MENE VANHAINKODIN KEITTIÖÖN LAITTAMAAN RUOKAA MENE KOULUUN SIIVOUSTYÖHÖN TULE OPISKELEMAAN HYGIENIAA Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa –tervehdysteksti + video, opastyöntekijä kertoo tarinansa HYGIENIAOPETUKSEN KOKONAISUUDET 1. mikrobiologian perusteet Miksi hygienia on tärkeää? Yleistietoa hygieniasta <1> 2.  Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3. Ruokamyrkytykset Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä. Kun opiskelet kaikki osiot ja teet tehtävät, opit perustietoa hygieniasta ja ammatillinen suomen kielen taitosi kehittyy. Sanavarastosi kasvaa, opit työelämässä käytettäviä. Teksti hygienian historiasta + kysymykset, monivalintakysymykset ja sanasto 4. Hygieeniset työtavat 5. Henkilökohtainen hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 3.3.2010 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 1 1

Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 2 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3.Ruokamyrkytykset 4. Hygieeniset työtavat 5.Henkilökohtain-en hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 1. Mikrobiologian perusteet 1.1Orientointi mikrobiologian perusteihin -teksti, kuvat ja puhuttu 2.  Lämpötila 1. Perustiedot 3. Happamuus a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 4. Happi 5. Kosteus 6. Haitat ja hyödyt 7. Kasvun hallinta Jokaisesta 1.-7. kohdasta hiirellä napsauttamalla pääsee aihealueen sisälle, josta löytyy opetusmateriaalia sekä tehtäviä. Pääkohdassa tulisi olla käden kuva, tms. jotta opiskelija ymmärtää hiirellä klikata aihealueen auki. a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 1.2 Tehtävä 1.3 Tehtävä 3.3.2010 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 2 2

Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 1. Mikrobiologian perusteet 3.Ruokamyrkytykset 4. Hygieeniset työtavat 5.Henkilökohtainen hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2.1Orientointi elintarvikekontaminaatioihin - Mitä tarkoittaa elintarvikekontaminaatio: teksti, kuvat ja puhuttu 2. KOHTA 3. KOHTA 1.  KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. KOHTA 5. KOHTA 6. KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä Elintarvikekontaminaation alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassiakoko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 2.2 Tehtävä elintarvikekontaminaation kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 2.1Tehtävä elintarvikekontaminaation kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 3.3.2010 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 3

Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 4. Hygieeniset työtavat 4. Hygieeniset työtavat 5.Henkilökohtainen hygienia 5.Henkilökohtainen hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 3.Ruokamyrkytykset 3.1Orientointi ruokamyrkytykset - Mitä tarkoittaa ruokamyrkytykset: teksti, kuvat ja puhuttu 2. KOHTA 3. KOHTA 1.  KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. KOHTA 5. KOHTA 6. KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä Ruokamyrkytykset alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassiakoko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotiskkoon b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 3.3 Tehtävä ruokamyrkytykset kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 3.2Tehtävä ruokamyrkytykset kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 3.3.2010 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 4

Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 5.Henkilökohtainen hygienia 5.Henkilökohtainen hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 4. Hygieeniset työtavat 4.1Orientointi hygieeniset työtavat - Mitä tarkoittaa hygieeniset työtavat: teksti, kuvat ja puhuttu 2. KOHTA 3. KOHTA 1.  KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. KOHTA 5. KOHTA 6. KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä Hygieeniset työtavat alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassiakoko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotiskkoon b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 4.3 Tehtävä hygieeniset työtavat kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 4.2Tehtävä hygieeniset työtavat kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 3.3.2010 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 5

Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 4. Hygieeniset työtavat 4. Hygieeniset työtavat 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 5.Henkilökohtainen hygienia 5.1Orientointi ruokamyrkytykset - Mitä tarkoittaa henkilökohtainen hygienia: teksti, kuvat ja puhuttu 2. KOHTA 3. KOHTA 1.  KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 5. KOHTA 4. KOHTA 6. KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä Henkilökohtainen hygienia alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassiakoko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotsikkoon b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 5.3 Tehtävä henkilökohtainen hygienia kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 5.2 Tehtävä henkilökohtainen hygienia kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 3.3.2010 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 6

5. Linkki puhdistuspalvelualan materiaaliin 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 4. Hygieeniset työtavat 4. Hygieeniset työtavat 5.Henkilökohtainen hygienia 5.Henkilökohtainen hygienia 7. Omavalvonta 6. Puhtaanapito 6.1Orientointi puhtaanapito - 1.Mitä on puhtaanapito keittiössä ? : teksti, kuvat ja puhuttu 2. Puhtaustarkkailu 1.   Astioiden pesu 3. Jätehuolto a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. Tuholaisten torjunta 5. Linkki puhdistuspalvelualan materiaaliin Puhtaanapito alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassia koko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotsikkoon Tästä sivustosta suora linkki puhdistuspalvelualan osioon Tarkistettava ettei ole liiaksi samaa asiaa / toistoa puhdistuspalvelualan materiaaliin Tähän osioon keittiösiivouksen materiaali (ei ole pupassa), Riitan osuudessa vain työpöydän puhdistus(heidän materiaalissa maininta, että muu ryhmä tekee)  ei riitä. Nähtävä myös lattian ja lattiakaivon pesu. - Jätteidenlajittelu, työvaatteet…tarkista pupa ja hygieniaosaamisen työelämän matsku. a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 6.3 Tehtävä puhtaanapito kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 6.2Tehtävä puhtaanapito kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 3.3.2010 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 7

2. VASTAANOTTOTARKISTUS 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 1. Mikrobiologian perusteet 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 2. Elintarvikkeiden kontaminaatiot 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 3.Ruokamyrkytykset 4. Hygieeniset työtavat 4. Hygieeniset työtavat 5.Henkilökohtainen hygienia 5.Henkilökohtainen hygienia 6. Puhtaanapito 7. Omavalvonta 7.1Orientointi omavalvonta - Mitä tarkoittaa omavalvonta: teksti, kuvat ja puhuttu 2. VASTAANOTTOTARKISTUS 3. VARASTOINTI 1.  KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. KOHTA 5. KOHTA 6. KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä Omavalvonnan alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassia koko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotsikkoon Viimeisen tehtävän jälkeen…mihin? Millainen palaute opiskelijalle annetaan hygieniapassitestin jälkeen? b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 7.3 Tehtävä omavalvonta kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 7.2Tehtävä omavalvonta kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 7.4 HYGIENIAPASSITESTI 3.3.2010 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen 8